Добре дошли СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2014!

• 38 224
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, искам да ви питам, кога започна да ви се гади. Аз от преди няколко дни имах един много странен горчив вкус в устата и силно слюнкоотделяне. После спря за два дни, но днес пак усещам силна горчивина в устата, но нямам гадене.

# 586
  • София
При мен започна от преди 2 дни да ми се гади, и така по цял ден!

# 587
Здравейте момичета. Hug

Честито на новите момичета! Лека и без проблемна бременност. Praynig

Аз не съм влизала няколко дни, а вие сте изписали темата.

Аз вчера бях на преглед в Правителствена, останах доволна. Прегледа ме една млада лекарка, но не знам името и толкова въпроси имах към нея, че забравих. Всичко за сега върви наред, бебето си отговаря не седмиците, чух и видях как му тупти сърчицето. Hug
Относно Болницата, следенето на бременност е 770 лв. за раждане не се плаща нищо( минават нещата по здравна каса). Около 5-6 лекари са който следят бременност и по принцип при който попаднеш първият, вторият път той те следи, е ако разбира се когато отидеш не е на работа, другият доктор на смяна те взима. Въпреки че казват ще др.Христова завеждащата на отделението е доста строга и серд жена, аз я видях и даже беше на разговора ми с лекарката която ме прегледа, държа се много мило и ми отговори на всички въпроси.
Сега ми казаха да отида между 10 и 14 февруари и тогава трябва да си платя и пакета.

Някой беше питал за Вита, бях писала и по напред в постовете. Там раждах при първата ми бременност ( сега просто доста са вдигнали цените, иначе пак бих отишла там). Моята бременност я следеше др.Кълвачева - доста добра и мила лекарка. Тя ми прави и секциото. Там условията от към обстановка са доста добри, чисти уютни стай с по две легла, ако има много родилки сте по две, ако няма си сама в стая. Акушерките са много внимателни , помагат и нямах проблеми с тях.Ако имате въпроси за Вита съм на разположение питай те. Hug

Момичета хайде да пиша моето притеснение в групата на детенцето ми има детенце болно от скарлатина, имали сме контакт с него. Четох в нета и пише, че няма проблем при този вид шарка.Но малко ми е притеснено. newsm78 ooooh!

Хайде че се увлякох да спирам да пиша. Grinning

# 588
Момичета, искам да ви питам, кога започна да ви се гади. Аз от преди няколко дни имах един много странен горчив вкус в устата и силно слюнкоотделяне. После спря за два дни, но днес пак усещам силна горчивина в устата, но нямам гадене.

При мен започна от една седмица това гадене и  Sick и направо  е ужасно.
При първата бременност беше до края, надявам се сега да приключи по бързо.

Сега също ме мъчат газове и подут корем и леко ме боли, опитвам се да ям по добре и да не се получават тези газове, но нещо не стават нещата. Изписаха ми Комфортекс, чудя се обаче дали да го пия. ooooh!

# 589
Здравейте момичета,
записвам се при вас в 5 г.с и 5 дена сьм .Днес бях на лекар ,видяхме плоден сак ,но пулс е рано все още да се чуе.
За протокола на 39г втора брменост , с дете на 6години момиченце.
Кьде ще правите ФМ -аз искам при Марков ,но няма свободни часове за началото на  март когато ще сьм в 12г.с.Предлагат ми др Павлова -някой бил ли е при нея да сподели впечетления.

# 590
dilqnkaa и при мен газовете се появиха от няколко дни успоредно с обилно слюнкоотделяне. За сега по-лекото хранене и по-малкото подправки с нищо не ми помагат. Не мисля да прибягвам още към лекарства, но ако решиш да пиеш Комфортекс-а ще ми е интересно да споделиш има ли ефект.
pressii добре дошла  Hug

# 591
Значи да очаквам след слюнкоотделянето да започне и гаденето. Иначе с газовете много кофти  Embarassed Мъжът ми ме пита "Ти пръцкаш ли?" Еми не мога да ходя през 20 мин в тоалетната, гледам уж да съм тихичка  Joy

# 592
Здравейте и от мен честито на всички чули сърчице.Бременна съм в 7с 2дни по сметка на каленадр на бременноста. На 18.01 бях на преглед и чухме сърцето на моето бебче. В петък съм на регистрация за ЖК в Майчин дом-Варна.
 Това ми е трета бременност първата ни донесе едно много хубаво момиченце (почти на 2 години)на което много се радваме с таткото,за съжаление втората завъши с мисед,но се надявам тази да е успешна  малко ми е притеснено заради случилото се с втория път.

# 593
  • София
Здравейте, мили септемврийски мамчета,

Аз вече си имам едно момченце септемврийче 2008 г., ето, че и второто ще бъде септемврийче 2014, живот и здраве. Пожелавам на всички ни лека и безпроблемна бременност  Simple Smile   bouquet

Аз съм в 6 г.с. с термин 22 септември и както всички вас съм с хиляди притеснения дали ще чуя туптящо сърце следващата седмица, къде да посещавам ЖК и пр. С предходната ми бременност също много се страхувах, т.к. с ММ я чакахме 5 години. Имах N-брой инсеминации и 1 неуспешно инвитро, но заченах спонтанно в първия месец след инвитрото  Mr. Green Сега още не мога да повярвам, че се случи за втори път естествено. Понапреднах с годините - вече съм на 38 - ето още един повод за притеснения. Записах час за ФМ при Марков в началото на 14 г.с. (нямаше свободни през първата половина на март) и се надявам, че не е късно за ФМ и оттам на БХС, какво мислите?

# 594
  • София
Добре дошли nezi,jana 1 и pressii и честито на вас и на всички чули сърчица.
 На мен ми се гади от 2-3 седмици и то си е по цял ден особено като видя манджа и се надявам да спре скоро да не е през цялата бременност, с първата бременност нямах никакви симптоми освен корем но сега е ужас.
 Аз мисля да пропусна ранната ФМ и да направя БХС, пък на ФМ втори триместър. nezi в началото на 14г.с. ще е късно за БХС :http://genetika.maichindom.com/ това и линк на лабораторията в Майчин док, където го правят и имаш седмиците в които се ходи.

# 595
  • София
Добре дошли nezi,jana 1 и pressii и честито на вас и на всички чули сърчица.
 На мен ми се гади от 2-3 седмици и то си е по цял ден особено като видя манджа и се надявам да спре скоро да не е през цялата бременност, с първата бременност нямах никакви симптоми освен корем но сега е ужас.
 Аз мисля да пропусна ранната ФМ и да направя БХС, пък на ФМ втори триместър. nezi в началото на 14г.с. ще е късно за БХС :http://genetika.maichindom.com/ това и линк на лабораторията в Майчин док, където го правят и имаш седмиците в които се ходи.

Natali, благодаря ти за насоките.

Все още се обърквам от седмиците. В деня в който трябва да съм при Марков ще имам пълно навършени 13 г.с.+1 ден. Специално попитах по телефона дали няма да е късно, асистентката отговори уверено, че не е... Нейсе...

Espa , ще се радвам да споделиш впечатления от д-р Виолета Стратиева за ФМ. Може да последвам твоя пример  Simple Smile

# 596
  • ул. "Мечтание"
Малееее! Луд ден!  Crazy
Трябваше да стана рано (към 7:30-8) и да ходя по задачи. А то какво стана... Събудих се в 6:30 часа, реших да полежа, тъй като беше рано. Спрях си алармата, заспала съм и мъж ми не ме събудил като тръгвал с Божидар... И моя милост се събуди пак в 11 часа!  Crazy И целия ми ден наопаки, размествах срещи, бързах, изпуснах си боуена...  Sad Сега чак февруари ще мога да ида пак, ама здраве да е. Поне другите задачи ги свърших.

feRity, добре дошла! Надявам се всичко да е наред и тревогата да е фалшива!  Hug
Иначе за питането ти - обичайно такова оформяне започва от втора тема на отчетните.  Peace Не знам дали някой се е цанил да я поеме. Аз много обичам да си играя с такива оформления, ама за сега съм пас.  Crazy

matsutka, хайде дано да е за последно местене за много време напред... Hug

V V, обичайно гаденето започва 6-7ма седмица, но въобще не е задължително да се появи. С предната бременност например ми се гадеше единствено между 4та и 6та седмица и после спря.  А сега пък въобще никакви признаци няма. Около датата, когато очаквах М. ми бяха леко напрегнати гърдите както обичайно преди цикъл и толкова. Иначе обонянието ми се е обострило и някои миризми са ми неприятни и понякога дори ми се гади от тях, но радко.

pressii
, jana 1, nezi, добре дошли!  Hug

# 597
  • София
nezi за Виолета Стратиева, бях с първата бременност при нея след като нейна колежка ме шашна и моя доктор ме прати при нея като я похвали много, че е специализирала и в чужбина, това което ми направи впечатление, че  доктора ми изпрати и снаха си при нея на ФМ Simple Smile. Като цял съм много доволна, обяснява много хубаво, много любезна и спокойна, направи ми много добро впечатление.

# 598
Здравейте !
Бях на лекар оня ден , видя се сак с размери 5.5 мм, но да отида след месец да видим жълто тяло. Каза че имам късна овулация и отговаряме на 3-4 седмица.  
Днеска пуснах хормона и е 5469 , което е удвояване на всеки 40 часа Simple Smile

# 599
Здравейте и от мен! С термин 13.09.2014 и мисля да се присъединя към темата! И аз като доста бъдещи майки от вас чакам другата седмица да чуя сърчице, че миналата седмица се видя само сакчето. Много ми е притеснено, 2-ро бременеене ми е, като 1-вият път завърши с мисед. А за ФМ вече имам запазен час при д-р Михова в клиника Надежда, на ул. Блага вест.
Пожелавам на всички едно леко и нормално посрещане на идните 9 месеца. Успех и стискам палци!

Общи условия

Активация на акаунт