Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява процедурата BHS и какви са нейните резултати?
Какво представлява феталната електрокардиография (ЕКГ) и защо се извършва?
Какво представлява феталната морфология и защо се извършва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява процедурата BHS и какви са нейните резултати?
BHS е скринингов тест за бременност, който измерва биохимични маркери в кръвта на бременната жена, за да оцени риска от хромозомни аномалии при бебето, като синдром на Даун. Процедурата на БХС включва изследване на биохимични маркери в кръвта на бременната жена, което се използва за оценка на риска от различни хромозомни аномалии при бебето. Резултатите се използват за оценка на риска и вземане на решение дали е необходимо да се направи допълнително генетично изследване.
-
Какво представлява феталната електрокардиография (ЕКГ) и защо се извършва?
Феталната електрокардиография (ЕКГ) е неинвазивно изследване, проведено по време на бременност, което оценява здравето и функционирането на сърцето на бебето в утробата. Извършва се за откриване на възможни аномалии или проблеми със сърдечния ритъм или структура. Процедурата включва използване на ултразвук за получаване на изображения и измервания, които след това се анализират от специалист по фетална медицина, за да се оцени състоянието на сърцето на бебето. Феталната електрокардиография (ЕКГ) е важна част от пренаталните грижи, тъй като може да помогне за идентифициране на сърдечни проблеми при плода рано и да позволи навременна намеса или консултация със специалист по детска кардиология.
-
Какво представлява феталната морфология и защо се извършва?
-
Какво е утрогестан и какви са неговите ефекти върху резултатите от биохимичния скрининг (БХС)?
-
Къде във Варна мога да направя кръвен тест за хемоглобин?
) Ето рецептата, като за торта с 3 блата използвам двойна доза:
...Само да уточня дали правилно съм разбрала - за трипластова /с 3 блата/ торта правиш двойна доза от посочената в рецептата, така ли? Отзив с радост ще дам, ако реша на този крем да се спра, но чак след НГ, щото РД на моята госпоЙца е на 31.12.
Понякога лекарите в "грижата"си за пациента прибързано му вкарват в главата филми, но ако това ще те накара да се чувстваш по-спокойна предвид наближаващите празнични /неработни/ дни, иди да те види и друг...Или, понеже с теб се движим заедно с термините, ако имаш нерви, изчакай си ФМ /при мен ще е вероятно в първите раб.дни след НГ/ и тогава всичко ще се види ясно 

! Чудесна история си ни споделила
- тя е показателна за това, че по/преди Коледа стават чудеса и се сбъдват желания
В този ред на мисли и мойто мъжче ми я лусна тая муха със светнали очички преди няколко дни
- "представяш ли си - вика- ако си имаме близнаци?!"
"А де!"- рекох - "Внимавай, че мислите ни има Кой да ги чува...
още повече, че в моя род многоплодна бременост е имало 

Специално погледна между крачетата и каза ами не се вижда още. И аз от там бях
почнах вече да правя планове как ще отида някъде да си платя за 3 минути само да ме погледнат да определят пола ... ММ ме разубеди де, каза че не е нещо жизнено важно да знаем. Следващ преглед на 9.01 и ако и тогава не ми каже вече ама много ще ме разочарова. Не знам дали ще ми повярвате, но вечерта се разплаках, задето не ми каза пола
отново се движим 5 дни напред, вчера отговаряше на 15г.с.+ 6 дни.
Взеха ми микробиология, че предния път бях отказала. Попитах за пол, но докторката каза че е много рано виждало се чак към 20 г.с., с много старание можело да се види най-рано в 16 г.с
., в сряда съм на ФМ при друга докторка, дано тогава да ми кажат, че голям дебат се води в нас:) Аз съм сигурна че е момиче, мъжа ми е сигурен че е момче и само спорим, но каквото и да е, само да е живо и здраво:)

Друго очаквах да пишеш , нещо така в синичко
От сега ще търся алтернативен читав преглед.
пък аз за момченце се гласях уж