Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 31 985
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте мами!Аз ходих уж да давам кръв за ранен скрининг ,но ме върнаха че е рано,но интересно защо моя гинеколог ме праща толкова рано ,но иначе всичко е наред ,видяхме главичка ,петте пръсти на ръцете ,крачетатата ,гръбначен стълб,пъпна връв ,плацента добра ,от време на време и мен ме заболява корема ,явно или са контракции или че бебе расте и таза се подготвя за разширяване или е нещо друго ,но гледам мн да не мисля за глупости иначе почне ли се голямо притеснение е ,за мен мисля че е рано да мисля за колички и др подобно ,може би защото си пазя нещата от първата бременност.Само ще помисля след време за нов стерилизатор ,че стария свекървата го изгори ,пуснала е грила на микровълновата и отиде стерилизатора:),но здраве да е ,ще си и помисля и за помпа ,но то ще е след като родя живот и здраве тогава ,е и дрешки ако се окаже че е момиченце и някоя биба нова .Но както казах мн е рано да мисля за такива работи.Но видях че има нови графици за училище за мами в Лабиринт в гр София и съм се записала за 08.01.2014 за кърмене и захранване ,тъй като преди като съм ходила съм го изпуснала ,а относно кърменето с първото бебе голям проблем беше и затова ще следя темата ,ако някой се интересува ето и линка http://www.ma-mabg.com/home.php?page=fs,и ако някой ще ходи да споделят ,та да се запознаем на живо Simple Smile,всъщност утре е първата лекция.Хубав ден от мен и не мислете за глупости Simple Smile

# 511
Момичета да ви попитам нещо - от няколко дена доста често ми куркат черва дали може това да е от движението на бебока?

И друго - имате ли промяна в пъпа? Моят доста се разширил явно от опъване на кожата сега е доста видима дупка. Знам че на някой жени им изпъкват, но в кой месец става това?

# 512
mama_angel, мерси за линка, аз за съжаление утре не мога, но ще се опитам на 29/01 да отида. Кърменето е изумителен процес и за бебето и за майката и не бива да се лишаваме от него Hug
А за пъпчето, моето изскочи около 7,5 месец и за мое най-голямо разочарование не се прибра. Но раждах секцио по спешност, без избор на екип и не знам дали не са ме окепазили нещо

# 513
и на 29.01.2014 ще съм в Лабиринта ,поне ми е близко ,в отсреща блоковете живея аз там,доскоро:)

# 514
Мими 14, тази количка наистина е много красива, познавам една жена с такава, но най-голямото неудобство е, че кошчето отдолу никакъв багаж не може да побере, прекалено малко е. Тя все тъпче вътре при бебето нещата, което е малко некомфортно.

# 515
  • Пловдив
Добър ден!
На мен ми е рано да мисля за количка. Повече от 1000 лв не бих дала. Мимата ми харесва, но дали ще може да спи малко по-голямо дете в седалката, има ли пълно легнало положение. Ние си бяхме харесали една на Джейн, но кошът за бебе ми се вижда малък.

Моят пъп също взе за се стърчи леко. Имам си малко коремче, определено ми пролича доста по-рано. Качила съм 1 кг.

# 516
ето я и моята количка която ползвах с баткото 2009 г почти нова ми е  и съм супер доволна много лека, с много широк кош за детенцето и голям багажник което е от много голямо значение поне според мен , летният кош ми е такъв само че малко по в оранж http://www.bebe-best.com/tfk-bebeshka-kolitchka-buggster-carbo-r … -2010-p-7745.html  а пък това ми е коша за новородено http://www.bebe-best.com/tfk-kosh-za-novorodeno-quickfix-carbo-n … 2011-p-25690.html и не мисля сега да купувам пак защото пак си излиза около 700 800 лв. които мисля да си спестя  Grinning
Тези училища за бременни са много хубави но аз с моето работно време не мога да се класирам да ходя за съжаление

# 517
Минавам само на бързо видях,че plesure е спонеменала за генетика във Фемина.
Казва се  д-р Радослава Въжарова, тя е генетик и главен асистент в Национална генетична лаборатория към „Майчин дом".По принцип всяка събота преглежда безплатно, с предварително записан час, дали още е така не съм много сигурна....
Дано да съм помогнала на някой

# 518
  • Бургас
Здравейте и за много години  Hug

Аз чета редовно, но хич не ми се пишеше от телефона. Мъчно ми е за мамите, които вече не са сред нас! Нека те да са здрави и времето да им донесе добри новини и радости!
Титанка, пожелавам ти да си имаш здраво и хубаво бебче! Мисли си за него с обич и го чакай с радост! Така е трябвало да се случи.

Да се похваля, че вчера също минах ФМ и БХС. По принцип също ги намирам за излишни изследвания, но все пак се водя вече в рисковата възраст и реших да действам по протокол. Феталната морфология беше първото по-сериозно разглеждане с ехограф, чух и сърчицето за пръв път. Всичко си е както трябва, успокоих се, че плацентата се оформя на правилното място... С две думи - не съжалявам, че отидох. С другите ми бебета да съм имала по 3-4 ехографа за цялата бременност, а сега голямо глезене пада. Не ми казаха нищо за пола на бебето, но на мен това ми е последна грижа. И момченце си имам, и момиченце... Да ми е живо и здраво човечето!

При мен още няма мъх по коремчето, но от опит знам, че е неизбежно и е после незабелязано изчезва. Хич не се тревожете за това, момичета!

Не съм разглеждала колички и други пособия все още. Наскоро се обзаведох с бременни дънки, на първо време ми стига  bowuu

Поздрави на всички и умната!

# 519
Момичета а нещо можете ли да ми кажете за плацента превя аз имам такава чета из интернет но нищо нещо не разбрах доки каза че ще видим дали ще се оправи но да не се притеснявам но все пак ми я отбеляза за биохимичният скриниг

# 520
  • Варна
Здравейте, бъдещи мами!   bouquet  bouquet  bouquet

Да се включа и аз в групичката вече. Термин на 30 юли. Вчера мина ФМ и вече съм по-спокойна. Всичко е наред. Върви с 10 дни по-голямо, но каквото такова. За пол не съм питала, че много искам момиченце този път, а май само момченцата се виждат толкова рано.

Космата линия на корема имах с предишната бременност и сега пак имам. Опадаха много бързо след раждането. Не посмях да ги махам, тъй като се притеснявах да не си останат завинаги.

За количките - горещо, ама много горещо ви препоръчвам X-Lander модел ХА.

Иска ми се да се обърна към първескините: всички ми казваха, че няма смисъл, че ще я ползвам само година, после ще си купя лятна количка и т.н. На всичкото отгоре преди да родя бях убедена, че ще ходя пеша до Морската градина (Варна) и ще се прибирам пеша. Но като родих схемата ми беше съвсем друга и дойде от само себе си. Количката я държах в колата и изобщо не я качвах вкъщи. Всеки ден ходих с колата до парка. Цял ден бях там и се прибирах късния след обед. Така изкарах 2 години и половина и количка, която да е лека, т.е. лятна изобщо не ми притрябва. Така, че си преценете какво ще ви бъде ежедневието, къде ще си държите количките и т.н.  Peace Peace Peace

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 12:11 от Lady April

# 521
  • Пловдив
 Lady April, добре дошла.  Лека, безпроблемна и до термин!

# 522
  • София
За линия Негра и мъхчето, пъпчето и т.н. .. е аз нямах линия негра, може би защото съм с много, ама много бяла кожа. Мъхче като се замисля май също нямах предният път, или пък е било толкова малко, че не съм забелязала. Пъпа не е задължително да изкача - моят е доста дълбок, и, въпреки, че имах огромен корем (от всички софийски ноемврийки моят беше най-голям) пъпа така и не ми изскочи.
За количките. На първескините бих искала да дам съвет - не гледайте количките само по красота, и още повече само на снимка. Помислете какво искате от една количка - да е лека, маневрена, да минава навсякъде, да е стабилна, комбинирана, с голям зимен кош, лятната количка да има изцяло легнало положение, да е с 4 гуми, помпащи се, да може да се сваля текстила за да се пере, да има голям багажник отдолу, да е с една обща дръжка, да е компактна в сгънато състояние и да може да влезе в багажника на колата ви. Естествено и цената Това, примерно, бяха моите изисквания. Спрях се на няколко колички, от които, след като ги видях на живо, останаха само два варианта - Джордан и Бекса. Първите гледам, че вече никъде ги няма, обаче. Макар и те да са полски и да бяха доста добри. Не се изхвърляйте да давате много пари за количките, абсолютно ненужно е, според мен де. Едни от най-хубавите колички се смятат x-lander - наистина са много качествени, здрави, удобни. Цената на 3 в 1 е нещо от рода на 1100лв, ако не се лъжа. За себе си избрах Бексата, защото, освен изброените по-горе качества, цената й бе доста приемлива - 750лв комбинираната 3 в 1. А знаех, че ще я ползвам и за второто, и, живот и здраве, и за третото, затова си позволих да си взема от по-скъпите колички.   Общо взето ще се повторя - помислете какво искате от една количка, и я тествайте в магазина с някоя по-тежка чанта Simple Smile

Момичета а нещо можете ли да ми кажете за плацента превя аз имам такава чета из интернет но нищо нещо не разбрах доки каза че ще видим дали ще се оправи но да не се притеснявам но все пак ми я отбеляза за биохимичният скриниг

до колкото знам плацента превия се смята за рискова бременност, може да се появи кървене и отлепване - трябва да се пазиш повече, по-малко натоварвания, може да ти забранят секса, но това твоят доки сигурно ти е казал вече, ...важното е да се следи да не е ниско плацентата в края на термина, тъй като може да запуши родовият канал и да се наложи секцио. Аз съм със задна плацента, но е много ниско долу, и .. ми забраниха да се обичаме.. Не мисля, че имаш повод за притеснение. Доста момичета са с плацента превия и раждат хубави пухкави бебчета накрая.

# 523
plesure много ти благодаря за отговора  Wink ще видим за напред сега гледам да се пазя възможно най много , защото честно казано ме е страх

# 524
  • Варна
Ама сериозно почнахте обсъждането на колички...  Laughing И аз като plesure споделям мнението, че не трябва да се залита много по красотата и дизайна, а по практичността и удобството на една количка. Тази, която купихме за сина ми беше изключително лека, маневрена, стабилна, комбинирана с летен кош и кош за новородено, с 4 гуми, много лесно се сваляше тапицерията за пране, с една обща дръжка(която се оказа златна в моментите, в които бутах количка с една ръка и носих бебе в другата) и беше мега компактна сгъната - влизаше навсякъде. ОБАЧЕ не минаваше лесно на всякъде, понеже беше с малки колела, лятната нямаше напълно легнало положение, гумите не бяга помпащи и на неравен терен си друсаше сериозно, багажника и беше малък, нямаше борд(който много ми липсваше когато дребен се набираше да става). Та ето колко минуси и плюсове може да има една количка, въпреки, че комплекта тук струваше към 1200лв.(които аз посмъртно не бих дала, при положение, че от Англия ми излезе наполовина). Става дума за http://babyvest.lv/en/quinny-senzz.
Lady April добре дошла! Откога чакам още варненски попълнения. Време е да увеличим и нашата дружинка.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт