Операция на миома 2

• 144 299
  • 740
  •   2
Отговори
# 660
Винаги могат да се появят отново, но с редовно следене проблемът ще се хване рано и намесата ще е лека. При това не всяка миома налага намеса, така че появата й не значи 100% проблем.

...При мен уж казаха 10 см,а се оказа почти 20 като ме отвориха...
Пак за това се сетих.
Споделете и при вас ли имаше такова голямо разминаване м/у ехограф и действителност...

# 661
Относно новата поява на миоми... има едни чайове (2 пакета) от билкова аптека в София против миома, мислите ли че биха могли да свършат работа ? Или някакви храни да се избягват ?

# 662
Майка ми пи тези чайове, когато беше млада, на 30+ й казаха, че е за операция, беше с миома колкото 3 месечна бременност. След 1 месец като отиде лекарят отмени операцията. Беше се смалила до безопасни размери  Rolling Eyes
Аз съм Тома Неверни, хич не вярвам на билки и знахари, но ето сега и аз ги пия. Така или иначе по-вероятно е да загубя матката си, нищо не губя. Пък ако успеят да я намалят, дори малко, пак ще е в помощ на хирурга...

За профилактика - не мисля, че има начин.

# 663
Относно новата поява на миоми... има едни чайове (2 пакета) от билкова аптека в София против миома, мислите ли че биха могли да свършат работа ? Или някакви храни да се избягват ?

С тези чайове от билковата аптека мислех, че се лекувам 2 години. Ходех всеки, ама абсолютно всеки месец на преглед. Единият месец се свиваха, на следващия се увеличаваха, после пак се свият и така....до лапароскопия.
От позицията на вече преминала по този път бих могла да кажа, че бабините илачи по този проблем вероятно са вършели работя някога...по бабино време. Но днес, в 21 век, медицината има думата. Колкото и да отлагаме, пак до там стигаме, та сами преценете.
Сегашните въобще и не смятам да ги "лекувам" с чайчета, защото няма абсолютно никакъв смисъл. Пък и как ухае този чай ако знаете...за вкуса не ми се говори...))))

# 664
...Пък и как ухае този чай ако знаете...за вкуса не ми се говори...))))
Този от аптеката на ул. Поп Богомил е разкошен, и като аромат, и като вкус  Rolling Eyes

А при теб имаше ли разминаване м/у ехографа и изваденото при лапарото?

# 665
...Пък и как ухае този чай ако знаете...за вкуса не ми се говори...))))
Този от аптеката на ул. Поп Богомил е разкошен, и като аромат, и като вкус  Rolling Eyes

А при теб имаше ли разминаване м/у ехографа и изваденото при лапарото?
Сигурно имаме различни рецептори...)))) Въпреки, че аз страшно много чайове пия. Както и да е.

Да, имаше разлика. Извадените бяха с по-големи размери, но не чак толкова значителни.... Освен това, този, който е бил по задна стена уж щеше бързо да го премахнат, пък само заради него операцията се е проточила 2 часа и половина....та отвън са се чудели какво става.... Но мина...))))

# 666
Ясно  Hug

Сега попаднах на това, имате ли някаква информация кой е този препарат? Звучи чудесно за големи, които да бъдат приведени във вид, който е ок за операция  newsm78

"И все пак съществува съвременно лекарство, което със сигурност повлиява благоприятно на миомите. Това е вещество, нормално произвеждано в главния мозък и регулиращо дейността на хипофизата. С помощта на лекарствата от тази група в женския организъм се предизвиква състояние, идентично с менопаузата. Това състояние трае 3-4 месеца, като през този период миомите реагират така, както биха реагирали с напредване на възрастта - смаляват се, дори могат да останат незабележими. Но държа да отбележа, че зачатъкът на миомните възли никога не изчезва напълно. Ако смалените възли не бъдат отстранени оперативно, след известно време - 1-2 години, те отново достигат предишния си размер и продължават да растат."
д-р Анета Начева - акушер-гинеколог в Клиниката по обща и онкологична гинекология към ВМА-София
http://www.blitz.bg/article/37465

П.П. На БЛИЦ не вярно, но едва ли ще напишат името на лекар от ВМА, ако думите не са нейни Rolling Eyes

Вероятно за това лекарство става дума:
Лекарството се казва Esmya, http://www.richter.bg/press_view.php?id=51, в България е от септември месец 2012 година, на мен ми го предложиха на последния преглед, с този препарат за три месеца се намалява размера на миомата, като докато се пие ти спира цикъла. Аз още не сам решила дали ще пробвам този метод Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 21 яну 2016, 14:35 от Не се сърди, човече

# 667
при мен миомният възел почти не растеше (проследявахме го в продължение на 1 година), но все пак реших да го махна за да не пречи при евентуална бременност.

# 668
Момичета скоро гледах по едно предаване по телевизията за лечение на миоми с шуслерови соли и хемопатия на някаква докторка-шуслеров терапевт от Пловдив. Имаше и интервю с жена , която е преборила миомите с тяхна помощ. Аз честно казано не вярвам много особено на тези соли , но има ли някоя от вас опит с този вид лечение ? Моята миома беше 2 см, стана 5 см през бременността, сега се е свила до  3 см. Нося си от 3-4 години и само я следя , но имам още много време до менопаузата и ме е страх да не стане твърде голяма и да загубя матката си.Иначе и моята е външна по задна стена и не ми създава проблеми , нито пък попречи на бременността и раждането.

# 669
...имам още много време до менопаузата и ме е страх да не стане твърде голяма и да загубя матката си...
Щом я следиш редовно нямаш повод за притеснение, при първите признаци, че расте ще идеш на лапароскопия и готово. Щадящо, леко и няма риск за матката.
Такъв риск има при несериозни като мен, които не са ги следили с години...

# 670
Скрит текст:
Ясно  Hug

Сега попаднах на това, имате ли някаква информация кой е този препарат? Звучи чудесно за големи, които да бъдат приведени във вид, който е ок за операция  newsm78

"И все пак съществува съвременно лекарство, което със сигурност повлиява благоприятно на миомите. Това е вещество, нормално произвеждано в главния мозък и регулиращо дейността на хипофизата. С помощта на лекарствата от тази група в женския организъм се предизвиква състояние, идентично с менопаузата. Това състояние трае 3-4 месеца, като през този период миомите реагират така, както биха реагирали с напредване на възрастта - смаляват се, дори могат да останат незабележими. Но държа да отбележа, че зачатъкът на миомните възли никога не изчезва напълно. Ако смалените възли не бъдат отстранени оперативно, след известно време - 1-2 години, те отново достигат предишния си размер и продължават да растат."
д-р Анета Начева - акушер-гинеколог в Клиниката по обща и онкологична гинекология към ВМА-София
http://www.blitz.bg/article/37465

П.П. На БЛИЦ не вярно, но едва ли ще напишат името на лекар от ВМА, ако думите не са нейни Rolling Eyes

Вероятно за това лекарство става дума:
Лекарството се казва Esmya, http://www.richter.bg/press_view.php?id=51, в България е от септември месец 2012 година, на мен ми го предложиха на последния преглед, с този препарат за три месеца се намалява размера на миомата, като докато се пие ти спира цикъла. Аз още не сам решила дали ще пробвам този метод Rolling Eyes

НСЧ, http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=786037.0
С този препарат спира цикъла принудително, докато го пиеш няма цикъл  и след това се предизвиква отново появата му. Нормално, докато нямаш цикъл, миомата не се храни и би могла да има по-малки размери, но после. Аз не мисля, че за теб, в този момент това е подходящ вариант. Аз също се интересувах от този препарат, говорих с много лекари, някои са доста големи оптимисти, други имат логично обяснение за страничните ефекти и т.н. Истината е, че медикаментът не е особено познат, цената му е доста висока и категорично мнение никой не можа да ми даде.

# 671
Ами честно казано не виждам друг начин да съхраня матката. По ехограф Попов каза, че е 16.5 см, а като чета че на живо са по-големи, явно е нещо наистина огромно, обхванало цялата матка.
Затова ровя за някакви препарати, които да я смалят поне малко...

# 672
Ами честно казано не виждам друг начин да съхраня матката. По ехограф Попов каза, че е 16.5 см, а като чета че на живо са по-големи, явно е нещо наистина огромно, обхванало цялата матка.
Затова ровя за някакви препарати, които да я смалят поне малко...
Решението е твое, разбира се. Дано да ти прави впечатление, че дамите които споделят, че миомите им драстично са намаляли, всъщност са се регистрирали само, за да напишат по едно мнение. Не отговарят на допълнителни въпроси. Съвсем добронамерено ти казвам, че едно несигурно лечение от 3-4 месеца (защото такъв е периодът) би влошило твоята картина.

# 673
Знам, Herz  Hug то реално тук много малко хора въобще са го пробвали, другото са реклами. На българските отзиви не разчитам. Тези от другите държави са на двата полюса и тук там за цвят някой с никакво мърдане.
Ще го обсъдя и с доктора преди това.

# 674
Да си играеш с хормоните е нож с две остриета.
Имам познати пациенти,които си сложиха хормонални спирали в матката.Прави се кюретаж,матката трябва да е абсолютно чиста-слага се спиралата(от лекар,разбира се).Каква е идеята-хормоните които се отделят от спиралата оказват влияние върху растежа на м. възли.При едната не сработиха нещата,махна я.Останалите казват,че са доволни,жени на 35+са и искат да запазят матките си.

Аз имам въпрос към дамите,на които са им махнали матката-пиете ли някакви хормонални таблетки след това?

Общи условия

Активация на акаунт