Операция на миома 2

• 144 511
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
И аз съм си мислила ами ако пак се появи нова миома...Но се надявам да устискам още 3,4 години после в критическата няма как да се появи наново Joy Joy Joy

# 331
  • Под Слънцето
добре, мамка му, някой по-умен да ми обясни как препоръчаният от надето гел против сраствания преди операцията , не бил 100% сигурен,нищо че бил на наса.. и в същото време нямал да ми спести въпросните сраствания , а сега се оказва че именно тва  при мен е  "адхезия" - трудната думичка, дето не я запомних вчера при разговора с томов..

бясна съм, чета тука де що изнамеря...

# 332
  • Под гъбата
Не знам дали е време за отчет, но при мен два месеца и половина след операцията, която беше "уж" миомектомия, а стана хистеректомия се чувствам добре. Разреза на корема избледнява дори и без да го мажа с нещо. Е, има забележка при единият конец, но няма да правя пластична корекция  Rolling Eyes. Нищо не ме боли, нямам неприятни усещания, забравям за операцията на моменти съвсем. И много е хубаво като усещане да нямаш цикъл Embarassed Остана ми да се радвам на живота!  Party

# 333
Не знам дали е време за отчет, но при мен два месеца и половина след операцията, която беше "уж" миомектомия, а стана хистеректомия се чувствам добре. Разреза на корема избледнява дори и без да го мажа с нещо. Е, има забележка при единият конец, но няма да правя пластична корекция  Rolling Eyes. Нищо не ме боли, нямам неприятни усещания, забравям за операцията на моменти съвсем. И много е хубаво като усещане да нямаш цикъл Embarassed Остана ми да се радвам на живота!  Party
Защо се е наложило да махнат матката?

# 334
  • Под гъбата
veselina7373, бяха два възела с размери от по 10 см. , беше неспасяемо положение. И преди бях писала, че ако не бях видяла снимки защото скоро не били вадили такъв звяр, нямаше да им повярвам. Не съжалявам, така е трябвало да се случи!

# 335
veselina7373, бяха два възела с размери от по 10 см. , беше неспасяемо положение. И преди бях писала, че ако не бях видяла снимки защото скоро не били вадили такъв звяр, нямаше да им повярвам. Не съжалявам, така е трябвало да се случи!
Важното е да си добре.Моите бяха също два броя.Един-8см и другия-4 см.Доктора каза че са се обединили в един.възел общ обем 12 см.Бил си ги снимал че за първи път виждал такова чудо.. #Crazy #Crazy #Crazy

# 336
  • София
Момичета, черпя ви виртуално с една малка тортичка   party023
Днес (всъщност вече вчера) детенцето ми стана на годинка!
И аз съм си мислила ами ако пак се появи нова миома...Но се надявам да устискам още 3,4 години после в критическата няма как да се появи наново Joy Joy Joy
Ооо, хич не ми се влиза в критическата, да знаеш. Сега съм на 38, имам около 12 години само за съжаление. Ех, как лети времето....
Извинявай, не помня вече ако си споделила, но в коя болница те оперираха? Аз бях с много огромна миома и успяха да спасят матката, а размерите са били някъде между 15 и 20 см, така че много си зависи и от лекаря. А имаш ли деца и на каква възраст си, ако не е тайна? Защото ако имаш, доста лекари просто махат матката, защото няма смисъл вече да създава проблеми.

# 337
Когата се маха само матка жената не навлиза в критическа . Няма цикъл неможе да ражда ,но имали яйчници и те работят си произвеждат хормоните .

# 338
Момичета, черпя ви виртуално с една малка тортичка   party023
Днес (всъщност вече вчера) детенцето ми стана на годинка!
На 41 години съм,оперираха ме в СофияМед-доктор Валери Нецов.Когато ми откриха възлите е болница;Доверие: веднага решиха :Виж,вече имаш дете,насрочваме ти операция и махаме матката..Идиоти!!!Естествено ,че не се навих още повече ,че възлите бяха по 3 см...Ама с тия билки изпуснах момента да ги махна лапаро...Та искам да кажа на момичета ,които имат мнение от там хич да не ги слушат.Това не са лекари а касапи!!!С доктор Нецов Въобще не е ставало въпрос да маха матката.Спаси я човека без хър-мър!!

# 339
Когата се маха само матка жената не навлиза в критическа . Няма цикъл неможе да ражда ,но имали яйчници и те работят си произвеждат хормоните .
По принцип казват ,че при махната матка яйчниците продължават да работят наистина ,но с времето и тяхната функция затихва и след долу горе 2 години и те спират,изсъхвали..така ми обясни доктор Панова от бившата Тина Киркова.Незнам дали е така ..могат да кажат жени без матка.

# 340
Това за затихването незнам не съм го изпитала ,но аз познавам жена която се е оперирала на 32 г само матката с яйчници е . Чуства се добре и не е влязла в критическа .  В момента е на 41 г . Не е хубаво да се маха но ,аз вече познавам доста млади жени минали през така операция ,казват ,че са добре .

# 341
Махнали са и матката или е оперирана само?

# 342
Махната е матката живее 10 г без матка само с яйчници .

# 343
  • Под гъбата
Babyface76,оперирах се в университетската болница в Плевен. Два възела над пикочен мехур заради ,който се е усукал и изместил мехура и над дебело черво. Пак казвам видях на снимки как изглежда и как беше притисната матката. Радвам се, че проблемите ми се разрешиха и няма последствия след операцията. Дали са могли да запазят матката вече няма никакво значение. Не се тормозя от този факт.

# 344
  • София
Ох, с тези цитати съвсем се е объркало кой какво и колко. Simple Smile))))))))))
Аз също съм чула, че при махане на матката след време и яйчниците престават да функционират, въпреки че на теория критическа не настъпва. Може би ако се пият някакви хормони ще се удължи това във времето. Мисля си, че организма не е машина, която може да програмираш така лесно и си усеща какво му липсва, нагажда се към промените и така...

Общи условия

Активация на акаунт