ЮЛСКИ бебета - тема 9

• 29 714
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
Добър вечер!
Тъкмо щях да пиша и съборих дистанционното и малкия каза "Ейй" и се събуди. До сега приспивах бебе.
Аз пак съм болна и вече много взе да ми писва от това. Утре мисля да си взема витамини или нещо за подсилване на имунитета, защото така никога не е било.
Агнес, съжалявам за грозните сцени! Още повече по празници! Hug
Портокалчо, баш си се разплаках на Коледа, тайно, че да не разстройвам нашите. Баща ми ме усети, но нищо не каза.
Близначе, редактирам Хера, не съм доволна от Хъгис за момче, защото на ден сменях поне с един повече от Хелън Харпър, а сутрин беше опикан - но той моя спи по корем. Не ми харесва и това, че ластика е на гърба, не можех да преценя колко да стягам, я по принцип не стегна ли, се мокри дори и денем.
Сандалка, що искаш да боледува детИто, бре? Направо ме отстреля като на Близначето мъжа яребица! Grinning Благодаря за ограмотяването, дано запомня, че хич ме няма напоследък.
Да споделя новинки. Завъртях далавера, без да искам. Леля ми подари зимни дрехи на малкия от Зара, братовчедка ми ги купила, но оставила бончето, ако се наложи да сменям. Гледам аз - шапка (3-6), яке (9-12), джинси (9-12). Хубаво де, ама за какво са ми зимни дрехи за лятно бебе. Отивам да ги сменям с 12-18, ако има. Намерих всичко, отивам на касата, но понеже нещата сега бяха намалени, ми върнаха разликата в кеш! Simple Smile Голяма кирийка!
А като бяхме при леля, те гледат баба при тях, направих снимки на пра-баба с пра-внуче, много мила картинка бяха!
Днес бяхме и на контролен при дерматоложката - крема е поизчистил кожата, но трябват повече грижи, за да не е суха.
Захранването върви някак - картоф, тиквичка, морков и тиква. Не му хареса тиквата май, но може и да не е бил много гладен.
Въпрос: кога дадохте авокато и как аджаба да разбера кога е узряло, не съм яла и хабер си нямам.
И най-сладкото, най-някрая! Вчера, даже вече е оняден, на 26.12, Юли ме нарече "мама" Simple Smile)) Той все бабосва, мамосва, но несъзнателно. Предната вечер все ме дебнеше, ако изчезнех почваше да вика "ма-ма-ма", но не му обърнах чак такова внимание, но на следващия ден, оставям го на земята да си се търкаля, ставам и той ме поглежда супер тъжен и казва "ма-ма". И аз се разтопих. Нагушах го едно хубаво! Simple Smile))
Честити именници, на патеричка! Живи и здрави!

# 676
  • София
Добро утро, момичета  Hug Весели празници, да сте ми живи и здрави, много щастливи и все така да сме дружки, въпреки караниците  Crazy
Мале, аз се събудих със страшно главоболие, ужас! По-точно с главоболие си легнах, та тая нощ не можах да спя като хората  ooooh!
 На Бъдни вечер наш'та яде малко печена тиква (без захар е), че наддаде вой, та ме нави  Mr. Green Хапна си и остана доволна  Mr. Green Яде същото и на Коледа, та сега ще сме в почивка и ще изчакаме няколко дни, че дриска  Mr. Green
Агнеси, и ние нямаме календарчета, но ще го правим чак към януари месец след фотосесията  Mr. Green Така че, не си единствената  Hug
Ох, подаръче, не ти завиждам изобщо  Hug
Леле, вие си имате поне някакъв режим,  нашата заспива чак към 23ч и нещо  ooooh!
Джина, аз се отказах вече от содената питка и вече правя с мая, че става разкош за папкане  Hug
Момичета, вие слагате ли възглавницата?

# 677
Здравейте и Весели празници малко на патерица ама ние с Далито бяхме в болница. Приеха ни на Бъдни вечер и вчера ни пуснаха. Оказа се рота вирус. Имаше повръщане а после и разстройство. Адски се беше обезводнила и затова се стигна дотам. Пазете се че е много гадно.
Не съм чела и едва ли ще се връщам назад така че надявам се всички да сте добре

# 678
Роси, кофти преживяване..., дано сега е здрава Далия и скоро никакви болести да не я достигат! Обаче в Бургас не точат здравната каса, явно... Тука без нищо за по- малко от 10 дена не пускат, а вие с ротавирус само за 3 дни.

Агнес, съжалявам за ядовете ти, дано да минат! Обаче аз имам теория, че по (семейните) празници най- вече се стига до такива истории... Никак не ги обичам и не е от скоро, ама нейсе, не е лесно да ги пропуснеш. Аз явно обичам делника, уви така излиза. Хем нещо в мене иска банкети, музика и танци..., хем няма как да не забележа и негативизма, който влачат със себе си.

# 679
Пина ,напълно съм съгласна за празниците.Хем ми се иска и на мен да си купя тоалет ,да ида на  банкет ,да стегна софра.Хем ме мързи и си викам ,абе нали трябва да празнуваме раждането на Христос уж...Наскоро четох една статия за забравения рожденик,много тъжно ,много.
Роси,косата ми се изправи като си ви представих в болница Sad Милото детенце ,дано да е по-добре вече и да не се повтаря.Нищо не знам за рота вирусите ,дано да стоят далеч от нас Sad Интересно ми е ,как възприеха в болницата това ,че я кърмиш?Позволяваха ли ти да я храниш или стриктно само с тяхно мляко я хранеха newsm78 newsm78
Аз днес съм адски изнервена .Излязох с майка ми и баща ми ,уж да гледат децата ,да мога аз да си свърша някоя работа ,а то ....нищо не направих.Поне купих блуза на свеки за 7,80 лв ,че утре е рожденичка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Снимки щях да вадя ,календари и т.н.....само една свястна снимка имам за календари,на нея са с коледни костюмчета ,но много важно.МНого ми е трудно да ги снимам и двамата да гледат ,да слушат ,да не реват Crossing Arms Crossing Arms
Тони и днес не иска да яде.Броколи с ориз беше менюто ,не се прие добре този път.Само тиква харесва и моркови.Това картофи ,карфиол,тиквички - бляк Sick Мисля още седмица да карам така и после да му давам месо ли ,каши ли....не знам  ooooh! ooooh!

# 680
Давай, Данче, кажи още за свеки?!  Simple Smile  Пишете бе момичета! Не пишете напоследък  Thinking  Свекървите ли укротихте, мъжете ли..., няма от какво да се оплачете, ама не се и хвалите... А..., сигурно ядете сарми, а в промеждутъците навивате нови дози  Laughing  Оф, не ми върви и на мен приказката  Sad

# 681
Пине,какво да кажа за нея..нямат край нейните чудесии.
Сега е приела образа на многострадалната Геновева.Гледа кротко като светица и мига на парцали,като си говорим за подаръци ,за празници и т.н. Наскоро изпадна в ужас ,защото имаме намерение да се местим в по-голям апартамент.Защо така сега ,не ни били нужни още стаи,можело да си сложим легло в кухнята и там да спи едното дете  Shocked Тя едно време не била имала детска стая ,пък станало човек от нея и все такива глупости. Идваха у нас на гости ,не докосна храната изобщо "за да има за вас".Направо да ти приседна хапката.Едни типично бабешки настроения я обземат ,много ми  е сладка  Mr. Green Днес ми се обади ,да ме подсети да купя месо за утре и "да не си посмяла да купиш подарък".Ако не носим пък ще е тръшкане ,че не я уважаваме  Crossing Arms Crossing Arms
За Коледа ми даде 30 лв да купя подаръци на децата.взех една футболна игра на баткото 20 лв и музикална китара  на бебето,дрънка някакви китайски ужасни песнички.Преди 2 седмици купих нещата и съм й ги занесла.Нито ги беше опаковала ,нито нищо...поне в чантичка да ги беше сложила ooooh! ooooh!Като дойде у нас след празниците ,естествено поиска да види подаръците от майка ми и само стоии цъка с език,какви хубави неща им била взела,то си искало време да обикаляш по магазините и т.н. Демек ,аз съм купила боклуци .Догодина хич няма да се вържа на този номер.Миналата Коледа отказах ,та бяха ангажирали другата снаха Tired Tired

# 682
Ами откакто почнах захранването кърмата ми спря. Имах замразена и от седмица - 2 не е приемала кърма. Днес разбрах че кърмени бебета не могат да го лепнат този гаден вирус.
Иначе на Далийка в болницата много й хареса. Хилеше се на всички - други пациенти, доктори, сестри, санитари. Беше й много интересно. Те и затова ни изписаха толкова бързо - защото тя си беше добре и много жизнена. Тъпото е че е на АБ ама няма как след като допуснах да се разболее.

# 683
И на мен не ми се пише. Искам за малко да спра, нищо да не правя. Не, че съм в депресия, но сама се затрупвам със задачки, а невъзможността да ги изпълня ме дразни.

Аз възглавница не слагам още, мисля, че й е добре без.
Ева се научи да спи най- после. Вчера обедния сън продължи 2 часа и половина. Ходих да я проверявам чак..
Сега обаче се боря с непиенето на вода. Вече не се гнуси, но не я пие. Изкушавам се да купя чай на Хип, но те са подсладени, нали ?

# 684
Лъки, а защо толкова държиш да пие вода? Нали само я кърмиш и не си захранила?
Камен продължава да не иска вода, а днес е ден 10-ти от захранването. А аз продъпжавам да му предлагам. Не се гнуси, но просто никакво количество не изпива; само игра с биберона.

Пина, при Ю. как върви воденото от нея захранване Simple Smile

Аз пък съм болна. Преди 2 сед. пак бях. Нищо сериозно - гадните сополи. Карам на хомеопатия. Добре, че момчетата са здрави.

# 685
Ох, Роси, много неприятно ! Аз пък мислех, че от Рота вирус страдат повече през лятото. Дано вече всичко да е наред!

Бени, уж искам да съм една крачка напред. Исках като я захраня да се е научила да пие. След празниците ще й вземем кръв и ако всичко е ок ще изчакам да навърши 7 месеца, ако има анемия започвам веднага. Та затова, но Ева не знае, че аз имам план Simple Smile)

# 686
Момичета, честити празници на всички! Живи и здрави бебчета, мами и татковци, каки и батковци, че даже и свекървите  Mr. Green

Мъхче, дано се случи съня ти Simple Smile
Глупи, беше ме питала за каране къде и какво ще правим. Либерално с мъжа ми решихме да ходим по няколк одни поотделно. Аз по женски за 5 дни, той с приятели. Така хем ще се накараме хубаво, хем и почивка от ежедневието. Борд реших да не си купувам, че моят е нов, на 3 години, полиран и наваксан, но Дядо Коледа ми донесе панталон за каране и нямам търпение.
Празниците прекарахме домашно и лежерно, че на сестра ми децата с мн тежък вирус и ялото семейно тържество пропадна (майка ми им помагаше). Но беше хубаво, на КОледа - гости.

Момичета, моля ви да ми кажете (захранилите) - пюре на обяд 125 гр или 190 гр давате? Не мога да реша, малкият не дава признаци да е гладен, а пие мляко после (след 125 гр).

Близначе, чакам отзиви за оранжевия памперс, че е доста по евтин.

Роси.то, ужас за Далиййка, е как така се е заразила? Дано вече вс е добре.
Агнесче, не видях какво се е случило, само че си разстроена, обидена и огорчена. Прегръщам те!

Герито, не разбрах въпроса за възглавницата?

Скреч изчезна, дали е добре?

Ох, забравих какво искам да пиша още, сто неща ми бяха хрумвали.

А, да - някой планинарска раница за бебето за носене ще взима ли?
Хванала съм се да планирам другата година и почивките и тн. Даже планирам началото на юни да сме на палатка на морето, нямам търпение. Малко организация какво ни трябва за малкия като комфорт, но пък имаме доста неща, които ще ни свършат работа (щалтета, чували, печки)...

Аааа, сетих се. Я сега като идва НГ и нови неща, да кажете какво мислите за врръщането на работа - след първата година или по-нататък?
Аз скоро трябва да кажа в офиса какви са ми плановете и съм в размисъл.

Ох, чува се рев....

# 687
  • varna
Роси.то, много кофти, в болница по празниците, добре, че поне не се е наложило много да стоите.
Луизке, аз давам 125, защото повече ми се струва, че няма да изяде и се чудя - понякога иска мляко след, а понякога не, но май трябва едното хранене цялото да се замести с пюрето newsm78
В тази връзка да я похваля, досега само моркова отказва категорично, другите пюрета на Хип ги яде, особено тези с нещо с картоф или тиква вътре. Чудя се да вкарвам ли кашата сега следобед както каза педи, или да почна и плодови да редувам  newsm78
Лъки, чайовете на Хип май не са сладки, поне така си мисля, Ема откак се е родила, понеже не щеше вода, си ги цока като за световно, нищо, че я кърмех. Най-добре й се отразява този с многото билки за след 4 мес. и другия за лека нощ също. И сега също като се разциври много, а не е време за ядене, й давам чайче и мирясва - пак е вода.

# 688
Ю. спи без възглавница. По- рано от една навършена година няма да ѝ слагам възглавница.

Захранването все още върви водено от нея..., но не мисля, че ще издържа. След нова година ще почвам с пюрета, май  Thinking  Макар, че тя се справя отлично. Научи се да яде това дете. Чета в темата за ЗВБ, там не едно бебе на повече от 6 месеца само играе с храната и не лапва изобщо, а нашата от раз си лапна и отхапа. Отдавна е наясно, че това е ядене, сложа ли я на столчето и веднага хваща парчетата и започва да яде. В сравнение с бебе на пюре яде нищожно количество, но като за ЗВБ яде задоволително количество. Вече е опитала авокадо, броколи, тиквичка и морков. Любими са ѝ броколите. Но..., се цапа много, мен ме мързи да слугувам. Има в мен едно безпокойство, че така ще прояде много късно - имам предвид истинско количество храна, до тогава ще живее от мляко и ако при почти всички майки на ЗВБ бебета това е кърма, то при нея е АМ и някак ме притеснява тоя изкуственяк  Thinking  Не, че зеленчука, който ѝ давам е истински..., не знам. Хем бебето се справя отлично, хем мен нещо ме гризе, че я мотая и не взема да я храня истински, т.е. с пюре. Ще кажеш човечеството хиляди години все с пюрета е расло, ама нейсе.

Планинарска раница няма да купуваме  Simple Smile И аз планирам почивките вече, харесала съм оферта за Коста дел Сол, мисля си за 17 май  Thinking  Да бяхме само двамата, веднага плащам, но сега се чудя с бебето, ако в последния момент нещо ни изненада, какво ще правим  Thinking  Дано да е здрава!

Чайове не давам. По едно време сериозно учех на вода, без особен напредък, но напоследък съм занемарила. Пак трябва да подхващам. Вода давам чешмяна, непреварена. Купени води не ми се дават вече. И водата с Е-та  Confused

# 689
  • София
Здравейте, приятелки! Hug
Герито, направих питка с мая, първата ми питка, но се получи, дори беше вкусна за всеобщо учудване Laughing
Агнес, за жалост роднините не си ги избираме. Гуш!
Луиза, Маринка изяжда по едно цяло малко хипско пюре. Когато е домашно /майка ми и прави/ не зная грамажа, но е повече, и него изяжда. На работа се връщам веднага след като престана да получавам 90% от заплатата, т.е. след първата година- м. Август. Е, ще видя как съм с отпуските, защото ми се ще до постоя вкъщи до средада на м. септември. Основната причина е чисто финансова, но мисля, че една година в света на памперсите, пюретата и дрънкалките е напълно достатъчна Peace
Пине, почивки не планирам. По-добре  last minute.
Отивам за памперси. Промоции някъде?

Общи условия

Активация на акаунт