Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 32 026
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте и от мен и едно голямо ЧНГ на всички! Пожелавам щастие и сбъднати мечти и разбира се леко бременеене preggo
Аз от няколко дена съм в голям филм понеже ми се стяга коремът и то целият. Вчера вечерта не издържах и отидох в спешния кабинет на Тина Киркова, където след обстоен преглед се оказа че матката ми е обърната и се контрахира. Пък то не са контракции като контракции, ами едно непрекъснато напрежение в корема без кой знае каква болка. Все едно като ни е студено и целите се стегнем... Предложиха ми да ме приемат и понеже много не ми се понрави идеята, ми казаха да пия Но Шпа 3*1. Другото интересно е че като седя или лежа коремчето е нормално, направя ли и една крачка се стяга. А иначе бебчето е добре, с пулс и според г.с.Някой да му се случвало или да е чувал за подобно нещо?
Благодаря

# 391
 Miss Pavlova, Не се притеснявай, нормално е. Аз даже по плачливостта се усъмних, че най-вероятно съм бременна Grinning след това тестът го потвърди! А има и следродилна депресия. Аз много се изнервях на всички и често плачех за щяло-нещяло докато отмине. А за живота - той тепърва ти започва! Като станеш мама ще се чудиш как си живяла досега, детето е смисълът на живота!  

# 392
Здравейте и от мен и едно голямо ЧНГ на всички! Пожелавам щастие и сбъднати мечти и разбира се леко бременеене preggo
Аз от няколко дена съм в голям филм понеже ми се стяга коремът и то целият. Вчера вечерта не издържах и отидох в спешния кабинет на Тина Киркова, където след обстоен преглед се оказа че матката ми е обърната и се контрахира. Пък то не са контракции като контракции, ами едно непрекъснато напрежение в корема без кой знае каква болка. Все едно като ни е студено и целите се стегнем... Предложиха ми да ме приемат и понеже много не ми се понрави идеята, ми казаха да пия Но Шпа 3*1. Другото интересно е че като седя или лежа коремчето е нормално, направя ли и една крачка се стяга. А иначе бебчето е добре, с пулс и според г.с.Някой да му се случвало или да е чувал за подобно нещо?
Благодаря
Аз пък по нова година така се разкашлях и от това тресене на корема получих такива болки, че още ми е обтегнато. Имам и постоянни болки в яйчниците, като преди цикъл ми е напрегнато. Гледаха ме това онова, казаха, че бебо е добре, но трябва да почна ношпа 3х2 обаче. Пия ги от два дена, малко ме отпуска. С първата бременност нямах никакви проблеми, ама с това май ще видя зор...

# 393
Ужас, добре де няма ли друго място където да се прави БХС, хубаво е да ги казваме тези неща за да знаят другите майки къде да ходят и къде не.
Oт кой град си?
Разбира се, че има къде другаде да си направиш ФМ
Ама и тия лекари са едни... ooooh!

Simple Smile Не си ме разбрала, ФМ ми го прави АГ-то, става въпрос за БХС. Едното е подробно ехографско изследване, а БХС изследва кръвта за хромозомни аномалии като синдрома на Даун примерно.
П.С. От София съм.
Blush Бременна му, разсеяна работа хихихихи

# 394
Здравейте и от мен,след 60 часово главоболие най-накрая се съвзех,но за мой "късмет"ми се обостри гастрита и лекото придърпване в корема ,всичко в комплект.И аз от 30.12. съм на но-шпа 3*2 след като доки установи контракции и трудно видяхме бебо,но пък ни помаха с ръчичка,при мен също ми казаха че заради обърнатата матка още не могат да го видят хубаво,но се надявам на 09.01 на консултацията вече всичко да е наред,всички болки и неудобства са поносими в името на здрави бебета

# 395
Ей, малко се раздвижи темата  Hands Clap

# 396
Здравейте и от мен,след 60 часово главоболие най-накрая се съвзех,но за мой "късмет"ми се обостри гастрита и лекото придърпване в корема ,всичко в комплект.И аз от 30.12. съм на но-шпа 3*2 след като доки установи контракции и трудно видяхме бебо,но пък ни помаха с ръчичка,при мен също ми казаха че заради обърнатата матка още не могат да го видят хубаво,но се надявам на 09.01 на консултацията вече всичко да е наред,всички болки и неудобства са поносими в името на здрави бебета
Какво пиете за главоболие? И мен от два дена ме мъчи един главоцеп...

# 397
  • София
Здравейте момичета.

ЧНГ! Да сте всички живи и здрави и безкрайно щастливи през новата година, особено около юли месец  Hug Hug Hug

Аз от 3-4 дни съм с някакво кафяво течение, но днес бях на преглед и бебчо е добре, отговаря си на седмиците, даже е с 2-3 дни напред, така че се поуспокоих. Течението вероятно е от отлепването, още се стича старата кръв.

Искам да кажа на момичетата, които се притесняват дали са правили първата ФМ. Общо-взето тя е най-вече мерене на носната кост и нахулната транслуценция. Би трябвало да дадат снимка и/или картон с нанесени тези размери, защото те се включват в отчитането на резултатите от  БХС. За това не се притеснявайте, че не ви е правена ФМ. Предполагам, че докторите не го определят този преглед като ФМ, защото не е толкова обстоен. На втората ФМ вече се гледа по-обстойно бебето, защото всичко е формирано и се вижда по-хубаво - пръстчета на ръчички и крачета, коремна стена, стомах, вътрешни органи, мозък, череп, личице и т.н. Тогава вече са формирани напълно външните полови органи и най-точно може да се определи пола, стига да има ясна видимост  Mr. Green

# 398
Какво пиете за главоболие? И мен от два дена ме мъчи един главоцеп...

Никакви лекарства не съм приемала за главоболието само на бабини лекове,вода със захар,айран..и т.н.

# 399
  • Ispania
За главоболие сьм пила Парацетамол. С пьрвата бременност имах мигрена, което озна4аваше, 4е без лекарства нямаше да се размина. За мое огромно у4удване, с половин хап4е Парацетамол вси4ко се оправи Simple Smile.

# 400
  • Бургас
Честита Нова година, мили момичета!Пожелавам Ви здраве, много любов, щастие, благодат и живи и здрави бебенца прец Юли!
Радвам се за хубавите новини от прегледите, така да бъде до края!
Аз също ходих до Майчин дом да ми вземат проба за БХС.Видно беше, че лаборантката беше отегчена и изморена от работата си, направи ми впечатление лошата хигиена, доста грубичко ми взе кръв, за последното, както и да е не обърнах много внимание.
За главоболието съм пила два пъти парацетамол.Относно настроенията, обземат ме разни мисли от време на време, но се опитвам да се разсейвам и така бурята вътре в мен отшумява.
Miss Pavlova, горе главата!Мисли си позитивно, опитвай се!
Хубава вечер!  bouquet  bouquet

# 401
Здравейте мами  bouquet Честита Нова 2014 и от мен! Пожелавам ви прекрасни емоции и щастливи мигове до ЮЛИ, и още по - прекрасни моменти след това  baby_neutral Аз съм в очакване на следващият преглед, на който да си видим съкровището. Моите симптоми се поукротиха вече - остана леко гадене от време на време, безсъние в малките часове и напрежение в корема ако прекарам повече часове на крак.

Някой наясно ли е дали е истина,че трябва да се откажем от яденето на ананас?..,на мен така да ми се яде. Също четох противореиви мнения за грейпфрута, но си го похапвм всеки ден, защото много ми се услажда. Изобщо как сте с храните, които "може и не може" ?

# 402
Здравейте мами  bouquet Честита Нова 2014 и от мен! Пожелавам ви прекрасни емоции и щастливи мигове до ЮЛИ, и още по - прекрасни моменти след това  baby_neutral Аз съм в очакване на следващият преглед, на който да си видим съкровището. Моите симптоми се поукротиха вече - остана леко гадене от време на време, безсъние в малките часове и напрежение в корема ако прекарам повече часове на крак.

Някой наясно ли е дали е истина,че трябва да се откажем от яденето на ананас?..,на мен така да ми се яде. Също четох противореиви мнения за грейпфрута, но си го похапвм всеки ден, защото много ми се услажда. Изобщо как сте с храните, които "може и не може" ?
Не знаех нищо за ананаса, а го обожавам. Тъкмо си бях взела един и смятах да го унищожа Grinning
Сега, като прочетох написаното се поразрових и видях, че освен ананаса не ни позволяват папая и грозде в големи количества. Хммм newsm78

# 403
Току що изпратих мъжът ми да спи при приятел  Sad милият е много зле, пипнал е някакъв вирус и е с постоянно висока температура, кашлица. Много се притеснявам за него, за бебето, направо от раз го повали, да чукна на дърво на мен за сега нищо ми няма. Тъкмо се отървах от гъбичките и си казах край с безсексието и сега това. ooooh!

# 404
Здравейте мами! Честита Нова Година, само радости ни пожелавам и леко бременеене Hug
Аз в последно време само чета, понеже чакам с нетърпение първият преглед на 13ти, струва ми се цяла вечност, междувременно симптомите намаляха, но забелязах, че ми прилошава страшно много при возене в кола, налага се да спираме поне един път,  защото всичко ми се надига  Tired освен това и болки ниско долу, при опашната кост ми се появиха, особено при продължително ходене.
Включвам се обаче с конкретен въпрос, може ли да ми кажете през какви изследвания сте минали до сега и колко време се чака, за да ги направят, при записване на час, защото ми предстои идване до БГ,  от София съм и искам да. Направя и там каквото мога, освен това ако може да ми препоръчате и къде, понеже януари бях в Торакс при д-р Нинова и не останах доволна, бих искала съвет от вас, благодаря предварително Hug

Общи условия

Активация на акаунт