Банята - 20-та тема

• 131 321
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Стената ще издържи бойлера.Обикновено бойлера го закачам с дюбели за мивка но има едни по-дебели.
А бойлера тежи на долу и няма как да събори стената.

То така един майстор у една приятелка с едни дебели дюбели закрепи на тънка плоча окачен таван. Както нямаше опасност първо таванът протече през дупките за дюбелите, а след това падна и падна за щастие не успя да я удари по главата. Та вече някой майстор като ми рече "Споко, няма опасност от нищо", просто преминавам към следващия майстор.   

# 871
аз няма как да закача дюбелите за мивка, защото на въпросната стена в банята няма нищо освен плочки, тоест да търсим вариант да е стоящ на стоманена стойка, а не закрепен за стената, правилно ли разбирам?

# 872
  • София
В@ня само да кажа, че всички панелки са по 5см и на тях  се закачват кухненските шкафове  и като се напълнят с чинии стават доста тежки   

# 873
  • София
Да, и падат, въпреки че не знам колко комплекта чинии трябва да се сложат в един шкаф, за да тежи той 100 кг. И това съм го виждала. Затова обикновено чиниите, тежките, се слагат в долните кухненски шкафове. Идеята ми е, че не е ОК да се рискува, след като има съмнение, подчертавам думата съмнение у стопаните, защото съфорумката казва, че бойлерът е изместен.

# 874
  • Sunshine state
След като си гласувал доверие на даден майстор,би следвало да му се довериш,ако не разбираш. И нашият 120л бойлер е закрепен на рънка стена,ама вече 10 и повече години не е рухнала  и такъв изглед няма.  Peace

# 875
  • София
Като сме повдигнали темата за бойлери, някой има ли опит с големи 150-200 литра бойлери на Стибел Елтрон примерно. Насочила съм се към тях. В апартамента разчитаме изцяло на бойлера за топла вода, а сме петчленно семейство. Има трифазен ток.
Вчера се видяхме с майстора, мисля че измислихме къде да го поставим.
Очакве се след 2 седмици да започваме ремонта, а засега нищо не съм избрала или решила кое откъде да е. Simple Smile

# 876
Засгеа решихме да рискуваме и да поставим там бойлера, пък дано няма последствия.

Трябва да изберем и бойлер, 80 л.. моля да препоръчате марка качествен бойлер.
Вмомента имаме ТЕЦ, но мисля да го спирам поради няколко причини. А може би бъркам, но мисля, че по-изгодно ще ни е на бойлер.

# 877
  • София
Аз търся фирма за къртене и извозване. Много различни цени са в нета Колко ви излезе на вас тази част от ремонта (за колко квадрата)?

# 878
Контейнер за боклук е 100 лв за 4 куб. и 140 лв. за 7 куб. Ние плащахме по 30 лв. на ден за товарене и къртене. Има и такива, които искат 50 лв. Ако е само баня трябва за ден да я изкъртят.

# 879
  • Русе
Като сме повдигнали темата за бойлери, някой има ли опит с големи 150-200 литра бойлери на Стибел Елтрон примерно. Насочила съм се към тях. В апартамента разчитаме изцяло на бойлера за топла вода, а сме петчленно семейство. Има трифазен ток.
Очакве се след 2 седмици да започваме ремонта, а засега нищо не съм избрала или решила кое откъде да е. Simple Smile

Не е същата марка, но имаме 200 л на Теси. Доволна съм много, ползваме го на ток и през камината, живот и здраве и през слънчеви панели. С две серпентини е. Лошо не мога да кажа. Бързо загрява, стига ни водата, не изстива, но той не е и като обикновените бели, а облечен с изолация и кожен калъф отгоре. Сигурно имат и модел само на ток, но определено гледай 200 л, че с тези девойки все повече няма да ви стига водата. А, и още нещо. 200 л е стоящ, а не висящ. Имай предвид това за мястото.

# 880
Аз търся фирма за къртене и извозване. Много различни цени са в нета Колко ви излезе на вас тази част от ремонта (за колко квадрата)?

Къртене на баня 3 кв. м. 210 лв
Първо казаха 150 лв с вземане на ваната в банята, после се оказа, че мазилката по стените е тънка, както и по тавана и трудно са я свалили, та затова Плюс  изнесените чували около 30 броя, взеха още 60 лв. Бяха пропуснали да ни кажат за чувалите. Колкото и да ти каже майстор, хамал, приготви си и още отгоре.

# 881
Момичета, не мога да реша какви да са плочките в банята - мат или гланц? Сякаш ми допада повече мат, но пък гланца придава един много приятен вид. Какво ще ми препоръчате?

# 882
  • София
Гланц Simple Smile

http://www.kartachi.com-много съм доволна ввзеха ми 500лв. за банята, коридор 13 кв , балкон за къртенето и на замаската също. В банята имахме и вана.Сега ще ги викам и за тоалетната, само да стане готова банята.

# 883
Момичета, започваме ремонта и ние. Един от въпросите в момента е как да скрием водомера в тоалетната? В панелен апартамент сме и водомера е над тоалетната чиния. Иска ми се нещо такова
http://bgremonti.com/img/albums/nastilki1/gn1_img0019.jpg,
но не сам сигурна дали ще стане. Вие как се справихте с този въпрос? ooooh!

# 884
  • София
Ние бяхме с такъв.... много бях доволна от скоростта на подгряване на водата и от времето, през което я държи топла. Понеже когато пътуваме за повече от ден изключваме бойлера, та със Стибел елтрон като се върнем след 4 дни и водата, която тече от него все още е гореща  Heart Eyes И тук идва голямото НО, за 6 години сменихме 2 бойлера - двата се пробиват отгоре и започва да шурти надолу вода. Добре че и в двата случая си бяхме вкъщи иначе не ми се мисли какво наводнение щяхме да си сътворим. Сега вече сме с трети бойлер от друга марка, който купихме като компромис и с неудоволствие.
Освен големия бойлер балон имаме в другите бани проточни бойлери на Стибел Елтрон от които сме много доволни. Особено щом имате трифазен ток препоръчвам горещо проточен трифазен бойлер от техните  Peace

Общи условия

Активация на акаунт