Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 32 000
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Сега гласувах и аз за заглавие за темата. И в тази връзка да питам - има ли още някой който усеща бебока? Аз първите 2-3 дни си виках - въобразяваш си, обаче не, не си въобразявам. Еее не раздава още ритници, ама и това ще стане.  Laughing Предния път го усетих за първи път към 16та седмица, а казват че при втора бременност се случва по-рано, та явно е истина.
Monik@ според мен mini_moni много добре е обяснила за контракциите. И моите усещания са били такива.
bebe2 честити ти покупки! За работата какво да те посъветвам. Това, че работиш с малки деца не означава автоматично, че са болни или ? Ако се чувстваш добре, работи, ако ли не говори с лекаря и пей сърце- спане до късно, закуска, кафе, разходка, пак спане...  Mr. Green
diyana_mihova ще се справиш, няма да се плашиш.  Hug И да ще се наложи и сега да ти сложат абокат и поне на мен още с приема за раждане ми сложиха. Ама това да е, другото да е наред. Предния път и аз лежах заради болничните 3дни. Този път АГ нищо не ми е споменавала, надявам се да не се налага.
dida771  welcome
За окосмяването - не знам какво да кажа, нямам и не съм имала и преди. Дори с линеа негра се разминах предния път.
Обаче корем елате да видите - чудо! Чак се плаша.  Laughing

# 466
Момичета,  има доста информация, че готвенето върху керамични плотове е опасно през бременността заради силното магнитно поле.
 Моята печка за жалост е точно такава. Това силно ограничава менюто, тъй като избягвам да включвам котлоните.Кажете, вие готвите ли на керамичните си плотове?

# 467
Това за керамичните плотове, за първи път го чувам. Аз имам такива и си готвя. Не смятам и това да прекратявам, то ще станат много неща и въобще нищо не трябва да правя. По-скоро ще имам предвид да не стоя постоянно да бъркам пред котлона, а да поглеждам от време на време. То по тази логика и микровълновата е вредна и какво ли още не като се замисля.  Thinking

# 468
Момичета, ще ви задам малко странен въпрос - забелязали ли сте да сте се окосмили по корема? Не знам на мен ли така ми се струва или съм като оранготан  newsm09 Нямам онази черна линия, а направо косми, които са тъмни, до преди това не съм била така. Даже се замислих дали да не отида на кола маска да ги махна, понеже съм чувала, че някои жени го правят.
ох и аз съм така и даже оня ден си викам сигурно ще е момче толкова косми за момиче  Joy

# 469
Не знам дали съм права,но тези контракции които се усещат сега по време на бременността са т.нар. kонтракциите на Бракстън-Хикс и са подготвителни контракции.Аз съм ги усещала,но по нататък и бяха като стягане в корема,се едно матката се стяга едно такова.А другите преди раждане са друго и мисля,че не би трябвало да ги усещате от сега като родилните.
За ходенето на работа въобще не ми е проблем!Нито ми се спи,нито нищооо..нали ви казвам аз се едно не съм бременна Embarassed Ако нямах и киселини щеше да е идилия Crazy

# 470
За микровълновата точно вчера свекървата ми обясняваше, че не трябвало да я ползвам... Наистина много ограничения се явяват, може би някои от тях ще се окажат безпочвени..

# 471
Мерси за обясненията ! Вече съм по-наясно. И аз като VeryMe се чудя дали е възможно още да не съм усещала контракции и нормално ли е  newsm78

delizabeth  - Срастване на яйчниците?ама как така? Аз не съм имала някакви интервенции там. Възможно ли е? По принцип подобни болки усещам от дясно, където ми е рязан апендицита и знам, че е нормално, но пък за от лято много се чудих.

Аз също гласувах за заглавие. Все чудесни предложения  Simple Smile

# 472
Момичета промъкнах се в темата на Август 2014, че те там вече обсъждат колички, а ние тука сме се закъхарили за едни косми  hahaha

# 473
Айде и аз да се запиша, че то много празници, много почивка:) И аз като Вас вече си имам леко издуто коремче, дънките вече стягат на корема, но добре, че имам един по-голям размер, че закърпвам работното облекло:) Купих си и едни с ластичен колан от втората, но все още не смея да ги сложа, че веднага ще ме разберат тук на работа, а все още не съм казала на всички  Wink Гърдите още от втория месец ме наболяваха и определено са се пооголемили и натежават Laughing На кантара май не смея все още да се кача, ама каквото-такова. Гледам да се храня здравословно, но пък покрай тези празници все се намира нещо да те изкуши.
Аз да попитам някой имал ли е леки прокървявания, какво казват лекарите и може ли да има последствия за бебето? Защото аз имах неблагоразумието по Нова година да се кача да се уча на писалки, но паднах и доста се разтресох. След около 30 мин прокървих. Легнах и пазих леглото цяла вечер, беше ме страх до отида да се изпикая даже. За щастие на следващия ден нещата бяха добре, но ми се случва за втори път през тази бременност, а при предните две нито съм се пазела, нито съм внимавала кой знае колко при такива активни действия.
Та в тази връзка да попитам и mini_moni, която също е с трето беб4е - има ли разлика с предните бременности и как се чувства въобще?
 Hug

# 474
Здравейте!
Относно керамичните котлони, аз също готвя на такива. Смятам, че няма как да избегнем всичко, което посочват за неблагоприятно. Може би, в разумни граници, тези неща няма да навредят, а и все пак децата ни ще живеят в тази среда и по принцип, няма да можем да ги предпазим от всичко.
Е разбира се, аз определено се старая да не правя нищо, което знам, че може да навреди.

Исках да попитам дали някой има представа за действието на поддържащите колани - препоръчителни ли са, не са ли, защото аз по принцип имам проблеми с кръста и сега, от няколко дни, положението е доста трудно търпимо. И знаете ли какво друго би помогнало за облекчаване на болката?

# 475
И аз мисля да си купя такъв колан. Момичетата казват, че има ефект.
А като стана дума за колички  1stroller, аз много харесвам тези с три колела, но съм чувала, че не са никак удобни, който има предишен опит да каже.

# 476
Мерси за обясненията ! Вече съм по-наясно. И аз като VeryMe се чудя дали е възможно още да не съм усещала контракции и нормално ли е  newsm78

delizabeth  - Срастване на яйчниците?ама как така? Аз не съм имала някакви интервенции там. Възможно ли е? По принцип подобни болки усещам от дясно, където ми е рязан апендицита и знам, че е нормално, но пък за от лято много се чудих.

Аз също гласувах за заглавие. Все чудесни предложения  Simple Smile
Срастване на яйчниците не се получава само от т.нар. интервенции. Срастване можеш да получиш и от апандисита (операции), който спомена, та дори и от отминал възпалителен процес.

# 477
  • София
Здравейте,

искам да попитам за болничните. Ако искам да изляза болничен преди 45 дневния, например от 01,20,2014 г. задължително ли е да лежа в болница, па макар и проформа? Не може ли АГ-то да ми издава болничните? И аз изпитвам ужас от абокати и кръв, нищо че съм раждала  и то секцио.  Mr. Green

# 478
  • Пловдив
ToHu_, ако искаш болничен от 20,01,14 до 45 дневния преди термина, ще трябва да лежиш в болница. АГ-о може да ти издаде, но не може да е за месец и няма как да го удължи толкова.

Триколките може да бъдат доста нестабилни при слизане и качване от бордюр. Една майка в градината щеше да обърне количката.

# 479
Може, ToHu_, издават се болнични всеки месец /от гинеколога/, които се подписват от ЛКК /лекарска комисия/. Не се лежи в болница, но пък всеки месец ходиш да ти издават нов /и плащаш по 26 лева.Такива болнични можеш да вземеш за общо 180 дни /6месеца/

Общи условия

Активация на акаунт