Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 31 991
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
Точно вчера и аз се вглеждах в косъмчетата по корема ми. Мъхчето всякаш е порастнало и леко потъмняло  Rolling Eyes Струва ми се същото с русичкото мъхче, което имах по "бакенбардите"  Shocked дано до края не заприличам на орангутан  Joy ooooh! ...а може и Утрогестана да е спомогнал за това

А иначе и аз имам болки в долната част на корема - особено ако нещо се разшетам повечко из къщи или се пошматкам навън. При лежане отминават, но прекаля ли трябва поне 2 дни предимно лежане за да отминат и да не ми създават дискомфорт. Никакви хапчета не пия

Днес отново си видях бебо, който вече е 50.4 мм и отговаря на 12 г.с. Чух за първи път сърдечната дейност - изобщо съм на крилата на радостта.  Praynig дано така да е до края  Heart Eyes

Бих искала да попитам, ако разбира се е уместно /просто за съпоставка/ - колко е ЖК при вас. При мен е 550 лв. без раждането ..и изобщо има ли значение дали си здравно осигурен или не ?

# 481
Мушмулка, при мен е 400лв. Но в общи линии цените на ЖК без ЗК са горе-долу толкова ; между 400 и 600лв.
Има разлика с ЖК основно заради ултразвуковите прегледи, които по ЗК са само 2. При мен са по 1 месечно. Много жени, обаче се възползват да ходят на ЖК по ЗК и отделно на частно, което е много добра идея.

P.S. Абе не се бях заглеждала в корема ама преди малко в тоалетната надникнах и сякаш и по моя има някакви косъмчета  #Cussing out

# 482
  • София
За Много Години момичета! Много щастие, късмет, любов и най-вече здраве на вас и семействата ви през тази година! Нека е по-добра във всяко отношение от миналата  Hug

За киселините помага Талцид.
за разширяването на таза - още е рано ми се струва, момичета, поне още 2 месеца трябва да минат. а  болките от това са ужасно силни, няма как да ги сбъркате с нещо друго. Аз не можех да ставам/сядам/ ходя. Добре че бяха на моменти, а не постоянно. Буквално съм плакала от болка. И, да отбележа, че структурата на тялото няма абсолютно нищо общо с разширяването. Аз съм висока с широк ханш и се разширявах, както споменах, ужасно болеше. Дребни миньончета, с които раждах пък нямаха нито разширяване нито болки. Така че - на кой каквото му се падне Wink
Бракстън-Хикс контракциите също са доста по-късно, след 7 месец ако не се лъжа. Затова се и наричат подготвителни Simple Smile
Иначе самите контракции в момента може да ги усещате като менструални болки или болки в кръста.

Изследванията - микробиология, цитонамазка, кръвна група, хепатит, сифилис и сие се правят когато се запишете на ЖК.

Разчитане на БСХ - във Фемина всяка събота има доктор-генетик, който разчита резултатите от изследванията. По принцип, ако си даваш там кръв за скрининга (60лв) тази консултация влиза в цената. Но, даже и да не сте давали там кръв, мисля, че няма да е проблем при необходимост да се запишете при доктора. За съжаление не запомних името й, аз в събота ще ходя.

Титанка, съжалявам за второто бебче. Стискам палци до края на бременността да нямаш повече поводи за тъга! Желая ти го от сърце!

Относно болничните VeryMe много добре го е написала. На мен ми провървя, и, когато излезнах болничен в началото на 5 месец, АГ ми издаде болничен за 2 седмици, а после започна да ми дава всеки месец за 1 месец - в ЛККто беше съпругата му, и нямах никакви проблеми с това. Но ми взимаха по 40лв. Сега все още съм майчинство, и Слава Богу, не ми се налага да се занимавам с тези болнични, че то голяма хамалогия - иди си вземи, па занеси на работодателя, па да е в определени дни ..

За количка. Аз ползвам в момента тази, но в друг цвят: http://www.novobebe.com/bebeshki-kolichki/bexa-b4x-komplekt-bebe … denim-chanta.html, Виждам я доста по парковете. Удобна е и за лятото и за зимата по леда, но не е от най-леките. Ще продължа да си ползвам нея, но ще взема Бъгипод, ако може да се сложи на тази количка, за бъдещият батко, че той, макар и да ходи вече (1г и 2м), все още е малък за дълги разходки без количка.

Моята ФМ мина в събота, бебето вече е наред (преди НГ бяха казали че има омфалоцеле, но с хомеопатия и положителни мисли, или просто с времето, нещата се оправиха). Но пък за да не ни е съвсем спокойно ни забраниха секса - ниска плацента. Искрено се надявам да се повдигне до следващият преглед, че знам колко ни е тежко и на двамата без секс. Издържали сме на сухо най-много 40 дена - когато се чистех от лохиите. Естествено най-важното е бебето да е добре, но все пак Simple Smile  Бай дъ уей, май-май пак ще имаме момче. Сега вече настъпва паниката с избора на име..

Ето, не съм писала от доста време и сега ви наспамих за цялата тема Simple Smile Истината е, че забравям за форума покрай страницата във Фейсбук  Embarassed Прегръдки на всички ви, и мнооого положителни емоции

# 483
  • Варна
На мен също АГ ми издава болничен за по 30 дни, чрез ЛКК. Освен това не се заплаща нищо, както и за ЖК. Вярно, че не е последна мода на технологиите в кабинета и, но не са и никак стари. Така или иначе ще си плащам отделно за ФМ и евентуално БХС, не намерих за нужно да плащам и за ЖК, като има вариант да го пропусна. Всеки път ме гледа на ехограф, като ми е пределно ясно, че го прави на добра воля, а не защото касата го покрива.

# 484
Аз само искам да вметна нещо за връзката утрогестан-окосмяване. Понеже се позамислих, реално прогестерона сам по себе си НЕ може да предизвика окосмяването, това обаче може да се получи при нарушаване на хормоналния баланс между прогестерон и естрогени /в полза на естрогена обаче/ Пиша това, защото без да искам подхраних погрешно разпространено схващане из мрежата...

# 485
За болничните и аз знам че в рамките на 180 дни няма проблем да се издават без да си влизал в болница.Първия по 14 днии еднолично и после по 30 дни с лекарска комисия
Охо и колички супер- аз съм харесала тази http://moni.bg/?act=inside_product&product_id=1567&file_id=36642 - иначе досега бяхме с тази http://moni.bg/?act=inside_product&product_id=1421&file_id=34593, но след ползване 2 1/2 години и след изминаване на буквално десетки километри пеша ( като беше тпло редовният ми номер беше от южният парк където живея да ходя пеша до майка ми - тя живее на Заимов парк ) малко се поразхлопа а и е с 4 кила по-тежка - като за начало става , но след първият вторият месец ще  си купя че и аз ще взимам седящ бъги борд за малкия батко http://www.preis.de/produkte/Babysun-Nursery-Seat-2-Go/1281513.html- че той върви, но не може много а и иначе ще ревнува - че бебето седи а той не.

# 486
  • София
Здравейте и от мен. Гласувах за заглавие - всички са много хубави и може да ги ползваме едно по едно:)

За космите по корема
- имах и миналия път, но да ви кажа бяха ме предупредили да не ги махам, че след раждането падат сами, а ако започна да ги махам, няма да изчезнат после. И наистина не ги махах и след като родих един два месеца по-късно започнаха да падат сами. Не се притеснявайте Peace

За контракции - не е задължително сега да имате, не е задължително и подготвителни да имате. Аз предната бременност нямах никакви, сега чат-пат ме понаболва, но не мога да кажа, че са контракции. Сега изтърпвам като ме заболи, заради отлепването и  веднага тичам до тоалетната.

За БХС
- доколкото знам във форума на Генетичната лаборатория Проф. Кременски отговаря на въпроси и разчита резултати от БХС. Надявам се, че не е проблем да пусна линка тук:
Скрит текст:
Имам познати, които са му писали и имат компетентен отговор.

Корема
- на  мен "бременния" ми корем  hahaha е малък, но "онзи другия" над него е големичък и реално заради него си личи,че съм бременна  hahaha Аз и преди си имах коремче, но преди можех да го "глътна", а сега не мога, а на всичко отгоре бременния корем избутва другия нагоре и така изглежда още по-голям Joy[/color]

# 487
  • София
Момичета, къде ги плащате тия болнични толкова скъпо? На мен 15.00лв ми се видяха много в Щерев, а вие говорите за 26.00, че и за 40.00 даже Rolling Eyes
На мен днес ми мина ФМ и дадох кръв за БХС в Щерев, като резултатите от него ще са готови до ден-два. Струваше общо 90.00лв.
Моето мъниче върви с една седмица напред и вм. на 26.07., ще го чакаме на 20.07.  Praynig Голямо е 5,7 см и си има всичко необходимо. Аз нямам никакви оплаквания, освен болките в гърдите, които се търпят и ниско в кръста около опашната кост.

# 488
Момичета, къде ги плащате тия болнични толкова скъпо? На мен 15.00лв ми се видяха много в Щерев, а вие говорите за 26.00, че и за 40.00 даже Rolling Eyes
Явно си ни "тарифират" както си искат  #2gunfire

# 489
Явно си ни "тарифират" както си искат  #2gunfire
Сигурно защото ни мислят за касички. ooooh!

# 490
  • София
MAMA_SANCHO, много странен бъгипод. Аз ето този намерих:
В Продавалник редовно пускат такива за по 120-150лв втора ръка

# 491
  • София
здравейте момичета и от мен и честита нова година на всички Simple Smile
имам едно питане - къде сте избрали да се запишете на ЖК, тъй като аз все още не съм го направила, въпреки че вече доста пъти бях на преглед, както и направих ранен скрийнинг (ФМ) в края на декември.
за сутиените през бременността не знам при вас как е но мен много ме дразнят банелите и понапълних кошницата с дрехи от H&M, които и без друго много харесвам, и сега вече е по-добре ситуацията с гардероба, въпреки че не съм наддала много, за разлика от предния път  Embarassed
vaa за прокървяването не е лошо да си питаш доктора, аз имах на 2 пъти в съвсем начален етап и доктора ми изписа утрогестан, който все още ползвам.
гласувах и за заглавие на темичка, всички са много хубави  Simple Smile
много теми сте подхванали, ще гледам да проследя всичко, макар че нямам много време за съжаление. Sad

# 492
момичета,купих си домашен доплер за да слуашам сърчицето на бебчо,така ще ми е доста по-спокойно до следващия ппреглед

# 493
MAMA_SANCHO, много странен бъгипод. Аз ето този намерих:
В Продавалник редовно пускат такива за по 120-150лв втора ръка

Ми и аз ги гледах тези, но онзи ми се струва по-компактен този които съм показала, а и а трябва да внимавам с ширината на количката че асансьора е тесен и да не се окаже че не мога да вляза

# 494
  • София
Ми и аз ги гледах тези, но онзи ми се струва по-компактен този които съм показала, а и а трябва да внимавам с ширината на количката че асансьора е тесен и да не се окаже че не мога да вляза

[/quote]

Всъщност, ако разгледаш повече снимки на този модел ше видиш, че седалката с колелцата се прибират настрани, т.е. Когато не се вози детенце тази седалка хич не пречи

Общи условия

Активация на акаунт