НВ-ВМХ, част 70

• 43 890
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Фата, какви ензими взимате?
Аз съм пробвала само Ензи-мил и останах очарована от ефекта. Но профилактика не съм правила.
Разкажи малко повече, възможна ли е профилактика с храносмилателни ензими? Дава ли отражение такава профилактика в по-дългорочен план?

# 646
Вивиан, от аквасорските Simple Smile
Ето това представлява едномесечната програма: http://www.anhira.com/aquasource/produkti-akvasors/superhrani/lesno-nachalo
Правим го от три години и не ми се е случвало да имам стомашни проблеми, а преди години бях често със запек или разстройство. Алергиите на дъщеричката пак така ги оправихме.
Познавам хора, които редовно пият храносмилателни ензими - особено подходящи са и при празници, когато се хапва повече храна...
Малко по-подробно за ензимите само: http://www.anhira.com/aquasource/produkti-akvasors/suplementi/hr … smilatelni-enzimi

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 09:39 от fata_morgana

# 647
  • София
Аз за първи път през живота си реших да пробвам храносмилателни ензими сега, на Коледната трапеза в свекърите, като си бях определила, че ще си хапна от всичко. И за първи път нямах проблеми след въглехидрати, нито задържане на вода, нито подуване, нито нищо. Изключително доволна съм и смятах да си направя и аз един едномесечен курс, но се чудех има ли смисъл, тъй като хр. ензими не се натрупват, а са с моментно действие  Thinking
Сега ще прочета и това, което си ми пуснала, благодаря  Hug
Само мернах папаин - взимам си от папаина на NOW, и ми е любим  Heart Eyes Не знам дали е ефективен, но е много приятен за хапване  Heart Eyes

# 648
Добро утро Simple Smile

Весели празници с малко закъснение
и честитио бебенце на Assos

Виждам,че много малко са си хапнали въглехидратни храни като мен покрай Коледа. Аз си признавам, че ядох въглехидрати - много, но ми се усладиха и бяха домшани (това в никакъв случай не ги прави полезни.) Blush  Успях да кача 2кг, които не са само задържана вода, но ще успея да ги махна. Друго нещо обаче ме радва- въпреки че отдавна не бях яла такива храни, нямах никакви проблеми със стомаха и вц-то. Кожата също ми остана чиста/ тя попринцип е, но понякога след въглехидратни храни са ми излизали 1-2 пъпки/.

Днес ще пазаруваме за новогодишната трапеза- тя ще е режимна, десертите ще бъдат най-въглехидратната храна - тиква, черн шоколад, орехи, сметана. И имам един въпрос - течната готварска сметана /животинска/, за да се разбие трябва да е 35-40 %  масленост, нали ? Мисля за някаква комбинация с тиква и сметана за десерт. Преди говорихте за сметана на Билла- хубава ли е?

Приятен последен работен ден  Hug

# 649
...........................а за артрит и аз си помислих, но понеже  личната дори и за спешен случай не дава направления......а моите оплаквания били нормални за 43-годишната ми възраст.....всички на такава възраст ги болели ставите
Joy
Тази докторка да си скъса дипломата или да си я завре..... знаете къде.
Много ми е кеф да натривам носовете на подобни самозванци и искрено съжалявам, че на тая няма да мога.На 47 съм, и още нямам никакви "старчески" заболявания и оплаквания, дето били нормални за възрастта ми.   Laughing

Скрит текст:
А моите празнични Удоволствия, НЕ Прегрешения, бяха от сорта на 3-4 парчета баклава, 2-3 резенчета щолен, парче АКК, около 10-на курабийки, тиквеник, парче питка на Бъдни вечер, парче питка на Коледа, и това всичкото освен другата храна за тези дни.Да, не отслабвам в момента, но нямам качен и грам.
Дори не мога да си представя какво и колко още трябва да яде човек, за да качи толкова за 1 седмица празници, че да трябва да ги сваля чак до лятото.
И имайки предвид, че точно това беше целта ми преди две години, когато реших, че ми е време за промяна в начина на живот и хранене, т.е., да мога безпроблемно да си доставям удоволствие по празници с храни, които са наистина празнични, а не да се облизвам като гладно коте пред витрина, мога да съм доволна от избора си.
Баклава правя единствено на Коледа, козунак единствено на Великден, торта за РД, и не виждам причина да се лишавам от нещо подобно веднъж годишно.
Изобщо идеята ми да постигна някакво балансирано, разумно и изчистено хранене, което да води до нормално тегло и да не е повод за гастрономическо мъчение , е постигната.

# 650
Косичке, може да се разбие всяка течна сметана, дори и да не е с 35-40% масленост. Всъщност в България няма сметана с масленост 40%. Само Президент е с 35% - тя е и най-качествената, но и най-скъпата. А в Била има 2 немски сметани (и двете с глава на крава на опаковката, но едната е бяла, а другата е синя) - с 22% и съответно 30% масленост. Аз съм взимала от тази с 30% и съм я ползвала и за разбиване, и за готвене (сметанов сос) - не е лоша, т.е. напълно става, макар че Президент все пак е по-хубава.

Като стана въпрос за сметана, да се оплача, че заквасената на Лидл (марка Пилос), която преди беше много хубава, сега последния път беше видимо много сгъстена, което е станало или със сухо мляко, или с нишесте #2gunfire Повече няма да купувам от нея. Ще си карам на Хармоника и на руските сметани. Crossing Arms

Краси, нищо балансирано няма в твоето празнично хранене, такова, каквото си го описала, но щом си доволна, значи всичко е ОК Peace Да, веднъж или дори 3-4 пъти годишно да хапнеш едно парче торта не е проблем. Но тези количества, които си описала, за това кратко време, поне на мен ми се струват наистина прекалени Rolling Eyes Обаче ти си знаеш.

# 651
Винаги ми се е струвало странно хората да изброяват какво и колко точно са яли. Това не натоварва ли психически?
Познавам жени, които казват, че "днес нищо не са яли", но това "нищо" е пакет чипс, солети, осем вафли и два литра кола  Rolling Eyes

# 652
Фата, разбирам ги такива жени, че им се струва, че нищо не са яли - ами, те с чипс, солети и вафли плюс кола не могат да се нахранят, а само им се обостря апетитът Rolling Eyes

# 653
Друг е въпроса, че изброените изобщо не са храна...

# 654
  • SA
Краси, явно вече си си купила кантар, щом си наясно, че не си качила и грам.
Иначе май наистина солетите повечето хора не ги смятат кьм храната, за кока-колата пьк да не говорим.
Днес попаднах на статия за новите препорьки, които щели да се дават от СЗО по отношение на консумацията на захар:
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2530885/Cut-sugar-inta … eart-disease.html
Щяли да се препорьчват до 5 с.л. дневно, поради риск от ССЗ, затльстяване и проблеми сьс зьбите.

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 10:51 от kameloth

# 655
АКК - е английски коледен кекс, който се прави един месец преди коледа и периодично се залива с ром. Има си специална тема за него тук   Mr. Green

# 656
Уф пробиотици, как ги забравих след антибиотика лятото заради бъбр.инфекция
 Embarassed

Краси, отдавна разбрахме за теб и твоята диета
Само дето тя няма нищо общо с темата
Нито пък е подходяща за хора, пристрастени към сладко и тестено
Разбрахме, че ти не знаеш какво е да си такъв наркоман и колко трудно е излизането от сладката мъгла
По простата причина, че ти си си все в нея и не знаеш какво е иначе
Но това не те спира да ръсиш  смешки по темата
Моля, продължавай да ни забвляваш

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 11:37 от Анонимен

# 657
Мерси, Шоки  Simple Smile

Аз не разбирам хората ,които пият толкова много газирано  newsm78 Така и не разбрах кое му е хубавото, но по цвят и вкус приятел няма. Същото се отнася и за солетите - предпочитам да пропусна хранене,отколкото това  ooooh! А имам приятелки, които ги ядат при диета, замествайки някое ядене.... Confused

# 658
Краси, ти на това ли казваш изчистено и балансирано хранене?! И аз се чудя, защо се напъваш да пишеш тук, след като си толкова далеч от тази тема? Този напън специално да влезеш и да изброиш колко парчета, курабии и т.н. си изяла е направо смешен Simple Smile Това ми прилича на: ''на на на, аз ядох баклава , пък вие не, да ви е яд!'', което е типично за деца от детската градина  Laughing

В тази ред на мисли и аз опитах  от празнични вкусотии, не се лиших от нищо. Друг е въпросът, че не ми беше трудно просто да опитам, а не да се натъпча  и мисълта да ми е заета постоянно, че някъде в другата стая има вкусна торта.

За Нова Година менюто ни ще е на 100% режимно - мръвчоци и салатки, както и сухи мезенца и сирена.
Сметаната с марката на Билла  е много хубава, нищо че е 16%.  Ако прекалявам понякога с нещо, това е с тази сметана. Добре, че кофичката е 200г Embarassed  И аз се отвратих от сметанала на Пилос, развалиха я определено. Иначе най - хубави са руските сметани и на Хармоника. Между другото тази на Била много се доближава до руските сметани.

Момичета, не е сигурно дали ще пиша пак, затова искам да ви пожелая весело посрещане на 2014 година! Hug

# 659
Хехе, много ни е яд на Краси, мдааа, особено  за това, че всекидневно си източва инсулиновия резерв
Дано има достатъчно да и стигне за всичките теста и сладкиши, ама надали

Общи условия

Активация на акаунт