Математика (състезателна) - мнения и подготовка

• 51 578
  • 468
  •   1
Отговори
# 345
За пръв път чувам за такава школа. Но моята приключва последния си час в 16.45 на 10 км.отстояние, само с телепорт може да е в 17 ч. на ул. Искър.  Crazy

# 346
Академия 21 век има школа в София и се намира на ул. Искър, за повечето деца е подарък от финалното състезание "Математически звезди", следователно я посещават деца главно от СМГ. Нямам представа за цени и ако не се лъжа е във вторник от 17 ч. за 7 клас. Води я главно Кортезов. Може би ако пишеш на Академията ще получиш по-добра информация.

Е, при това положение е нормално да има СМГ-ейци - хем им е близо, хем им я поднасят като подарък. А и Кортезов е име, та що пък не?

# 347
  • София
Академия 21 век има школа в София и се намира на ул. Искър, за повечето деца е подарък от финалното състезание "Математически звезди", следователно я посещават деца главно от СМГ. Нямам представа за цени и ако не се лъжа е във вторник от 17 ч. за 7 клас. Води я главно Кортезов. Може би ако пишеш на Академията ще получиш по-добра информация.
Школата за 7-ми клас е от 15 до 17 ч. всеки втори вторник и я води доц. Емил Колев.

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 10:50 от Master

# 348
Извинявам се,  Embarassed значи 6 клас е след нас (ама Кортезов ми обясняваше колко са добри и той каза, че са 7 клас, явно грешка на езика).

# 349
  • В офиса
За 6-и клас мястото е същото, времето е от 10 до 12:30 в понеделник. Моето дете не е ходило на Математически звезди (бе в същия ден с изпита по английски от училище) Предложената цена бе 270 лв. Мисля, че школата бе обявена като подарък само за първите трима от Звездите, но не съм следила внимателно.

# 350
Школата за 7-ми клас е от 15 до 17 ч. всеки втори вторник и я води Емил Колев.

Вече благородно завидях.  Peace

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 22:09 от Анонимен

# 351
Добре де, ние сме през вторник от 15 до 17 (5 клас) и след нас има група  newsm78

# 352
Да, сега разбрах идеята на поста.
Съгласен съм, школата е ориентирана към деца от СМГ.
Затова 7 клас е следобед, след 1 смяна, а 6-ти преди обяд, за да е удобна за 2 смяна.
Предполагам, 2 срок двете школи ще си сменят местата и може да се каже, че са почти невъзможни за посещение за деца от други училища.
Няма значение, харесва ми, интересно дали ще се разшири за горни класове или Академия 21 ще запази насоченост прогимназия.
То... в горни класове ще се препокрие със състезателната школа на БАН, която тази година дава предпоставки да е отлична.

# 353
А къде е състезателната школа на БАН?

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 13:47 от Анонимен

# 354
  • София

Такава подготовка в СМГ за съжаление не е за всички набори и не при всички учители. Нашите, например не ги готвят за конкретно състезание нито в у-ще нито в школата. А този срок са имали само 5-6 пъти школа от по 2 астрономически часа. Така че подготовката при нас си зависи изцяло от мотивацията на конкретното дете.

Вярвам ти, че е така, както пишеш. Аз написах моите впечатления, които са за набора на моето дете, и то при едната учителка,  базирани на разкази на родители от предната година, когато все още се терзаех дали сме направили правилния избор на у-ще

*paper cake*, и моето тълкуване е същото на този израз  Peace

# 355
И това шампионите? По математика? И коя е тази школа?

Да. При Кортезов. Или в Академия 21 век в Пловдив. Сега научавам за тази школа до СМГ, вероятно ходят и там при Колев.

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 13:29 от Анонимен

# 356
И това шампионите? По математика? И коя е тази школа?

Да. При Кортезов. Или в Академия 21 век в Пловдив. Сега научавам за тази школа до СМГ, вероятно ходят и там при Колев.

Е, явно светът се променя. Много амбиции има явно, дано и успехите не закъснеят и на международно ниво. Аз нали отдавна съм извън голямата игра със състезанията не знаех за тези нови тенденции.

# 357
надявам се някой конкретно да се отзове с идеи за по-трудни задаи за 1 клас, моля.
не такива за 2ри и нагоре, а за 1ви, но по-сложни, от типа на симетрията...
не мога да намеря  Crazy

# 358
Школата за 7-ми клас е от 15 до 17 ч. всеки втори вторник и я води доц. Емил Колев.
А на 3ти клас е в събота от 13.30 до 15.45.

# 359
не знаех за тези нови тенденции.

А защо да са нови, голямата математика кога е била в училище? Навремето (преди 50 години) със сигурност не е била, заниманията на нац.отбор са се провеждали във ФМИ до Семинарията. (по спомени на близък роднина)

arino, препоръчвам ти "Малки стъпки в голямата математика" от Марияна Ваникова-Рухова, "Задачи по математика за бързоуспяващи ученици 1 клас", също и "Азбука на мисленето", някъде из форума я пуснаха качена на сайт. Симетрии има в Крокотак.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт