Добре дошли СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2014!

• 38 214
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Прилошаването и при мен започна,все още слабо,но по цял ден.По лошото е,че нямам тонус,все ми е уморено.Мисля,че спорта ще помогне,но и с него трябва да внимаваме.

# 496
Kolibri86 браво за спорта. Аз не съм от най-спортуващите, но ходя пеша на работа - по 20 мин дневно и знам как това се отразява добре и на тялото и на тонуса и на добрия сън.

Момичета, кога се прави списък колко мами сме в темичката? Просто давам идея за следващата темичка.
Също така аз не съм се представила: на 26 години съм и май месец ми предстои сватба  Flutter

# 497
Благодаря ви момичета за топлото посрещане.
matsutka имам две големи момчета на 16 и половина и на 12 години.Както се досещате всички и аз съм в списъка за момиченца  Laughing  в крайна сметка само да е здравичко няма значение. А за предчувствието мисля,че може да не е едно хахаха очаквам всичко, но на 27.01 съм на доктор.
Аз съм от Бургас и мисля да раждам в Дева Мария. За окръжна болница не искам да си спомням.
Не бях виждала толкова мъжки майки в един форум.Следват момичетата Peace

# 498
Tака е,Tedi772.Май повечето чакаме момиченца.Аз съм със син на 14 Simple Smile

# 499
Каая и ходенето пеша със сигурност е един голям плюс за теб и бебето.  Сега забелязах, че ме водиш с един ден в бремеността  Wink аз съм 6  седмица и 2 дни.  Поздравления и за наближаващата сватба . Май месец е прекрасен за сватби. От опит го знам.   loveuuu  Само спокойно преди големия ден , че аз бях голяма паника. Но се оказа , че не  било толкова страшно.  Laughing
Относно пола на детето и аз се присъединявам към желаещите момиче, но по някакъв китайски календар , за който приятелки ми казаха , излиза , че ще е момче. Но пък най-важното е всичко да е наред с бремеността и бебока.
И аз да се представя : на 27 години съм и за първи път ще ставам мама .

# 500
Kolibri86 и аз по един такъв календар 3 път ми се пада момиче хаххаха сигурно е момче. Между другото между първото и второто момче имах една неуспешна бременност с близнаци и едното беше момче другото не се знае, така че съм се примирила с пола отдавна само здраве да има newsm10

# 501
Добра вечер, дами!

Kolibri86, 4efito, Nely1611, gerganaj1, марина55555, добре дошли и честити две чертички!
matsutka, благодаря за информацията за втора градска.
Йоана не пише и ме притеснява, дано всичко е наред с нея и кървенето да е преминало
Mulberry, представям си какво ви е било, добре че нещата са се преодолели и вече Явор е добре! За жълтеничево, поспаливо бебе, това е най-добрият начин да бъде събудено – контакта кожа в кожа. Браво на вас, че така добре сте се справили Hug
TreasuryS, силно стискам палци за двете сърчица. Дано бързо се оправиш от настинката
miloto73, сърдечно благодаря! Писах ти  на лични

Да се отчета след прегледа от днес. Бях на първи преглед в Надежда, при доктор Димова, с идеята да се запиша на ЖК, но ми каза че записват в 12 та седмица. Иначе ме прегледа, потвърди едно сакче, с ембрион, тупкащо сърце, жълтъчно мехурче и евентуално плацента започваща да се образува от горна страна, но е рано да се каже за нея. Като цяло съм с много добри впечатления от докторката, много мила, много подробна. За условията в Надежда попитах – отговори ми, че дават бебето веднага след раждането, още неокъпано, и още с не прерязана пъпна връв го поставят върху гърдите на майката, за да засуче. Пъпната връв режат, като спре да пулсира. Взимат бебето за къпане, повиване и първи преглед и ми го връщат щом искам, и не ми го взимат повече, освен за визитация, преглед, но стои при мен като цяло. Не го захранват са АМ, ако така искам. Раждането – имат топки, стени, подпиралки за напъване на 4 крака, не пришпорват нищо, ако обстоятелствата не са наложителни. Не е задължително да лежа, мога да се движа, да си взимам душове, да си занеса музика, да имам придружител. Каза ми, че все повече жени питат за това, имала пациентки от чужбина които директно идвали с такива изисквания, и смята този начин за правилен, нормален и естествен, и право на избор на жената и съжалява, че практиките в българските болници до момента са били такива, че жените се страхуват даже да попитат за нормални условия за раждане.
За пренатест – достоверен, препоръчват го при нужда, заради цената. Казах и че смятам да не правя БХС. Препоръча ми да изчакам с пренатест, след първа фетална в 12та седмица, и тогава да взема окончателно решение за него. Като цяло вдъхна ми спокойствие и увереност, че разбира нуждите и изискванията ми. Даде ми телефона си да се обаждам при нужда.
Та това е, не особено накратко  Laughing

Хубава и усмихната вечер   bouquet

# 502
Момичета, нали си има кървене от онази вече и слагам утрогестан. Сега като посетих тоалетната забелязох, че явно не съм вкарала лекарството достатъчно навътре и сега си излиза, както нещо като  малки сухи, кафеви съсиреци. Дали е нормално като приключване на кръвотечението, защото видимо не е течно. Съжалявам за описанието, но не знам как по друг начин да питам...

# 503
Здравейте на всички!
Време е и аз да се включа. Малко съм позабравила какво точно се прави тук...но имам спомени, че беше супер забавно първия път:)
И така - втора бременност за мен, с термин 21 септември.
Имам момченце на 7, което още с раждането си ме отказа от мечтата ми за три деца Laughing
При първата си бременност работих до последния ден преди раждането и се върнах на работа 6 месеца след това. Бях млада и глупава, сега не съм нито едно от двете, така че няма да се презорвам.
Пожелавам леко бременеене на всички мами!

# 504
Момичета, здравейте, тотален новак съм по темата, първа бременност ми е( терминът ми е на 14.09) и все още не съм ходила при акушер- гинеколог. Би ми се искало да ми следят бременността в Тина Киркова. Въпросът ми е дали има лекар там, който да не ми прави проблем за болничен до края на бременността. Работата ми е изключително натоварваща физически, и имам от много време всякакви болежки. Дори от днес съм в болничен, даден ми от ЛК, защото съм с вирусна инфекция и температура 38,7. Ако имате информация и за някой лекар от там още по добре.  Thinking

# 505
Добре дошла, nychat !
Не мога да ти препоръчам доктор в Тина Киркова. Аз самата още съм на кръстопът. За болничен обаче не би трябвало да имаш проблем. Дори може чрез комисия да ти издадат болничен направо за няколко месеца до преди 45 дни от термина.  Съжалявам за вирусната инфекция, дано скоро се оправиш. Нали предупреди за бременността?

# 506
Момичета вдигнах 39 температура и педи препоръча да пия парацетамол,но на него пише,че не е желателен в първите месеци   Sob

# 507
  • В центъра на Вселената...
Добре дошли на новите момичета. Радвам се, че има толкова многодетни майки, възхищавам ви се Simple Smile аз да си призная, нямах планове за второ дете. Моя мъж много искаше и тази бременност е голяма изненада, за разлика от първата, която беше много желана и планирана. Момичета, вие планирахте ли бебчето? Все още не сме казали на баткото (той е на 8 год.) и ще съм благодарна тези от вас с по-големи деца да споделите, как поднесохте новината? Усещам, че ще са големи въпроси, как бебето е попаднало там, как ще излезе и какво ли още не Simple Smile
Много лошо с тези болести. Не знам как може да се опазим.

# 508
  • София
Ужас, пробвай бабини рецепти. Имаше една със сминдух запарен през 15 мин., ама го знам за бебета, че може. Краката с оцетени чорапи, студена мокра кърпа на челото! Дано се оправиш, стискам палци   Praynig  Hug

# 509
  • София
Силва, и другите мацки, добре дошли!!!!!!!  Hug Hug Hug Hug
Моето детенце е малко и няма какво да му обяснявам засега  Mr. Green
При мен първото планирано и второто също планирано.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт