Добре дошли СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2014!

• 38 272
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Видях, че добре си я наредила в "Черния списък..."  Mr. Green Важното е, че поне от раждането си доволна и сте живи и здрави.  Peace

Мерси за честитката. Не беше планирано толкова скоро, но- ей го на, имало да се случва. Wink

# 181
Момичета,днес изследвах TSH -3,64 при реф.0.38-4.31 и FT4-12.07 при реф.10.6-21.0.Докторите казват , че при бременност трябва да са съответно под 2 за първия и в горните граници за втория за да няма опасност за плода.Утре съм на ендокринолог,но съм много притеснена.......ще съм благодарна ако някой сподели информация или мнение....мерси

# 182
Mulberry, Честит Рожден Ден!  newsm59

# 183
  • София
Mulberry Честит Рожден Ден! Здраве, късмет и сбъднати желания Simple Smile

# 184
  • Paris, France
ioana_ana, стискам палци всичко да е наред. Аз изобщо не съм наясно с тия изследвания, за съжаление.

Днес водих моето пате на педиатър, растем, дебелеем, хубавеем Simple Smile. Точно това си мислех днес - колко е важно да случиш на добър лекар, поводът беше педиатърът, но и от гинеколога си съм много доволна - миналата бременност винаги е бил много позитивен, отговаряше ми на всички въпроси... като ме приеха в родилното, всеки път се отбиваше да ме пита как съм и много ми помогна на самото раждане. А на 7-ми юни точно, когато се роди синът ми, беше един от най-горещите дни и в стаята не работеше климатикът - очилата му се бяха запотили на човека, и аз, и той - плувнали в пот, акушерките отварят прозорци... лудница Simple Smile Но пък ми е много мил спомен всичко това и никога няма да съм му достатъчно благодарна. Дано се случи на смяна когато раждам септември и пак той да ме изражда.

# 185
  • София
Наистина е много важен доктора. Първата гинеколожка при която ходих беше невероятен човек, винаги усмихната любезна, но за съжаление не е добър специалист и след доста лутане по гинеколози си намерих сегашния, който хем е специалист хем е с добро отношение и ми действа много успокояващо Simple Smile Дано всички да случат на свестни гинеколози и после и на педиатри  newsm10

# 186
Момичета,днес изследвах TSH -3,64 при реф.0.38-4.31 и FT4-12.07 при реф.10.6-21.0.Докторите казват , че при бременност трябва да са съответно под 2 за първия и в горните граници за втория за да няма опасност за плода.Утре съм на ендокринолог,но съм много притеснена.......ще съм благодарна ако някой сподели информация или мнение....мерси

Аз съм с хашимото и стойностите ми се доближават до твоите. Всички тук ми казваха, че с тези стойности на TSH и при мен висок пролактин забременяването ще е трудно. Е, не е така.
Когато бях при моя ендокринолог ми каза, че при това TSH не препоръчва да забременявам - макар че не мисли, че би се случило нещо притеснително. Аз действах смело на своя глава, защото вярвах упорито, че надали ще стане Simple Smile а сега съм притеснена дали всичко е ок с бебето.
Сега съм в същата драма като теб. Трябва да ида  на ендокринолог, но личната твърди, че трябва първо на гинеколог да ида да се установи бременността. Но аз не смятам, че трябва да се чака - високо TSH води до проблеми с плода и трябва да се контролира с хапчета, но докато е в норми не би трябвало да има проблеми. Аз в понеделник съм при доки за хормоните, а по натам да установяват бременност.
Надявам се поне малко да съм помогнала.

Много е добре че си препоръчвате гинеколозите, защото и аз си търся Simple Smile

# 187
Ох, Каая , при мен по същия начин точно преди месец Начев каза : " трудно ще забременееш" и ето аз без да искам доказах обратното - първи опит и резултат, но сега..... Cry утре ще видим какво ще ми кажат, но аз вече съм се вкарала в един филм и незнам какво да очаквам,дали ще се справя и това, че няма да знам до последно дали всичко е наред.........започвам да мисля и за прекъсване на бременността ... и да  си оправя първо щитовидната, но ако послее нещата наистина се усложнят..никой незнае  Cry

# 188
  • София
Здравейте мами, да се запиша и аз за септемврийския удар!
Вчера разбрах че ще си имаме бебче и съм много щастлива! Сега е голямата дилема къде да отида на първи преглед! newsm78

# 189
Ох, Каая , при мен по същия начин точно преди месец Начев каза : " трудно ще забременееш" и ето аз без да искам доказах обратното - първи опит и резултат, но сега..... Cry утре ще видим какво ще ми кажат, но аз вече съм се вкарала в един филм и незнам какво да очаквам,дали ще се справя и това, че няма да знам до последно дали всичко е наред.........започвам да мисля и за прекъсване на бременността ... и да  си оправя първо щитовидната, но ако послее нещата наистина се усложнят..никой незнае  Cry

Чакай сега, защо да прекъсваш бременността?  newsm78
Иди на лекар и виж той какво ще каже?
Висок пролактин имаш ли? Предполагам, че ще ти вдигнат дозата на хормона или просто ще ти изпишат да пиеш такъв, ако не си пила. Сподели какво са ти казали?

# 190
Каая, ioana_ana не се панирайте излишно ,защото точно това вреди ! Аз никога не съм имала проблем с тези хормони ,а в 14 г.с бяха много по високи нивата (случайно разбраха). Когато казаха много е опасно може да ги загубиш е такива контракции цяла нощ Crazy После ендокринолога се хвана за главата ,как се говори така на бременна жена ! #2gunfire

# 191
  • София
TIAta - добре дошла Simple Smile
Каая, ioana_ana и аз съм на мнение да не се панирате, отидете , консултирайте се с лекари, ще стискам палци всичко да е наред и да изкарате едни леки бременности с прекрасен резултат през септември  Simple Smile

# 192
Добър вечер, дами!

dilqnkaa, TIAta, luboslava_1 добре дошли! Лека и безпроблемна бременност до края
Mulberry, Честит Рожден Ден! Да си жива и здрава, много щастлива и обичана жена  newsm59
Каая, ioana_ana, сигурна съм, че всичко ще е наред. Опитайте се да се успокоите и да гледате положително. Имам приятелка с Хашимото и с 3 здрави прекрасни и умни деца и 3 те родени след като и откриха болестта, и 3 те с много лека и безпроблемна бременност. Консултирайте се с лекар и вижте какво ще каже. Каая, аз също смятам че първо е добре да посетиш ендокринолог, преди още да те е видял гинеколога
itseto, яж си трушия спокойно, мисля че това е най-разпространеното ядене сред всички бременни заедно с киселите краставички.
dilqnkaa, Вита не работи ли със Здравна каса? Удобно ли е да споделиш какви са цените там и условията? Бебето при теб ли е след раждането? Активното естествено раждане без окситоцин практикува ли се? Извинявай, че те затрупах с въпроси  Embarassed

Утре съм на преглед, не зная как ще устискам до часът ми, голямо вълнение, голямо нещо, а мислех че с второто ще съм по-уравновесена Laughing

Хубава и усмихната вечер   bouquet

# 193
Каая, ioana_ana, аз бях с високи TSH и пролактин преди да забременея и започнах лекарства. Тъй като съм с ин витро, по време на процедурата и сега просто ги следят, за да може ако има нужда да променят дозата. Не се притеснявайте толкова, но моят съвет е да отидете при ендокринолог в някой от ин-витро центровете , защото другите не винаги са съвсем наясно - точно преди процедурата ходих при "обикновен" ендокринолог, който общо взето ми каза, че съм хипохондрик заради това, че всяка година на преглед, а преди 10 години бях с установено Хашимото.

# 194
Момичета, само на мен ли ми минават всякакви мисли и тревоги през ума...?Дали всичко е наред в момента с бебето, дали всичко ще е наред с раждането, дали съм избрала правилният лекар и куп други...Предполагам е нормално, тъй като ми е първа бременност, да не тресе параноята. При вас, как е? newsm78 Къде си водите ЖК? Аз съм при Богданова в Тина Киркова, за сега.

Общи условия

Активация на акаунт