Операция на миома 2

• 144 473
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Здравей, моята операция беше Януари тази година. Оперирах се в ВМА.
Приеха ме 2 дена преди операцията. На първия ден ми пуснаха всякакви изследвания-кръв, урина, кръвно, скенер и подобни Wink. На втория ден ми казаха, че мога само да засусям и леко да обядвам. Вечерта ми дадоха и прахчета за разхлабително. Crazy . Към 20:00 ч. мина сестрата и ми предложи някакво хапче за успокоение или нещо за сън, но аз го отказах. Сутринта се премених  от техните пижами, минах преглед още един път, за да си припомни доктора къде беше мионата  Laughing Laughing Laughing. и ме свалиха в операционната. По принцип съм страшно страхлива, но не знам защо този ден запазих голямо спокойствие. При мен миомата беше причина да не мога да забременея и мисълта, която ме крепеше беше, че когато мине всичко аз ще мога да стана мама:)
След като излязох от упойката беше най-забавно. На различният организъм действа по разливен начин. При мен беше много превъзбудено състояние. Не спирах да говоря да ръкомахам и да казвам "Колко съм доволна"  Joy Joy Joy. След като мина това състояние, леко понаболява операцията, но не много  Naughty. Беше ми неприятно да кихам или да се смея, но за ден, два всичко минава.
Много е важно да се опитваш да се раздвижваш колкото се може повече. При мен отчитам като грешка, че не се старах още в началото и по-трудно се получи. Приех несериозно упражненията на рехабилитаторките, и когато вече наистина ми се наложи да стана сама ме успях. Момичето което лежа при мен 12 часа след операцията обикаляше из коридорите ( хем на нея и махната и апандисита). Това е общо взето. На 5 ден си бях вкъщи. После един месец в болничен. Ако те интересува нещо конкретно питай.

# 181
Честито, Миленка!  Да сте здрави,щастливи и благословени!  Дай Боже всички да изживеем радостта на майчинството!  На теб,baby, бебешорите и всички момичета тук - прегръдки и   bouquet

# 182
  • планетата Земя
Искам да питам тези, които вече са преминали през това, как се чувствахте след самата операция? Болезнено ли е, как се обслужвахте и колко време ви трябваше да се възстановите след това?

Коремната ми операция от миома ми е най-болезнената пост оперативно.Имам коремни 3 операции.Двете секца са ми песен.Миомектомията ми е между двете раждания.Много зависи колко имаш за рязане и колко ще те шият.Моята миома беше огромна.Сестрата в реанимация ми каза,че гинекологичните операции са по-болезнени от секциото.Аз имах дискомфорт около 2 седмици след операцията.
Но всичко минава и ти не се настройвай негативно.При всеки е различно

# 183
  • София
Искам да питам тези, които вече са преминали през това, как се чувствахте след самата операция? Болезнено ли е, как се обслужвахте и колко време ви трябваше да се възстановите след това?

Коремната ми операция от миома ми е най-болезнената пост оперативно.Имам коремни 3 операции.Двете секца са ми песен.Миомектомията ми е между двете раждания.Много зависи колко имаш за рязане и колко ще те шият.Моята миома беше огромна.Сестрата в реанимация ми каза,че гинекологичните операции са по-болезнени от секциото.Аз имах дискомфорт около 2 седмици след операцията.
Но всичко минава и ти не се настройвай негативно.При всеки е различно

Подкрепям с 2 ръце. Секциото не го усетих, но имах лошия късмет да съм болна от грип със зверска кашлица. Та ми се разказа играта после. След миомектомията ходих на 8-ми ден да ми махат конците и бях още наведена. След секциото ми се наложи да ходя да взема акта за раждането на 14 или 15-ти ден (не помня точно) и се затичах да хвана трамвая - изключих, че съм рязана и не усетих нищо. Ние с Милена и двете сме с огромни миоми, обаче. Твоята е много малка и предполагам ще се възстановиш много по-бързо. Иначе всеки от нас е споделял личен опит и ако се разровиш малко по-назад в темата ще прочетеш доста подробно как минава една операция.

# 184
  • Под гъбата
Благодаря ви, момичета! Дадохте ми малко успокоение! Лекарката казва, че е рутинна операция, но страх лозе пази!Това ще ми е първа операция въобще и това е една от причините за притеснение. Другата ми мисъл е свързана със зарастването, заради метформина ,който приемам заради хиперинсулина. Ще се справя, като вас надявам се! Crazy

# 185
Успех с операцията, всичко ще е наред. Всички ни е било страх преди това, но като мине и няма страшно.

# 186
Благодаря ви, момичета! Дадохте ми малко успокоение! Лекарката казва, че е рутинна операция, но страх лозе пази!Това ще ми е първа операция въобще и това е една от причините за притеснение. Другата ми мисъл е свързана със зарастването, заради метформина ,който приемам заради хиперинсулина. Ще се справя, като вас надявам се! Crazy

Ще се справиш, не се притеснявай! Нормално е да се страхуваш, всички сме минали през това Hug Успех, стискам ти палци и вярвам, че всичко ще мине абсолютно успешно!

# 187
  • Под Слънцето
Момичета , на някоя да й се е случвало в последствие да подменят в епикризата някои неща?

Обяснявам - месец след операцията ми в Плевен от Томов , бях на преглед. Мина добре, според него всичко е ок. На тръгване ми  връчиха  епикризата. Хич не я прочетох на място.

Връщайки се у дома , открих няколко откровени лъжи. Които ме изяждат от вътре...
И преди малко ми дойде вдъхновение , та се обадих в клиниката и преди да ми тръшнат телефона, ми казаха  ,че могат да подменят това, което ме шокирало.

И питам - възможно ли е и случвало ли му се  е на някого?

# 188
  • София
Странно ми е това което пишеш. В мойта епикриза не съм открила нищо не редно. Е освен, че писаха, че съм изписана здрава, а то не беше точно така. Бях с висока температура, но това си беше от простуда. може би за това са писали, че съм здрава.

# 189
  • Под Слънцето
Бях с температура  - пише афебрилна.
Урината ми пише ,че била чиста и свежа . Не бях дефекирала.. чак на 8мият ден се случи и то след упорито плюскане на  киви , пиене на  сурово прясно краве мляко, нат. ябълков сок , 1 гел дуфалак и още не помня какво.
Изписали ми били фраксипарин  за 3 дневно лечение у дома. Нищо такова не се случи..
И още и още..

# 190
  • планетата Земя
TopsyG ,да,случва се да има разминаване между епикризата и реалността.Причини колкото щеш-дърпат от касата повече пари или за да изпишат пациента,или недоглеждане

Пациент в недобро здраве не се изписва затова в епикризата на dyndla са писали,че е здрава.При новородените пишат,че са имали проблеми някакви,за да точат пари.Не говоря конкретно за Плевен.Моята епикриза от клиниката на Горчев си е едно към едно.
В епикризата на дъщеря ми от родилното пише,че суче добре,а това не беше вярно изобщо.Но не се доглеждат нещата.Не е родена в Плевен.

Бях с температура  - пише афебрилна.
Урината ми пише ,че била чиста и свежа . Не бях дефекирала.. чак на 8мият ден се случи и то след упорито плюскане на  киви , пиене на  сурово прясно краве мляко, нат. ябълков сок , 1 гел дуфалак и още не помня какво.
Изписали ми били фраксипарин  за 3 дневно лечение у дома. Нищо такова не се случи..
И още и още..

Няма как да пишат,че си била  с температура и не си дефекирала.Никоя болница няма да го направи.Не е редно,но така стоят нещата
За Фраксито явно са забравили да ти дадат рецепта и да си го биеш вкъщи

# 191
  • Под Слънцето
Миленче, не бях по ЗК. Това именно дразнеше Тотев (зав. отделение в Акушерската на Гео Милев) при цялото ми лежане там. Неприязън, която беше взаимна.
За дефекацията специално настоявах за някакво лекарство.  "Професорите не дават" - ми повтаряха. Отложихме изписването с 1 ден , защото хич не се чувствах ок и питах поне 10 пъти какво ще ми изпишат. Томов каза-  "Нищо не ти е нужно, ти си корава."
Аз все още не съм  убедена, че именно Томов ме е оперирал . Получих до сега 3 диска от операцията ми - все  с по няколко минути запис.  По журнал пишеше 2 часа и 40 мин,че е била.  В реанимацията Томов каза,че много го била измъчила голямата ми миома .  А Тотев много се ядоса , нямала съм право да влизам да чета журнала.

Всички ми казват,че нищо не пише за дефекация в епикризите им. Само в моята.. Щото исках да разтоваря тумбачето.
Иначе се чувствам добре вече. Мина и замина .Само леко опъва на моменти около точката в дясно. Яд ме е за онези ревове дето  ми  избиваха  преди да тръгна за операцията.

# 192
  • планетата Земя
Миленче, не бях по ЗК. Това именно дразнеше Тотев

И защо да го дразни,че не си по ЗК  newsm78 Не е ли по-добре така за тях?

Тотев беше и на моята операция.С невероятно добри впечатления съм от него.Дойде в реанимация да ми обясни нещата и всеки ден идваше да ме вижда.За първи път го виждах тогава и му бях напълно непозната,а получих такова добро отношение

# 193
  • Под Слънцето
Съдя по физиономията,която направи  при приемането ми , след като казах,че нямам направление от  ЛЛ и ще си платя каквото струва .

# 194
  • планетата Земя
За тях е хиляди пъти по-добре така.Говорила съм с лекари.Като си по касата не си получават парите веднага,а чакат и ги бавят.
Ти си си платила веднага на регистратурата,което им е много по-изгодно.

Общи условия

Активация на акаунт