Мнения и коментари за новите промени по визията на сайта

• 104 010
  • 2 958
  •   1
Отговори
# 1 800
  • Пловдив
Не казвам да забранят достъпа. Платената версия ще е без реклами. Безплатната със. Защото всички знаем, че безплатен обяд няма. НО според моя замисъл достъпът до информацията остава безплатен за всички.
Ама то проблема не са рекламите или не са основно те проблема, а визията и липсата на интуитивно улеснение при ползване.
ТОВА наистина трябва да го оправят. Но според мен е за да успеят да сложат повече реклами, съответно повече приходи.

# 1 801
  • София
И аз съм готова да си плащам абонамент, само да мога да ползвам старата визия...това е просто ад...
Днес опитах от таблета, УЖАС... в първия момент, ок, малко по-прибрано на екрана...ама влачиии, не мога една дума да напиша дори, като се опитам да си уголемя нещо, дясната колона надписи се качват върху полето с постовете... егати мазалото.

# 1 802
  • София
Мислих,че е майтап и пробвах да видя.То, се оказа голата истина, това съобщение #Crazy .

# 1 803
Нали се сещате, че ако се въведе такова плащане ще има голям отлив на потребители и ако това се случи (отлива) това вече няма да е същия форум който беше. Ще е нещо съвсем различно. Тук най-голямата ценност и потенциал са потребителите. Всичко друго е следствие.

# 1 804
Така като гледам основния проблем на новия дизайн е, че има прекалено много елементи, които се "бият" за вниманието на потребителя и се конкурират за погледа. Големи бутони, емнайсе различни цвята, реклами, статии, менюта и подменюта, различни шрифтове, а като се добавят и големите подписи, движещи се картинки в тях и цветовете в самите подписи ... получава се една манджа с грозде, която натоварва напълно излишно погледа и затормозява потребителя. Точно затова старата версия беше приятна за ползване, защото беше изчистена и го нямаше този "бой" и тази конкуренция между отделните елементи на страницата.

Сега това, което се получава е, че погледът се приковава почти едновременно на много различни места и докато шари насам-натам да обхване детайлите (което се получава съвсем подсъзнателно, просто така сме устроени хората), мозъкът се бомбардира отвсякъде с каква ли не информация, за да си създаде образ и представа за това, което очите виждат, че най-малкото, което потребителите усещат, е дискомфорт и напрежение. Този хаос е излишен. А и основната група, ползваща този форум, не е съставена от деца и навлизащи в пубертета, които още да са на етапа "колкото по-шарено, толкова по-добре".

Личното ми мнение е, че въвеждането на платена версия само ще влоши нещата. Не съм убедена, че повечето идват, за да си плащат.

# 1 805
Скрит текст:
Ще си мрънкам и то много ще си мрънкам.
Не ме вълнува какво има на първа страница,колко реклами изкачат и разни други не вълнуващи ме неща.НО,когато си вляза в темата искам да я чета без да ме заболяват очите,а от вчера това се случва постоянно,не мога да изчета безпроблемно и една страница,трудно разграничавам мненията,прекалено набиващ се бутон,отговор ,след всеки пост,малко поле за четене,с полупразен екран отстрани и пак някакви препратки,които вече ме докарват до лудост,защото съм влязла в тема да я чета,не да търся други препратки.
Така се надявах,че днес ще си видя,стария облик на темите  Cry .
Точно това искам и аз, нищо повече.
То е ясно, че форума, ще претърпи промени, с всичко бих могла да свикна или да се примиря, но не и с облика на самите теми, които в момента са меко казано ужасно затормозяващи очите.
На този бял фон все едно съм на ски в планината и за да не ми се изморяват очите дори, и от петминутно пребиваване в самите теми, ще са ми нужни слънчеви очила докато се опитвам да прочета някое мнение преди моето, защото за изчитане на повече от една, две страници, и дума не може да става, защото нямам намерение да си повреда зрението, а за заплащане съм твърдо против. Откъде- накъде, ще си плащам за обществен форум?! Crossing Arms

# 1 806
Готова съм да плащам пари. Толкова години форума е неизменна част от ежедневието ми. Само за да ми е удобен и пари ще давам. Знам, че Мамма от преди години беше казала, че да е платен противоречи на принципите на форума и е дискриминация. НО! аз не намирам голяма дискриминация в това да си платиш за форум без реклами. Всички други пак ще имат достъп и ще си пишат и четат всичко.

Ще се създаде кофти прецедент. Аз пък мога да поискам срещу 20 лв. на месец да имам индивидуални опции като да прескачам някои потребители или цвят на фона по мой вкус. Или срещу 100 лв. - да баннат някого, който ме дразни.
Давам 200 лева, ако сложат на входа дрегер и тестват за алкохол и наркотици, както и да връщат тези в ПМС, пуберите, бременните, родилките, лелките в критическа и най-възрастните. А по пълнолуние да затварят форума поне за 3 дни за профилактика.  Mr. Green
(Но пък ще скочи рязко битовата престъпност, не, и така не става май...  Thinking).

И още една молба - моля, никога, никога не правете промени по форума по време на Пълнолуние.    Laughing

# 1 807
Реклами нямах и със старата визия , имам адблок отдавна .
Не ми харесва стесняването на полето за четене и изместването вляво .

Янтра , ти пък голям зор имаш да плащаш ?! ooooh!

# 1 808
  • София
Охх, много моля дивите лопери, когато решат да поработят (евентуално) върху отстраняването на проблемчетата, да се заемат колкото може по-бързо със смяна на цвета на фона. Ужасно изморително и натоварващо бяло!!
И кога започва "днес", кога да чакаме предишния вид на темите??

# 1 809
  • Пловдив
Отачаяна съм бе хора!  Mr. Green Чак голям зор нямам, но съм пристрастен ползвател. Вчера за първи път от ... нанайсе години седях на компа и форума беше затворен. Винаги е отворен, правя, каквото правя и разцъквам 1-2 темички. Сега - ЪЪЪъъЪЪЪъъъъЪ!

# 1 810
  • Другата България
1. Съотношението между подпис и аватар-или едното да се увеличи, или другото да се смали, в съотношението в което са сега е видно, че не става.
2.Да се центрира екрана, или текста, или полето за писане /не знам как е най-правилно да го кажа/, като се разшири максимално за сметка евентуално на празното "бяло" място, оставащо в дясно.
3. Бутоните "отговор" и "цитирай" да са съвсем малки, или поне по-малки от това, което са сега.
4.Рекламите! Много са, и са навсякъде.Ако има как поне тези, които излизат като последно мнение да се разкарат, или по някакъв начин да се отделят или обособят, за да не се случва случайно да се кликне на тях без да го искаш. А и предвид факта, че страницирането се показва под тях е още по-лесно човек да се обърка. Така направо си приличат на мнение.....
5."Интересното днес" и "Активни теми от раздела"......ами всеки сам може да прецени кое му е интересно и къде да пише или чете, ако по някакъв начин и тази "колона" се сведе до сбито инфо по някакъв начин-евентуално с препратка или друго, би могло да се освободи още място за писане и четене.
6.Бутоните "Харесва ми" и "Сподели" ги виждам на поне три места Tired.Необходима ли е още повече шарения след като ако някой иска да "хареса" БГмама във фейса ще го направи там?
7.Названието на раздела и подфорума най-отгоре на страницата е със дребен шрифт и сиви букви, след което идва темата с голям шрифт, болднат и сини букви....дали не е по-добре да е обратното?

Нека момичетата ме допълват, но наистина да се систематизират нещата и ако някой реши да ги вземе под внимание-да го направи! Peace

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 10:37 от Merri_An

# 1 811
Абе какви абонаменти, какви заплащания?!?!?! Тука някои хора съвсем изтрещяха ..... това е ФОРУМ, а форумите са със свободен достъп, изискващи само регистрация!!!!!!! То само това остана да направят -  да си плащаме, за да изразим мнението си!  Naughty Naughty Naughty

# 1 812
  • Варна
Не стига че печелят на мой гръб, ами и пари да им давам  Crossing Arms. Как пък не  Naughty

# 1 813
Отачаяна съм бе хора!  Mr. Green Чак голям зор нямам, но съм пристрастен ползвател. Вчера за първи път от ... нанайсе години седях на компа и форума беше затворен. Винаги е отворен, правя, каквото правя и разцъквам 1-2 темички. Сега - ЪЪЪъъЪЪЪъъъъЪ!
Разбирам те напълно  Hug
Аз от снощи чета почти и само темите по "темата" защото ми е трудно да се ориентирам в другите и в един момент гледам в точка и не знам къде да отида.

# 1 814
Добавете бутони "Надолу" и "Нагоре", да не скролваме по страницата.

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 10:51 от Sea lights

Общи условия

Активация на акаунт