Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 31 973
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
delizabeth, и аз бях в 6тата седмица някъде със зацапване, което май се дължеше след като цяла вечер се завивах с едно електрическо одеало и сутринта зацапах положението. Веднага отидох на доктор. Изписаха ми вагинално утрогестан, който най - вероятно ще продължа до 16та седмица. Трябва да се избягват много горещи и продължителни душове/вани/сауни и както аз направих с това ел. одеало. Има много други причини, така че най - добре лекар да те прегледа и да установи до каква степен е зацапването, евентуално има ли видима причина и т.н  Praynig Дано всичко да е ок при теб

# 541
delizabeth, и аз бях в 6тата седмица някъде със зацапване, което май се дължеше след като цяла вечер се завивах с едно електрическо одеало и сутринта зацапах положението. Веднага отидох на доктор. Изписаха ми вагинално утрогестан, който най - вероятно ще продължа до 16та седмица. Трябва да се избягват много горещи и продължителни душове/вани/сауни и както аз направих с това ел. одеало. Има много други причини, така че най - добре лекар да те прегледа и да установи до каква степен е зацапването, евентуално има ли видима причина и т.н  Praynig Дано всичко да е ок при теб

Благодаря!  Hug Мушмулка и Pival
Дано имаме здрави и усмихнати бебчета Heart Eyes

# 542
  • Пловдив
Момичета, на коя мама трябваше да пиша за групата във фейса?

# 543
На Щастлива жена Simple Smile

# 544
delizabeth, аз също съм имала зацапвания, причината беше отлепен плоден сак. Два пъти съм ходила в спешното на Токуда посред нощите именно заради болки и кървене. Предлагали са ми и да остана там, но престоя за три дни е 200 лева, за здравно осигурен човек  Joy
В крайна сметка си лежа в къщи, слагам утрогестан и пия но-шпа.
Важното е да те прегледат скоро. А болката каква ти е? Не е нужно да е от матката, на органите в корема ти сега им става малко тесничко и може да те болят черва, сраствания и т.н.

# 545
delizabeth, аз също съм имала зацапвания, причината беше отлепен плоден сак. Два пъти съм ходила в спешното на Токуда посред нощите именно заради болки и кървене. Предлагали са ми и да остана там, но престоя за три дни е 200 лева, за здравно осигурен човек  Joy
В крайна сметка си лежа в къщи, слагам утрогестан и пия но-шпа.
Важното е да те прегледат скоро. А болката каква ти е? Не е нужно да е от матката, на органите в корема ти сега им става малко тесничко и може да те болят черва, сраствания и т.н.

С първата бременност не съм имала никакви болки, ама даже си местех мебелите вкъщи сама и то в 7-8 месец.
Сега още от първия триместър имам напрежение в кръста и яйчниците, като при цикъл.. ниско долу. Тежи ми, усещам плода по-долу от колкото при първата бременност, успокоявам се, че може да е момче, тогава плодът е бил по-ниско долу...а наистина ще се радваме на бандит, че бандитка си имаме вече. Бе боли си ме, въпреки и но-шпа...при сядане, ставане, дори при седене си усещам болката. Добре, че работата ми е на бюро...
Дано всичко отшуми, че....аман

# 546
Най-добре е да те прегледат, дори днес ако можеш отиди. Във въпросната Токуда прегледа е 40 лева, в Майчин дом май е безплатно. Поне ще ти разсеят притесненията. Сега като влезем вече във втория триместър  нещата ще почнат да поотшумяват /поне така се надявам/. Те хубавите работи стават трудно  Wink Стискам ти палци всичко да е наред 

# 547
Най-добре е да те прегледат, дори днес ако можеш отиди. Във въпросната Токуда прегледа е 40 лева, в Майчин дом май е безплатно. Поне ще ти разсеят притесненията. Сега като влезем вече във втория триместър  нещата ще почнат да поотшумяват /поне така се надявам/. Те хубавите работи стават трудно  Wink Стискам ти палци всичко да е наред 

HugБлагодаря!

# 548
Искам да се похваля...днес бях на преглед и вече чух сърчице и видях едно малко диване има си всичко Simple Smile! Официално термина ми е на 12.07 ! Исках да питам дали някоя от вас е в болничен вече как седят нещата...извинявам се но преди не ми си е налагало да ползвам и изобщо не съм наясно Sad а вече не си понасям шефа и колежката опитват се да ме накарат сама да напусна.... много дълго стана извинявам се. Бъдете живи и здрави... и много лека бременност на всички :*

# 549
Здравейте, някой страда ли от запушен нос, при мен винаги е бил, но от известно време направо не мога да дишам и днес след като пръснах от соления разтвор почна и кръв да тече и даже не се отпуши, и сега ме е страх да го пипна Shocked  Shocked
 Четох, че било нормално, ама мноо ме дразни, уффф: -(

# 550
bumble : Аз, аз, аз Sad Ужасно е ! Непрекъснато ми  е запушен, а на моменти не мога почти да дишам и пръскам капки за през нощта. И аз съм като теб и ми тече кръв от носа доста често, особено под душа. Било от бременността. Предложиха ми да се мажа с кортизон(бях на УНГ), но мен лично ме е страх и не предприех тази крачка. Не знам просто...

# 551
Привет, не съм много активна тук. Но все пак да се включа  Flutter

mademoiselle90, честито  Hug  bouquet Събитието преди раждането ли ще бъде?  Flutter

Докато си избере човек количка си е направо 2ро висше образование  Laughing повечето неща сте ги казали. Бих допълнила, че помпащите гуми изобщо не са такова голямо преимущество. В повечето случаи тежат доста и количката съответно. Аз не мисля, че този път ще ми е нужен зимен кош. Затова ще си купя "летен" вариант с напълно легнало положение. Миналата седмица питах във Вис Виталис каква е логиката на лятно бебе да се купува зимен кош, като зимата то вече няма да е за него и отговора знаете ли какъв беше *дръж те се здраво* - имало значение посоката на движение, дали щяло да е с краката към майка си или с главата. По-голяма глупост скоро не бях чувала  Whistling Чудят се как да ни приберат парите  Mr. Green
Още съм в дилема каква количка да избера, триумя се, но май наистина е рано.
Може би понеже това е единствената покупка, която се очертава да направя, затова толкова се вълнувам за нея  Laughing

delizabeth, стискам палчета всичко да е наред.  Hug
Тitanka, съжалявам за случилото се, от сега нататък само хубави неща да споделяш тук  Hug

# 552
Добро утро момичета GrinningАз вчерна най-накрая минах ФМ и БХС.На ФМ всичко е супер,вече малчо е 6 см,доки каза че няма никакви показатели за каквито и да е аномалии,та се зачудих да правя ли БХС,ама все пак ще го направя.Много ми е интересно на листа за БХС пише 13+3г.с.,по ехограф 13+6 защо се разминават?До тук добре,но ми откриха някаква бактерия в урината и сега ме пращат на повторно изследване за да е сигурен док.Каза че ако се потвърди трябва да пия АБ Sad
Аз за количка мисля да е АBC design поне за сега.В момента съм с Чиполино перфекта,но ще я продам въпреки,че нищо и няма.Не бързам с избора защото незнам и пола все пак.До сега съм сменила 3 колички -много бързо ми омръзват.Напълно съм съгласна за зимния кош,че е излишен

# 553
Добро утро мами  Hug
И аз съм със запушен нос направо ще откача   Outta Joint обаче поне е само сутрин до към 10 часа някъде ми минава.
Сега понеже до сега не съм имала дете и виждам че казвате че зимен кош не ни е нужен, да попитам до кой месец бебето стой в този кош за новородено? В смисъл зимата нашите бебчета ще са на 5-6 месеца за такова бебе кой кош се ползва (извинете за глупавия въпрос, ама....)

# 554
Здравейте и от мен , относно количките не мисля да е с отделен зимен кош , спряла съм се на три модела http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11291&cat=66   http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11826&cat=66 или http://www.bebe-best.com/cangaroo-kombinirana-kolitchka-andji-an … 2013-p-49216.html
Трите са идентични с пълно легнало положение.От трите най - много ми харесва първата в черно и лилаво , но има още доста време .
Първата ми количка беше със зимен кош , вярно че за зимно бебе , но се използва само до четвъртия му месец .Другото важно за мен е да е с големи гуми , много по маневрени са от тези с малките гуми.
Относно количката на  MIMA (кожената ) да хубава е , но според мен детето ще завира в тази количка. Все пак това е кожа , лятото като я напече слънцето вътре става парник.А летния кош има постелка само за гръбчето и дупето , крачетата са в пряк допир с кожата. Според мен единственото хубаво нещо на тази количка е дизайна , нищо друго.

Общи условия

Активация на акаунт