Трудно проговаряне! - Тема 16

• 99 891
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря за съветите момичета, искам да направя всички възможни изследвания и ще потърся доктор Иванов , дано да успея да си запиша час преди летните отпуски.

# 601
_re_ge, в нашето семейство има случай на нощно напикаване. По нея времена къде ли не водиха децата, но всичко отмина в пубертета. Но така или иначе тя си е със слаб кръст. Ако има такъв термин  Laughing. Милата като роди в началото не усещаше кога се изпуска дори като е будна. Това се нормализира....мисълта ми е, че в началото и се карах, защото не можех да я улуча кога и се пиша през нощта. Лятото миналата година сама се будеше, но като тръгна на ДГ се почна един кошмар и аз си върнах нощния памперс и дадох почивка на пералнята  Crazy. Сега като се постопли сякаш си улучихме режима. Постоянство и последователност трябва, а понякога ми дотяга и ми се иска да се наспя. Нали се сещате да си легна в 22.00 и да се събудя сама... Simple Smile
Та аз имам въпрос. Иска ми се ако някой може да сподели материал как се учи разбирането на въпросите. Спрямо съответната възраст Simple Smile

# 602
_re_ge, в нашето семейство има случай на нощно напикаване. По нея времена къде ли не водиха децата, но всичко отмина в пубертета. Но така или иначе тя си е със слаб кръст. Ако има такъв термин  Laughing.

Правили ли сте изследяване за спина бифида ( май ехограф беше но не си спомням  ooooh! ). Когато имало някаква лека форма това също било един от показателите. дъщеря ми така или иначе си има физическите неврологични проблеми в следствие от моя некачествена бременност и явно това е едно от нещат акоито при нея винаги ще са слаби.

Сега като се постопли сякаш си улучихме режима. Постоянство и последователност трябва, а понякога ми дотяга и ми се иска да се наспя. Нали се сещате да си легна в 22.00 и да се събудя сама... Simple Smile

Много добре те разбирам, часовника ме вдигаше в полунощ и после в 5 часа сутринта, и двете вървяхме като зомбита към тоалета  Joy ами имало е защо. Сега се справя сама. но ако не бях я научила да става акой знае колко щеше да отнесе. Моят баща се е напикавал до 11 годишна възраст.

# 603
момичета вие сте голяма работа! въвели сте режим и за нощните смени/не се шегувам/, явно и аз тр да пробвам...макар, че сутрин обикновено- не винаги, памперсът е сух, но през деня- едно голямо нищо; сядаме на гърне и нищо, все едно е стол;

# 604
Ние като че ли имахме напредък, когато сложихме адаптора в тоалетната. newsm78

# 605
anbeta, колко ти е голямо детенце? Аз лично какви ли не тактики пробвах докато я науча. Играхем с куклите и им се допшваше и ги слагахме на гърнето, бършехме ги...Всеки път като отивах до тоалетната обяснявах, че трябва да отида, защото ще си намокря гащите и после трябва да се мия и преобличам. Това на висок глас, за да и привлека вниманието. Но тя се научи преди 2.6 години.
_re_ge, това е за възрастен вече човек. Снощи не съм чула часовника...т е съм го изключила и тя заспа по-късно и естествено имаше фал. Нищо...днес ще пере пералнята, а довечера при първия звън ще скокна  Joy

# 606
_re_ge, това е за възрастен вече човек.

Ами възрастен възрастен някъде на 4 години почнах да я вдигам и на неин собствен ход да я водя в тоалета . Между 3 и 4 я носех спяща до там в надеждата нещата да се оправят.

# 607
Хич не се разбрахме, но няма значение. Но мога само да те поздравя за  постоянството. Аз колко пъти почвах и се отказвах. Но вече е време и този път съм решила да не се отказвам. Знам, че навсякъде препоръчват решиш ли да махаш памперса да го махнеш като цяло. Пък при нас какво стана - от 2 години без памперс през деня,  а до 5 през нощта...Ще стискам зъби и няма да се оплаквам  Blush

# 608
  • София
Хич не се разбрахме, но няма значение. Но мога само да те поздравя за  постоянството. Аз колко пъти почвах и се отказвах. Но вече е време и този път съм решила да не се отказвам. Знам, че навсякъде препоръчват решиш ли да махаш памперса да го махнеш като цяло. Пък при нас какво стана - от 2 години без памперс през деня,  а до 5 през нощта...Ще стискам зъби и няма да се оплаквам  Blush

Ама нощното напикаване е различно от дневното. Аз също съм решила като се постопли времето да му махна памперса през нощта и да започна да го вдигам и да го водя до тоалетната. Даже вече  му казах, че това са му последните памперси и няма повече. Ама като види в магазина не знам какво ще правя.  Joy

# 609
Ами те са за бебетата памепристе. Хриси се обижда като и кажа, че е бебе, но и голяма не била. Виж ако иска да е голям по-лесно ще станат нещата.

# 610
Аз отдавна съм си харесала гащи с аларма, но от чужди сайтове не смея да поръчвам.
Вечер съм уморена и ако се събудя само я питам "има ли пиш", тя казва "не" и до там. Confused
http://www.bedwettingtherapy.com/?gclid=CNju-IPMwb4CFQQOwwod6YoAag

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 11:12 от n_alex76

# 611
  • София
Ами те са за бебетата памепристе. Хриси се обижда като и кажа, че е бебе, но и голяма не била. Виж ако иска да е голям по-лесно ще станат нещата.

Зависи дали му изнася да е голям или не. Той доскоро даже не можеше да се обиди като му кажеш, че е бебе. Не схващаше логиката на тази детска обида. Сега вика "Аз не съм бебе", но не съм убедена, че логически навързва нещата. 

# 612
  • София
Слагала съм спящ и си спи, в момента в който го прехвърля пак не леглото се напикава. Големия спря от самосебеси на около 5 и малко...Гого няма как да го ограничавам от течности вечер заради добавките, но като цяло стиска милия..При тях си е по наследство нощното напикаване Wink

# 613
Знам, че навсякъде препоръчват решиш ли да махаш памперса да го махнеш като цяло. Пък при нас какво стана - от 2 години без памперс през деня,  а до 5 през нощта...

Това и на мен ми го казаха.
ние махнахме всички памперси от раз и при единия и при другия. При каката ( дете в норма ) ви описах какъв гърч беше. Със синът ми  ( дете със СОП) имахме късмет да се справим веднага , защото както се казва той много добре  "контролира тазовите си резерви '.

Слагала съм спящ и си спи, в момента в който го прехвърля пак не леглото се напикава. Големия спря от самосебеси на около 5 и малко...Гого няма как да го ограничавам от течности вечер заради добавките, но като цяло стиска милия..При тях си е по наследство нощното напикаване Wink

Дони
на мен ми се струваше нечовешко да не давам на каката да пие вида след 18;00 както настояваше педито. Междудругото ако синът ми е пил много течности на лягане- били сме на гости или заведение, нещо извънредно което означава много поети течности задължително го вдигам посред нощ да пишка.

Той доскоро даже не можеше да се обиди като му кажеш, че е бебе. Не схващаше логиката на тази детска обида.  

Нас ни посъветваха не да изпозлваме " ти си бебе" а " ти вече си батко! /кака", тази логика я схващали по-лесно. Не че не е еднакво но явно словореда има значение за логиката на случващото се.

# 614
Бихте ли споделили как протича прегледа при детския невролог? Имаме час за 04.06 в МЦ "Детско здраве" при д-р Христова и ми е много притеснено. Кога се налага ЕЕГ /същия ден или по- късно/ и само с пълна упойка ли се прави? Освен че не говори, сина много пада и си преплита краката и все едно са дървени. Не знам с кой проблем по- напред да започна  Sad

Общи условия

Активация на акаунт