Банята - 20-та тема

• 132 386
  • 1 022
  •   2
Отговори
# 525
  • Варна
Има фирми, които ще ти направят шкафа по твои размери. Тази например http://www.vicard.bg//bg/%D0%9D%D0%90%D0%A7%D0%90%D0%9B%D0%9E/
И по-добре да е ПВЦ Simple Smile

# 526
  • Русе
По-нагоре съм дала линкове за фирми. Обиколих ги всичките, по стечение на обстоятелствата са от Русе, всички правят по размери, Герата имат и дървесни шарки. Така че може да им изпратиш запитване, мисля, че ще ти отговорят.

# 527
  • в обкръжаващия ме хаос
Здравейте!Бихте ли ми казали някакъв сайт или фирма за шкафове за баня по поръчка

Виждам, че си от Пловдив, аз също. Ако искаш провери в тази фирма http://tedi95.net/, работят и с PVC. Много са добри в изработването на мебели и врати. На нас ни правят цялото обзавеждане, което до момента е наполовина монтирано и е о.к. За банята ще ни правят шкаф от PVC, в който да  приберем пералнята и сушилнята.

# 528
И ние много се чудехме на тия фуги и още се чудим де, банята ще е зелено и бяло. Сега се лепят плочките, първоначалната ми идея е на зелените плочки - зелени фуги, на белите - бели фуги. Crazy

# 529
Ние също се чудихме как да са фугите/плочките са в бяло и лилаво/ сложихме бели фуги на стената, на пода- лилави, трудно намерихме лилав фугин

# 530
  • София
На нашата бяло-черна-червена баня сложихме само бели фуги. Получи се страхотно и не съжаляваме. Peace

# 531
Здравейте, имам един бърз въпрос, надявам се, че е ок да го задам в тая тема.
От няколко дни съм в нова квартира и имам малък проблем с къпането. Бойлерът е 80л, но топлата вода се свършва за точно 5 минути, което при нормални условия е ясно, че няма как да се случи. Свързах се с хазяина и той ми каза да източа бойлера, за да се обезвъздуши. Само че аз си нямам идея как се прави това... Източих всичката топла вода, оставих малко да шурти студената... Достатъчно ли е?
Другият вариант е бойлера да е настроен да загрява на по-ниска температура, което ме съмнява. Но ми е малко трудно да проверя, защото има таван под него. Laughing

# 532
Що не попита хазяина подробно кво има предвид?! Преди години у нас се е случвало водата да свършва бързо, направо отваряше баща ми бойлера и вадеше кофа котлен камък от вътре, за мен това е източване, то само да завъртиш водата не знам дали ще е ефективно.

# 533
Що не попита хазяина подробно кво има предвид?! Преди години у нас се е случвало водата да свършва бързо, направо отваряше баща ми бойлера и вадеше кофа котлен камък от вътре, за мен това е източване, то само да завъртиш водата не знам дали ще е ефективно.
Ами той ми обясни, но аз не запомних всичко...

# 534
  • Варна
Здравейте,
имам няколко питанки, на които аха да прочета отговора, но все нещо не ми е ясно. Та направо питам:
1. Искам едно ниво на пода в целия апартамент (ново строителство по БДС в момента). От къде започваме - от банята ли?
2. Искам тавана да е бял и като таван на стая, но с вградени лунички - това от гипсокартон ли се прави? Ако има и по-хубави предложения, но в никакъв случай онези пластмасовите тавани.
3. Замислила съм стъклен овален параван 90х90 поставен в единия ъгъл на банята върху предварително изградено прагче от плочки - колко мм да е стъклото и какво стъкло и виждали ли сте овал, но без стъклото да се движи в лайстна (ох тази дума, не мога да запомня как се пише, с Т или без).
4. Банята е малка 1,70 х 1,70, но се чудя къде да е вентилатора. Виждала съм вградени на тавана, точно над душовото пространство, вградено точно над тоалетната пак на тавана и трети вариант в колоната с тръбите най-горе. Вие какво избрахте?
5. Някой коригирал ли е прозорец на баня и какво мислите по въпроса? Някой "мозък" е измислил прозореца в банята да е хоризонтално поставен правоъгълник над тоалетната и то не центрирано разбира се, вместо вертикално и сега няма място за параван до тоалетната. Ако се завърти прозореца да е вертикално точно над тоалетната става идеално, но пък май не е много редно.
6. Плочки - испанските ли са най-добри като качество? Лимитът ми е да са около 30-40-мах50 лв. квадрата. Какви да гледам?
7. Бойлер - понеже сме на последен етаж имаме идея след време като се поопаричим да поставим един слънчев панел, с който да топлим водата в бойлера. Някой знае ли каква подготовка е хубаво да се направи от сега и какъв бойлер да се вземе?

Предварително ви благодаря.   bouquet

# 535
  • Отвъд алеята зад шкафа
1. 1. Искам едно ниво на пода в целия апартамент (ново строителство по БДС в момента). От къде започваме - от банята ли? Да, първо се прави банята и по нея се взима нивото за цялото жилище.
2.Искам тавана да е бял и като таван на стая, но с вградени лунички - това от гипсокартон ли се прави? Ако има и по-хубави предложения, но в никакъв случай онези пластмасовите тавани. Да, прави се от гипскартон. Помисли обаче дали искаш да си понижаваш нивото на тавана, ще смъкнеш едни 10 см със сигурност.

7. Бойлер - понеже сме на последен етаж имаме идея след време като се поопаричим да поставим един слънчев панел, с който да топлим водата в бойлера. Някой знае ли каква подготовка е хубаво да се направи от сега и какъв бойлер да се вземе? Нужна е предварителна подготовка и тя е да се прекарат тръби от мястото, където ще е слънчевият панел, до банята и да се включат тези тръби към останалите, така че след време само да монтирате слънчевия панел.

# 536
Паравана ни вече е готов....

# 537
ESTELITA много ти е хубава банята. Честито! Simple Smile И аз съм избрала моята да е в лилаво. Каква марка и модел са ти плочките ако не е тайна? Вградената тоалетна чиния каква марка е и тя - системата и тоалетната чиния? Виждам, че сте изградили стеничка за вградената система за тоалетна до тавана. И аз така го замислям, някак си не ми се иска да е до половината стена. И аз така искам да има праг под паравана. Ние още се чудим за тоалетната каква да бъде - вградена или моноблок. Душът и той - вграден, външен или хидромасажен панел. Другите неща долу горе вече сме ги уточнили...

# 538
ESTELITA много ти е хубава банята. Честито! Simple Smile И аз съм избрала моята да е в лилаво. Каква марка и модел са ти плочките ако не е тайна? Вградената тоалетна чиния каква марка е и тя - системата и тоалетната чиния? Виждам, че сте изградили стеничка за вградената система за тоалетна до тавана. И аз така го замислям, някак си не ми се иска да е до половината стена. И аз така искам да има праг под паравана. Ние още се чудим за тоалетната каква да бъде - вградена или моноблок. Душът и той - вграден, външен или хидромасажен панел. Другите неща долу горе вече сме ги уточнили...
Благодаря!
Тези са нашите плочки http://baniastil.com/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B7 … 2814%29-1923.html

структурата за вграждане мисля,че беше тази
http://baniastil.com/%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%82%D1%83% … B0-kolo-6541.html

# 539
  • София
Естелита,  би ли ми казала, лесно ли се почиства рамката на вратата, предполагам че при всекидневено ползване ще се натрупват разни неща?Ние също замисляме да разделим банята но се чудим дали да е с плъзгаща врата или врата с панти и да само стъкло. По скоро си мисля, че втория вариант да е само стъкло с панти  май ще е по-лесно за почистване и ще дава повече пространство!Някой ако има опит да сподели! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт