Банята - 20-та тема

• 131 314
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 900
Ние ще слагаме, още не съм купила, но съм харесала. Принтирах схемите на майстора, той знае как се свързват, ако искаш мога да питам нещо.

# 901
  • София
Стана ми интересно за тези бойлери на Светлю Шишков. Попаднах на добри отзиви и сериозно се замислих за варианта хибрид проточен с 30 литра буферен съд. Някой ако има отзиви и опит с тази марка ще се радвам на информация.

# 902
  • София
Какви схеми? Конкретно за душа ли? Ако да, моля прати ми ги.

# 903
Аз избрах този - http://www.idealstandard.bg/products/?gid=5&colid=99&prid=2465 има схеми, които принтирах и които съм дала на майстора. Има и други модели може да разгледаш.

# 904
Няма ли готови бани?Давайте снимки,за да си открадна някоя идея.Аз гледам и чета за баните от месеци и сега,когато стигнахме до там се чудя какво да правя

# 905
  • Пловдив
Ако може да се промъкна... Blush и да ви чета. Peace

# 906
  • Sofia
Относно бойлерите, гледахме и Светлю Шишков, мой роднина е много доволен от тях, но обикновен, а не проточен, даже много ми ги хвали. На село бойлера ни е на Св. Шишков, поне от 5 год. и проблеми нямаме с него, но нямат добра документация относно консумацията на ток, даже и по телефона говорих с тях и пак не ми дадоха точна информация. Иначе доста го мислихме дали да е на Елдом или Светлю Шишков. Бойлерите на Елдом са почти толкова иконамични като тези на Стибъл.

Моята баня и тоалетна са готови на 90%, аз много си ги харесвам, ще снимам и ще ви пусна снимки, остават шкафчета, огледала, врати...

В тоалетната си взех смесител с душ. Идеята ми я даде rumen_qnkov, за което му благодаря. Самия душ се свързва отдолу в мивката и по никакъв начин не ти пречи.
И понеже започнах с благодарности, благодаря и за всички споделени мнения в темата и всички идеи, които почерпих от тук - момичета и момчета огромно благодаря!

PP: От банястил си взехме проточен бойлер за кухнята на CLAGE  MDH3, произвеждат се в Германия.

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 13:34 от angala

# 907
  • София
Аз се надявам скоро да имам проект, защото не мога да си ги представя нещата изобщо.
Вчера цяла вечер съм чела отново за вани, душове, смесители, конзоли, бойлери и тотално съм се омотала Simple Smile
Плочките на проекта ще са тези, бялата и тюркоазената на първият ред, като подът ще е гранитогрес с цвят по-близък до плочката отколкото предложената плочка за под към серията - http://baniastil.com/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B7 … sa-(14)-6449.html

За момента се спряхме на следният план - стъклена преграда между двете части, в единият и край пералнята и сушилнята една над друга, до нея евентуално шкафове. В едната част вана, като в ъгълът имаме тоалетна и мивка, а в другата част само тоалетна и много малка мивка. Обособяват се две помещения реално 2 на 2 и 2 на 1 метър горе дуло. Много ми се иска и се чудя дали в малката част, която е само с тоалетна, която ще е около 2 метра на дълбочина, в дъното е тоалетната, а на ширина към метър и много малко, дали да не сложа душ. Двете стени ще са плочки, третата закалено стъкло непрознарчно, а четвъртата е вратата. Смятате ли че при нужда може да се ползва за взимане на душ, ако душът е закачен на по-дългата стена, съответно вратата не е много далеч.

# 908
  • Sofia
 Aila, само като идея ти давам за стъклени тухлички като преграда, незнам дали си виждала, незнам кое е по-здраво дали тухличките или закален параван, но в Баухаус има една баня в бяло и оранжево със стъклени тухли прозрачни и оранжеви - много ми харесаха и децата даже искаха същата баня.

# 909
  • София
Благодаря за идеята, но целта ми е да се заема минимално място преградата, тъй като ширината не е много, а трябва да имам на едната стена, тясната част на една вана, две врати и пералня и дори и 5-10 см са ми много важни  Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 13:51 от Aila

# 910
  • София

Много ми се иска и се чудя дали в малката част, която е само с тоалетна, която ще е около 2 метра на дълбочина, в дъното е тоалетната, а на ширина към метър и много малко, дали да не сложа душ.

Доста дълго време обитавах апартамент с баня два на метър и половина - неудобно е. Душът мокри абсолютно всичко, дори и ако има завеса. Завесата от своя страна мухлясва за дни от влагата, защото няма как да изсъхне добре. Доколкото разбирам в това помещение ще е и пералнята. След като имаш баня с душ нормална, за инцидентни измивания или взимане на лек душ може да си сложиш смесител с душ, както Ангала над теб го е коментирала. Аз лично мисля така да направя в малката тоалетна, която имаме.

# 911
  • София
В@ня основното помещение с вана, което ще ползваме е 2 на два и малко и там ще са една над друга пералнята и сушилнята, може би в шкаф. В случая питам за другата обособена малка част само с тоалетна.
Помещението е два на дълбочина, като в дъното ще има вградена тоалетна, отсреща врата, а на дългата стена ще има малка мивка и там до мивката искам сложа и душ слушалка. Тоест цялото помещение да го ползвам като душ кабина един вид. Две от стените му ще са плочки, третата ще е закалено стъкло, а на четвъртата ще има врата. Единствените други неща вътре, ще са висяща вградена  тоалетна и малка мивка, които не мисля ,че е проблем да се намокрят. Отделно ми се иска да мисля за това като за резервен вариант, ако се ползва ваната, а е спешно някой да си вземе душ.
Гледах смесител с душ отдолу, но тъй като там ще е съвсем малка мивка не се събира приставката отдолу за душ слушалка. Остана довечера като отида отново до магазина да го обсъдим за други варианти.

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 14:25 от Aila

# 912
  • София
А, благодаря за пояснението. Аз разбрах съвсем друго нещо и в това, което описваш не виждам проблем да има душ, ообено щом е за инцидентно ползване. Аз лично се измъчих 5 години с ежедневно къпане над тоалетната чиния, смяна на пердета за баня постоянно, почти постоянно мокра баня и пр. Усетих колко ми е било неудобно чак като се преместих в апартамент с нормална голяма баня.

# 913
  • София
 Hug

# 914
Може ли да дадете линк/снимка на смесителя с душ? Най-добре ако може снимка с монтиран да видя как стои. Аз все още се колебая дали да сложа такъв или отделно мивка и душ.(банята ние много тясна)

Общи условия

Активация на акаунт