Банята - 20-та тема

• 132 626
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 345
  • София
И ние започнахме нашия ремонт! Само сифона за мивката и паравана, който да отделя душа не сме купили. Всичко друго е налице! Аз обаче, за разлика от Гадамер се надявам да приключи в близките 10 дни, при положение, че плочките вече са махнати. Praynig Praynig Praynig

# 346
  • Отвъд алеята зад шкафа
Дано да успеете. При нас 3 дни майсторът маха 15 см. замазка от пода. При положение, че всичко в банята вече беше изкъртено предварително от другите майстори. Тепърва ще започва ВИК - местене на доста тръби, изкарване на тръби през стената към кухнята....После ще има замазки, които трябва да съхнат, изолации...докато се стигне до плочките.. ooooh!

# 347
  • София
Защо  махате  замазката  newsm78

# 348
  • Отвъд алеята зад шкафа
Защото е много дебела, трябва да се освободи място за подово отопление и нивото на банята да е еднакво с общото ниво на жилището, не искаме разлика в нивата, всичко трябва да се изчисли много точно. Забравих да спомена, че ще слагаме подово отопление, много хитро измислено, с touch screen панел и различни опции на управление.

# 349
Като почнем ремонта на нашата ще искам нивото на банята да е малко под нивото на коридора. Навсякъде го правят обратно. Не искам прагове, ръбчета и други спирачки на пътя на водата към мястото ѝ - в канала.
Това не: https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B3%D1%87%D0 … 53D20%3B640%3B480.
Това да: https://www.google.bg/search?q=%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0 … D2743%3B640%3B480

# 350
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние ще сложим лентов сифон по цялата дължина, където ще е стъклената преграда.

# 351
  • Варна
И ние искаме да е така - стъклена преграда и лентов сифон. Как ще направите наклона на банята? И къде ще бъде сифона - до стъклото или покрай плочките?

# 352
gadamer, ще споделиш ли за това подово отопление, че и аз искам да слагаме в банята, но ние сме доста по назад в ремонта от вас, тепърва се правят планове и скици.

# 353
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ето това е подовото отопление - http://devi.danfoss.com/Bulgaria/Consumer/FloorHeatingForHome/DE … reg-Touch/FAQ.htm

Има различни режими на действие, монтажът е много лесен.

Лентовият сифон ще бъде под стъклото, наклонът ще е в две посоки към сифона, подробности от изпълнението не знам, т.к съпругът ми контактува с майсторите и обсъждат подробно всичко. Тази седмица като отида на място ще разпитам по-подробно.

# 354
  • sofia
Ако е само за банята е ок това подово, но иначе за цяло жилище сметките стават страшни.

# 355
Подовото ще е само в банята, за другите стаи не виждам смисъл. Търся парна душ кабина 80Х80, че мястото ни е малко, ако някой види/знае, моля да каже.  Hug
gadamer, благодаря, сега ще го разгледам.

# 356
  • Бургас
Здравейте!
Моля за помощ! Hug
На места фугина в банята е  леко изронен.Дали има нещо за пълнене на фуги, което да ми свърши работа?
Благодаря Ви!

# 357
Здравейте!
Моля за помощ! Hug
На места фугина в банята е  леко изронен.Дали има нещо за пълнене на фуги, което да ми свърши работа?
Благодаря Ви!
Има. Нова фугираща смес. Ще има разлика със старата, дано не ви дразни много.

# 358
По отношение на две или едно помещение - твърдо за две помещения и то и в двете да има тоалетна. Нашата баня беше много мъничка, присъединихме коридорчето към нея и стана горя доля. Така или иначе успяхме в проекта да наместим тоалетна чиния, мивка с шкаф, вана, бойлер, че и една прекрасна ниша за етажерки с красиви неща ми остана.
Тоалетните с биде не ми харесват, затова и в проекта държах душа от ваната да може да се ползва на тоалетната. Просто направих компромис да няма стъклена преграда на ваната, а завеса и готово.
При нас ВиК майсторът си свърши вече работата, но чакаме още малко да понапреднем с останалата част от жилището, за да започнем полагането на плочките и всичко останало.
Вчера си поръчах прекрасни чашки за четки за зъби и прочие и диспенсер за течен сапун от керамика. Искам в новото жилище да не съм заобиколена от пластмаса.
Успех на съпружка и gadamer. Момичета, бихте ли ми казали колко ви иска майсторът за полагането на плочките и дейността, предхождаща самото им слагане?

# 359
При нас помещението, което в момента е единствената баня е 180 Х 150 и трябва да наместиш душ кабина 90Х90, WC и мивка.  ooooh!
За цени честно казано не сме говорили още, защото ВИК майстора ни е правила и други апартаменти /семеен майстор ни е/ и знам, че няма да ни товари с пари. Той реално в събота само видя за какво става въпрос и какво трябва да измислим /ще местим тръби за кухнята/. Като имам цени ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт