Банята - 20-та тема

• 131 317
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 885
Момичета, започваме ремонта и ние. Един от въпросите в момента е как да скрием водомера в тоалетната? В панелен апартамент сме и водомера е над тоалетната чиния. Иска ми се нещо такова
http://bgremonti.com/img/albums/nastilki1/gn1_img0019.jpg,
но не сам сигурна дали ще стане. Вие как се справихте с този въпрос? ooooh!

Ще правим същото и в при нас. Предлагат се такива вратички, на които може да се лепят плочки, струват около 80 лв. Ето тук има цени (ревизионни отвори)  Wink

http://minera.bg/documents.php

# 886
Да, намерихме и ние, но дали са надеждни, искаше ми се някой, който е направил да сподели мнение. Ще поръчаме от тук
http://shop.evrodom2001.eu/categories.php?CategoryID=6

# 887
Ами тази информация я намерих във форум за ремонти, майстори го препоръчват.

# 888
  • София
Ние имаме капаци на ревизионните отвори. Доволна съм от тях, не знам какво ви притеснява. За мен е важно да бъдат направени достатъчно големи за да може спокойно да се работи по водомера и крановете, ако се налага. Нашите са изработвани по поръчка според нашите размери, но предполагам, че и и някакви стандартизирани да се вземат няма да е проблем.

# 889
  • София
Onna-bugeisha и Меги много ви благодаря за коментарите.
Това, че се развалят не ми допадна определено. Онна и при теб ли беше 200 литра и с подов монтаж ли беше? Няма ли как 200 литра да е повдигнат и да не е на земята? Защото място долу мисля че няма да имам.
Бившият собственик сподели, че е бил по-доволен от обемен бойлер на стибел, който има някакво копче турбо и загравя за 30 час с трифазният, отколкото с проточен, а той беше с близначки тийнейджърки  Simple Smile Затова и именно съм се насочила към този.
Но пък това с протичането особено ако няма човек вкъщи определено ме притеснява. В гаранция ли бяха, сменяха ли ви ги? Колко време отнемаше ремонта?
Вчера избирах плочки и единствено едни синьо-зелени си харесах, но подовите ми се струва, че ще се хлъзгат. Търсенето продължава. Преди всичко държа да са безопасни, да не е чисто бял пода и после вече да ми допаднат  Joy

# 890
  • София
Не, нашия беше 150-литров. Когато първият "изгърмя" ни го смениха след много разговори и куп загубено време на съпруга ми.... вторият път той директно го изхвърли, реши, че нервите и времето му са по-ценни от бойлера. Представителите им за България не бяха хич добри търговци, а малко от тима "скъп на триците и евтин на брашното".... Мисля че в края на миналата година фалираха. В момента не знам кой държи правата за България.

# 891
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моят майстор направи страхотна вратичка с плочки за ревизия, изобщо не си личи, че има нещо там. Ще я снимам, но мога най-рано след седмица. Не исках да си развалям дизайн на банята с ревизия от друг материал и да се вижда. Много съм доволна как стана.

# 892
  • Русе
Aula, 150 л нтеси мисля, че може да се монтира на стена. Аз ти казвам за нашия, но може и да е заради това, че е с две серпентини. Ако искаш виж на сайта на теси да се ориентираш. Иначе то нали знаеш, че е малко на късмет, но ние като търсихме бойлер, ми се сториха малко прехвалени тези на стибел.

# 893
  • София
  Меги да аз затова питам за отзиви, но и за Теси съм чувала лоши, ето явно и за Стибел има. Малко или много е на късмет, но все си мисля ,че по-доказани марки трябва да са по-малко рискови. Явно не е съвсем така обаче..

# 894
  • Русе
Никак не е достатъчно марката. Знаеш и в домакинските уреди. Прехвалените АЕГ, Бош и Сименс вече не са това, което са и не издържат по 30 г като преди.
Затова казвам, че всичко е на късмет.

# 895
  • Sofia
Много време отделих и аз за бойлера. Бяхме избрали Стибъл, но след проучване и много лоши отзиви за фирмата вносител и факта, че нямаха офис-магазин, т.е. и двата им магазина бяха закрити и имаха само склад/ това преди около месец/ ни отказа от Стибъл. После мислехме Бош, но като отидохме намясто видяхме, че е произведен в Египет и това ни отказа. След проучване на форуми/ май в сетком имаше много мнения/ и мнения на близки и познати взехме Елдом нераждавейка. Още не съм го ползвала, защото ремонта още не е приключил и реално немога да дам отзиви. Поръчах го от някакъв сайт, доставиха ми го на следващата сутрин и имаше много добра отстъпка. Ако някой се интересува ще потърся сайта. Взех 80л., дано да ни стига водата.

# 896
  • София
  Благодара за отзивите, а споделеното и от теб за Стибел не ми допада. Аз обаче определено търся някой поне 150 литра, ако може и на трифазен ток, но да си е за апартамент.

# 897
  • Sunshine state
Всичко е относително и на късмет,понеже ние пък от Елдом не сме доволни-сменихме 2 техни проточни бойлера и двата прокапаха на 3-тия ден. Мъжът ми закърпи положението с втория,но след няма и година,съвсем се разпадна. Имаме и 120л на Теси-на него пък нагревателят издаде багажа след няма и 2 години работа,та и това сменя. За сега няма проблеми,но неудобството си го имаше. Peace

# 898
При нас купихме бойлер на Светльо Шишков - 80 лв за банята, с 10 години гаранция на съда и 1 г. на електричеството. Надявам се да си струва парите.

# 899
  • София
Да попитам: Някой слагал ли е хигиенен душ? Как стои въпроса с изводите за водата и дали има вариант да се "върже" за мивката?

Общи условия

Активация на акаунт