Семейството за Коледа се стяга, Априлчето доволно се протяга :)

• 30 261
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте,
записвам се да ви следя, но рядко ми остава време на пиша. При мен всичко е ок за сега, нещо пак ми потече носа, но се надявам да се размина по-леко този път.
Вчера украсих и елхата и вече започвам да мечтая за почивка и време с близките хора, тези 2 дълги работни седмици ще ми се видят без край!

Алена, моля да ми добавиш син щърк.

# 61
Ще споделя това което аз знам за ТСХ .Моето никога не е било над 2 и никога не съм имала проблеми с ЩЖ (щитовидна жлеза).В първия триместър стойността ми беше 1,7 и въпреки това едното ми изписа минимална доза еутирокс,за моя и на бебчето сигурност.Не се прави обаче само изследване на ТСХ,а трябва да се пуснат и още няколо показатели ТАТ,МАТ,Ф3 и Ф4,защото може примерно ТСХ да е в норма (но при бременност се целят по ниски стойности),но МАТ и ТАТ да са завишени и тогава пак се налага някакво лечение.
ЩЖ не е проблем за пренебрегване  Naughty

# 62
Алена, темата е прекрасна, както винаги!  bouquet
Моля да ми добавиш розово щъркелче. Терминът ми е 10 април. Two Hearts

# 63
  • София
elfi80, не знам дали ти се занимава с бабини илачи, но за гърло на мен много ми помага гаргара с ябълков оцет, разтворен във вода (2-3 с.л. на 100-150 мл.); ябълковият оцет трябва да е с естествената си утайка, не този бистрия, който се продава масово (дори и био да си купиш няма да е лошо - не е скъп), та така 2-3 пъти на ден си правиш гаргара колкото ти издържат нервите - маха всякакви гадости, аз съм без сливици и обикновено гърло рядко ме хваща, но като ме хване никакви таблетки, лекарства и работи не ми помагат; ако имаш налепи - може някой да ти намаже дъгите и сливиците с мед, отгоре поръсен с хлебна сода - това минава като метла и е много полезно, няма противопоказания; като малка дори са ми го правили във вариант с йод; ако възпалението не е на гърлото, а на носа (ринит някакъв със секрети към гърлото) - физиологичен разтвор с клеева тинктура много помага; отделно може да си капеш клеева тинктура в чая/водата, които пиеш

# 64
Здравейте момичета, пиша малко, но затова ви чета ежедневно, всичко сте много готини и само мога да попивам инфо от вас.  Мен може да ме запишите с  stork-boy и термин 4,04,2014, а  не 5,04,2014, не че имай кой знае какво значение, но датата си ми харесва много.

ПОжелавам на всички  весели празници и прекрасни оставащи месеци, до заветния месец АПРИЛ

# 65
 Благодарности на Алена  за хубавата темичка. И аз съм от по-срамежливите мами,но иначе ви следя с интерес. Моля Алена да добави и моят термин 24.04.2014 - от София - първа бременност,но пола още не го знаем.Исках да попитам как се справяте с киселините? newsm12

# 66
Здравейте и от мен.Моите благодарности също на А.l.e.n.a.за новата темичка Simple Smile.Vik4eto,киселините са ужасни,мен ме мъчат от две-три седмици.Има по аптеките лекарства,които могат да помогнат,например Талцид.Дъвчащи са и помагат.Другото е да пием сода с лимонтузу и захар,а на мен не ми допада особено.Няма значение какво съм яла и кога,появят ли се,дъвча Талцид.Надявам се да съм била полезна.Лека вечер и до скоро Simple Smile

# 67
Благодарности на Алена  за хубавата темичка. И аз съм от по-срамежливите мами,но иначе ви следя с интерес. Моля Алена да добави и моят термин 24.04.2014 - от София - първа бременност,но пола още не го знаем.Исках да попитам как се справяте с киселините? newsm12

Аз си взех Rennie  Ice -това са 24 дъвчащи таблетки,струват около 10 лв в аптеките,може да се използват от бременни и страшно много ми помагат ,поне засега Peace

# 68
Dao
Много благодаря за съветите
Почвам веднага с оцета не ги знаех и ще направя меда със содата
Занимава ми се не ми се пият антибиотици но много се измъчих и изнервих Wink
Така ,че искренно ти благодаря Wink

# 69
  • в 1001-та нощ
Мерси Друнде  Hug и Парадайз е близо, но ако ходим ще  е след празниците  Blush

Ще гледам да е кратък филм  или ще си излезем  Blush Преглеждам чат-пат - виждат ми се неподходящи и сложни за него  Blush

ТСХ - по памет пиша, но до колкото помня горната граница е 4.6, а за забременяване и по време нз бременност се поддържа под 2 - желателно 1-1,5  Peace

При стойност над 2 - до горна граница се води латентен тиреоидит  Peace

Елфи  Blush Аугментинът няма да навреди на бебето, но ако ти си продължително болна - това не е добре за него  Peace

# 70
Днес мина и моята ФМ при д-р Марков:) Този ми син си показа всичко и ми беше много интересно като му видях лицето...Бъдещия му батко не показваше нищо освен дупе и пишле на абсолютно всички прегледи. Добре е човеченцето по-едричко върви и да се готвя пак за бебе над 4кг.

Като стане дума за киселини изтръпвам. Имах ужасяващи при първата си бременност в един момент даже спях седнала в леглото. Единственото нещо което ми помагаше беше 1-2 глътки узо. Simple Smile)

# 71
  • в 1001-та нощ
Нашият очакван втори син носи изключително подчертани - черти на баща си и леля си ....  Blush Но ще ми е интересно да видя има ли промяна на третата ФМ  Blush

# 72
Алена, благодаря ти за темата Simple Smile На следващото разнасяне на щъркелчета, добави ми едно розаво, предварително ти благодаря Simple Smile Аз се бях притеснила, че само момичета се раждат (около нас поне е така) и поздравления за мъжките мами, че възстановявате баланса Simple Smile))
Или, как се ражда дете над 4 кг ? Blush Това е едно от "притесненията" ми, че и двамата с таткото сме се родили над 4 кг и сме си измъчили майчиците  Hug, а лекарите ми потвърдиха, че е много голяма вероятността и нашата госпожица да е голяма  Rolling Eyes
Момичета едни мои болежки взеха да ме притесняват вече... то мен всичко ме боли (или едновременно или последователно) от самото начало, ама това вече не е матка или кръст, а сякаш сухожилията от вътрешната страна на краката ми (на границата с триъгълника) са се пренатоварили. В началото си мислех, че лимфите са се надули, но не би. Боли ме вече 3-та седмица, така че трудно ходя понякога. Имате ли идея какво може да е ?
ТСХ до сега веднъж съм проверявала и то по моя инициатива, нито на ЖК са ми казвали да го проверявам, нито моята АГ, а доколкото знам си е важно и е добре да се следи по-често.

Спокойна вечер, момичета. Simple Smile))

# 73
Да но всички ми предписват сиропи и за смучене
В понеделник ще ми вземат гърлен секрет и ако има нещо ще пия антибиотик
Иначе не ми препоръчва
Да и друг АГ каза че няма да ми навреди но не препоръчва без инфекция
В понеделник съм на уши нос гърло в токуда да видим
Преди 2 седмици бебка беше добре ще видим в четвъртък
Много се радвам за хубавите новини от прегледите
Дано до края сме така Simple Smile)))
Baby book
Мен първия път че следвах и казахаа ако бебето в над 3,500 ще ми е трудно да го родя и препоръчват секцио
Не се наложи роди се 3 кг
Те преценяват по вътрешния размер на таза ти и ако бебето е голямо може и секцио
Не знам само споделям на мен какво са ми казали
Да ездрав пък и голяма ще намерите решение
Важните е да не ми е страх като дойде момента
Първия път не знаех и не се бях притеснила
Сега се сещам отвреме на време но прогонвам лошите спомени и се връщам на момента когато го гушнах Simple Smile)
Само да за здрави ли малки големи божа работа:))))

# 74
Алена, благодаря ти за темата Simple Smile На следващото разнасяне на щъркелчета, добави ми едно розаво, предварително ти благодаря Simple Smile Аз се бях притеснила, че само момичета се раждат (около нас поне е така) и поздравления за мъжките мами, че възстановявате баланса Simple Smile))
Или, как се ражда дете над 4 кг ? Blush Това е едно от "притесненията" ми, че и двамата с таткото сме се родили над 4 кг и сме си измъчили майчиците  Hug, а лекарите ми потвърдиха, че е много голяма вероятността и нашата госпожица да е голяма  Rolling Eyes
Момичета едни мои болежки взеха да ме притесняват вече... то мен всичко ме боли (или едновременно или последователно) от самото начало, ама това вече не е матка или кръст, а сякаш сухожилията от вътрешната страна на краката ми (на границата с триъгълника) са се пренатоварили. В началото си мислех, че лимфите са се надули, но не би. Боли ме вече 3-та седмица, така че трудно ходя понякога. Имате ли идея какво може да е ?
ТСХ до сега веднъж съм проверявала и то по моя инициатива, нито на ЖК са ми казвали да го проверявам, нито моята АГ, а доколкото знам си е важно и е добре да се следи по-често.

Спокойна вечер, момичета. Simple Smile))

Аз имах подобно болки само ме е областта на триъгълника и дори към
ингвиналните и глутеални гънки
Бях се притеснила
Доки
 каза че често и се оплакват и спред нея е от изместването на тежеста на тялото
Препоръчва ортопедично стрелки не напълно равна обувка но не и на висок ток
Взех си стрелки и понамаляха болките
Все пак ако искаш питай и твоята докторка Simple Smile но стелките нямаданавредят
Спокойна вечер на всички:)

Общи условия

Активация на акаунт