Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 32 027
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
sweetpie : И аз така останах разочарована след БХС в майчин дом. Никакви ръкавици. Даже след като ми взеха кръв и стисках с памучето отстрани на дивана жената спука вената на жената след мен (или просто изпусна кръв??) и омаза всичко. Беше много гадно!

delizabeth: Да, това значи, че сте изпуснали ранния ехографски скрининг. Не знам защо така е преценила лекарката ти, но то така или иначе е по желание. Ако ти искаш си го направи. Ако не, не е фатално. Не всички правят всчко.

# 376
Ужас, добре де няма ли друго място където да се прави БХС, хубаво е да ги казваме тези неща за да знаят другите майки къде да ходят и къде не.

# 377
Ужас, добре де няма ли друго място където да се прави БХС, хубаво е да ги казваме тези неща за да знаят другите майки къде да ходят и къде не.
Биохимичният скрининг се провежда в Националната генетична лаборатория (СБАЛАГ „Майчин дом”-София) и генетичните лаборатории към университетските болници във Варна, Пловдив, Стара Загора и Плевен.

Аз специално съм от Шумен и си пратих серумчето във Варна.
Платих 25лв. по банков път, 2 лв. за манипулация да ми вземат кръв и да я приготвят за транспортиране и 6 лв. за куриер. Резултатите са готови след десетина дни и може да се проверят онлайн в сайта им.

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 14:03 от delizabeth

# 378
Честита Нова Година, мили дами! Бъдете здрави и много щастливи!
Здравейте и от мен, поредната юлска мама....изпълнена с радост и очакване на второто си дете. С предполагаем термин 8 юли  Simple Smile

# 379
Oт кой град си?
Разбира се, че има къде другаде да си направиш ФМ
Ама и тия лекари са едни... ooooh!

# 380
Биохимичният скрининг се провежда в Националната генетична лаборатория (СБАЛАГ „Майчин дом”-София) и генетичните лаборатории към университетските болници във Варна, Пловдив, Стара Загора и Плевен.

Платих 25лв. по банков път, 2 лв. за манипулация да ми вземат кръв и да я приготвят за транспортиране и 6 лв. за куриер. Резултатите са готови след десетина дни и може да се проверят онлайн в сайта им.

Ако съм те разбрала правилно отиваш, в която лаборатория искаш, взимат ти кръв и след това я пращаш/носиш в Майчин дом. Ако е така това е много добре, защото такава мърлявщина, като в манипулационната за взимане на кръв в Майчин дом, няма. Честно ти казвам сериозно съм притеснена не само заради риска от заразяване с нещо, но и за самите резултати от изследването, защото това показва цялостното им отношение към процеса, а то е мърляво.

# 381
Oт кой град си?
Разбира се, че има къде другаде да си направиш ФМ
Ама и тия лекари са едни... ooooh!

Simple Smile Не си ме разбрала, ФМ ми го прави АГ-то, става въпрос за БХС. Едното е подробно ехографско изследване, а БХС изследва кръвта за хромозомни аномалии като синдрома на Даун примерно.
П.С. От София съм.

# 382

Ако съм те разбрала правилно отиваш, в която лаборатория искаш, взимат ти кръв и след това я пращаш/носиш в Майчин дом. Ако е така това е много добре, защото такава мърлявщина, като в манипулационната за взимане на кръв в Майчин дом, няма. Честно ти казвам сериозно съм притеснена не само заради риска от заразяване с нещо, но и за самите резултати от изследването, защото това показва цялостното им отношение към процеса, а то е мърляво.

Гинекологът ми ми даде един лист на който пишеше: с молба да се отдели 1 сс серум ДАУН - поне това разчитам на листа  Grinning защото си е още в мен. С него отидох до една лаборатория и така..
Надявам се, че съм била полезна. Чакам резултатите още  Rolling Eyes
Дано всички имаме пухкави и здраааави бебоци Simple Smile))
Имам данните на Варненската лаборатория по медицинска генетика, ако някой го интересува да пише на лични.
Поздрави от Шумен!

# 383
Ами за всички мами, на които им предстои БХС и по-специално тези от София не ходете да ви взимат кръв в Майчин дом има и друг начин. За тези дето сме се минали дано всичко да е наред.

# 384
Ами за всички мами, на които им предстои БХС и по-специално тези от София не ходете да ви взимат кръв в Майчин дом има и друг начин. За тези дето сме се минали дано всичко да е наред.

Мисли позитивно, мамче Simple Smile
Негативните мисли привличат негативни действия. Ще имаш хууубаво и сладко бебче, бъди търпелива и мнооого позитивна, защото тревожните мисли се отразяват и на бебо.  Hug

# 385
Аз съм много позитивен човек, и затова съм толкова изумена от тази случка, разбираш ли. Не доумявам как едно медицинско лице може да бъде, как да кажем, толкова невеж и немарлив към елементарни правила за безопасност. Остави нашето здраве, ами тази жена за собствената си безопасност не се интересува.  ooooh!

# 386
  • Сандански
Както казаха повечето момичета, във всяка една лаборатория могат да ти вземат кръв и след това се изпращат в Майчин Дом. На мен ми взеха кръв в Виталаб (Благоевград) и ми казаха, че ще ги изпратят в Майчин дом и до 10 дни ще ми излязат резултатите. Така, че щом ви притеснява Майчин дом просто не ходете там  Wink Между другото само за справка на мен ми взеха 65лв. за БХС.

# 387
Привет на всички мами Hug Присъединявам се и аз - Юли месец  Praynig
Прекрасни оставащи месеци пожелавам  Heart Eyes Имам доста да изчитам и ще се включа и аз след това  Flutter

# 388
Аз съм много позитивен човек, и затова съм толкова изумена от тази случка, разбираш ли. Не доумявам как едно медицинско лице може да бъде, как да кажем, толкова невеж и немарлив към елементарни правила за безопасност. Остави нашето здраве, ами тази жена за собствената си безопасност не се интересува.  ooooh!

Като каза "собствената си безопасност" пак се връщам на случката, която разказах по-горе. След като женицата проби неправилно вената на жената(или просто изпусна кръв. не разбрах наистина) всичко стана в кръв. Съответно и голите ръце на медицинското лице, което се втурна към мивката пъшкайки да се мие. Видимо беше в паника и попита на всичкото отгоре жената на стола дали не е зарасена с туберколоза или ХИВ  Shocked Shocked Shocked ПОТРЕС!

Иначе аз днес се записах за втората фм, която да направя в 20 г.с. Оказва се, че часовете свършват прекалено бързо и реших да отметна и това.

# 389
Josi_josi, не, не ми дадоха никаква схема на захранване  newsm78 Вече ми отминава, рядко ми се гади. Последно повърнах, когато свекърва ми ни паникьоса по телефона, че синът ми е с температура и бързаше да го води на бърза помощ. Бяха на село, но оправихме нещата.
Малкото пък беше се заритало преди това Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт