Банята - 20-та тема

• 132 621
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 375
  • Отвъд алеята зад шкафа
При слагане на структура за вграждане май няма опции да не се слага гипскартон? Предполагам, че с подходящ за баня гипскартон и изолации не би трябвало да има проблем.

# 376
  • Варна
От година и половина сме с хоризонтален бойлер. Ползвам го както в банята, така и за кухнята. Нашия е 50литров. С един бойлер мога да изкъпя двете деца и после мен. В квартирата бяхме с вертикален 80 литра. Има разлика, но е от литрите едва ли от нагревателя.

# 377
  • София
Имам два въпроса. Какво ви е мнението за хоризонталните бойлери?
И добра идея ли е да се сложи гипсокартон в банята, за да се избегне цялото подмазване и изравняване на стените, след като бяха изкъртени старите плочки и се правиха нови ВиК връзки?
Благодаря!
На стената където са тръбите можете да сложите итонг 5см и така ще скриете тръбите.

# 378
  • София
При слагане на структура за вграждане май няма опции да не се слага гипскартон? Предполагам, че с подходящ за баня гипскартон и изолации не би трябвало да има проблем.
Добре е да сложите 2 пласта гипскартон на структурата.Също така преди картона застопорете
тръбите на структурата.

# 379
  • по морето
Имам два въпроса. Какво ви е мнението за хоризонталните бойлери?
И добра идея ли е да се сложи гипсокартон в банята, за да се избегне цялото подмазване и изравняване на стените, след като бяха изкъртени старите плочки и се правиха нови ВиК връзки?
Благодаря!
Никакви проблеми вече 8години с хоризонтален бойлер, вижте сайта на елдоминвест за схема на такъв бойлер, всичко се вижда на схемата.
Гипскартон имам и в пералното и в двете бани на сегашното жилище, над 2 години ескплоатация, няма напукани стени и т.н. като и таваните са гипскартон. И аз имах опасения, но явно зависи от майсторите, защото на друго жилище имахме напукани стени гипскартон.

Safo, къде е това Джия 2001? Не се сещам... В Досев ходим преди години пак за една баня, консултантите още тогава не ги биваше, та там само гледах идеи.

И друг въпрос имам към тези, които са местили мястото на вратата на банята (имам предвид да е по-наляво например). Получи ли се успешно? Притеснява ме как се мести касата, досега чувам противоположни мнения - някои майстори са против, други ме навиват.

Имахме такова местене на врата на баня, какъв е проблема да се премести една каса, всичко зависи от разположението, мерите, правите схема и така решавате и дано да е успешно.

# 380
  • София
 Джия 2001  e  на Черни връх до хотел Хемус.Но не смятат много точно плочките.

# 381
  • по морето
Джия 2001 :
ВАРНА, ЗПЗ, бул. Проф. Ат. Москов 31,
тел.: + 359 ( 052 ) 739 840;
тел.: + 359 ( 052 ) 739 850;
тел./факс: + 359 ( 052 ) 753 040;
e-mail: djia@varna.net

другия магазин във Варна е на ул. Цариброд 33

# 382
  • Варна
Керамик Парк имат най-голяма площ демо бани. Иначе обиколихме всичко де що се сетихме - Сима, Досев, Керамик Маркет, Хикови, Джия.

Ние отбелязваме напредък - плочките да избрани и поръчани. Сега сме на вълна тоалетна, шкаф и мивка, душ.
Бихте ли споделили за вашите душове - дали е удобно ако е само пита + слушалка без чучур отдолу? Или варианта слушала + чучур е по-добре?
Също така ме интересуват отзиви да вградени казанчета.

# 383
  • София
И ние вече избрахме плочки и шкаф с мивка.Душът също почти е избран,но аз без чучур отдолу не си го представя.Моя приятелка са без и каза,че и е много неудобно.Трябват си и 3-те неща-голяма пита,слушалка и чучур.Мъжът ми си беше хвърлил на Грое(ако така се произнася ),но цената от 946лв му охлади ентусиазма.По всяка вероятност ще е нещо такова:
http://shop.bania.bg/product/2050/dush-sistema-sas-smesitel-vidima-sevatrio.html
Някой да даде мнение за тези душове:
http://baniastil.com/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5% … 2834%29-5242.html
http://baniastil.com/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5% … -fayans-5660.html

# 384
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние взехме два вентилатора за баня от Джия на Черни връх, след проучване и обикаляне, там намерихме много хубави, мого тихи, затварящи се плътно, когато са изключени. Аз държах да се затварят, когато не работят, за да не навлизат аромати в обратна посока.

# 385
(...) затварящи се плътно, когато са изключени. Аз държах да се затварят, когато не работят, за да не навлизат аромати в обратна посока.
Навлизането на каквото и да е през вентилатора става, когато я няма ето тази клапа:
Скрит текст:
А не защото се затваря "плътно".  Peace
Имайте предвид, че някои вентилатори си имат клапа, други модели не и трябва да се купува отделно.

# 386
  • по морето
Керамик Парк имат най-голяма площ демо бани. Иначе обиколихме всичко де що се сетихме - Сима, Досев, Керамик Маркет, Хикови, Джия.

Ние отбелязваме напредък - плочките да избрани и поръчани. Сега сме на вълна тоалетна, шкаф и мивка, душ.
Бихте ли споделили за вашите душове - дали е удобно ако е само пита + слушалка без чучур отдолу? Или варианта слушала + чучур е по-добре?
Също така ме интересуват отзиви да вградени казанчета.
Hansa вижте смесители, душове, вградени казанчета, всичко за последното жилище е от там, имат магазин на Страхил войвода до детската кухня (ако не бъркам улицата), има изложени неща. В едната баня е точно слушалка и пита на тавана без чучур отдолу, удобно е, в другата баня е слушалка и чучур.

# 387
  • Отвъд алеята зад шкафа
(...) затварящи се плътно, когато са изключени. Аз държах да се затварят, когато не работят, за да не навлизат аромати в обратна посока.
Навлизането на каквото и да е през вентилатора става, когато я няма ето тази клапа:
Скрит текст:
А не защото се затваря "плътно".  Peace
Имайте предвид, че някои вентилатори си имат клапа, други модели не и трябва да се купува отделно.

Клапата не затваря ли вентилатора?

# 388
Ние вече сме на фаза лепене на плочки и аз започнах да се замислям за аксесоарите. Искам обаче първо да ги видя "на живо" и затова изключвам поръчката от сайт. Знаете ли къде във Варна има по-голям избор на хубави аксесоари за баня и WC? Тъй като помещенията са ми в бяло и черно, ми се иска да вкарам червено или бордо като аксесоари.

# 389
Safo, мога само благородно да ти завиждам, че вече сте на този етап.

Ние вчера ударихме на камък и то як. Оказа се, че разположението, което бяхме намислили за банята, няма да се получи и най-вече ваната няма да се събере. На всичкото отгоре, за да съберем бойлера и държача за душа на стената, където е прозорецът, трябваше да го изместим и намалим. Е, направихме го, дойдоха дори новите прозорци, ноооооо защо да е лесно, като може да е трудно. Размерите, които ни бяха начертани, се оказа, че нямат нищо общо с реалността. И ако за една стая от 15 квадрата 10см не са болка за умиране, то за банята са всичко. Минаваме на вариант душ кабина, а аз от душ кабини нищо не разбирам - никога не съм ги харесвала, никога не съм и имала. Ще съм благодарна, ако ме насочите към вид, производител и прочие.
На всичкото отгоре сега си имаме два броя непотребни прозорчета, на чието място трябва да се поръчат и платят нови. Освен това смяната на обзавеждането за банята сменя и цялостната концепция за плочките, та и тези, които бяхме избрали, отиват на май..... си. Така де - не ми е весело.

Общи условия

Активация на акаунт