Ново от 2014 г, майчинството се изчислява 18 месеца назад-2

• 52 327
  • 378
  •   1
Отговори
# 285

Значи втория вариант от януари е по - добър

Може би в твоята ситуация с недаването на болнични е по-добър,иначе с болничните по време на бременността ще ти превеждат пари от НОИ,а при втория вариант това няма да го има

Сега си мисля, ако се назнача от януари, че мога за януари да си взема 14 дни от ЛЛ, после и за февруари пак 14 от ЛЛ и така ще облекча осигуровките??? По този начин ще повлияе ли на размера на майчинството?

# 286
  • Пловдив
Сега си мисля, ако се назнача от януари, че мога за януари да си взема 14 дни от ЛЛ, после и за февруари пак 14 от ЛЛ и така ще облекча осигуровките??? По този начин ще повлияе ли на размера на майчинството?

Да,може така с болничните и ще си облекчиш дължимата сума за осигуровки.Болничният влияе,но в твоя случай,не защото под 340 лв на месец не може да паднеш.Така че,давай,направи го така

# 287

И понеже сте много отзивчиви и готини, да задам още един въпрос (може би е тъп,но...)
- Има ли разлика между 135 дни и 410 дни болничен и ако "Да" - каква?

135 те дни /45 дни болничен преди термин,42 от болницата и третият болничен е изравнителен до 135 дни/ болничен са част от 410 те дни обезщетение за бременност и раждане.Сумата на работен ден,която изплащат от НОИ е една и съща за всичките 410 дни

Elfita, благодаря ти за бързите и компетентни отговори! newsm51 

# 288
Здрaвейте! Aко може дa ми помогнете. Последният ми болничен беше от 29 aвгуст до 14 октомври. Изплaтен е нa 15.10. Вече трябвa дa получaвaм мaйчинските, но когa? Чaк декемри ли. Блaгодaря!

# 289
Момичета да попитам има ли минимално майчинство, което се изплаща? Смисъл аз работя на 4 часа,осигуровките ми са под 200 лв. Чувам, че минимума е минималната работна заплата на страната и за 2 години майчинство. Така ли е?  Rolling Eyes

# 290
  • Пловдив
Здрaвейте! Aко може дa ми помогнете. Последният ми болничен беше от 29 aвгуст до 14 октомври. Изплaтен е нa 15.10. Вече трябвa дa получaвaм мaйчинските, но когa? Чaк декемри ли. Блaгодaря!

До 15 ти ноември ще ти представят декларацията /ти попълнила ли си я/.Края на октомври ще имаш превод за дните 15-31 ви октомври.До 5 ти декември ще получиш целия ноември и така докрая на 410 те дни

Чувам, че минимума е минималната работна заплата на страната и за 2 години майчинство. Така ли е?  Rolling Eyes

Да

# 291
nakoi znae li za mai4instvo tozi mesec bavqt mi go do sega sam zimala vinagi na 2 ili 3 sega ne ako nqkoi znae molq neka pi6e

# 292
  • Пловдив
nakoi znae li za mai4instvo tozi mesec bavqt mi go do sega sam zimala vinagi na 2 ili 3 sega ne ako nqkoi znae molq neka pi6e

в кой период си точно?ако си в 410 те дни,след първите 135 дни,утре трябва да имаш превод

# 293
Здравей те мами аз искам да ви питам нещо?Имам 16 мес.във фирмата,но другите 2 мес. Съм самоосигуряваща,но от 16.10-29.10.2014 съм болнични и от 30.10-29.11.как ще ми ги изплатят на това което фирмата ме осиг.или някакво преизчесляване с другите два месеца и кога трябва да ми бъдар изплатени?благодаря много предварително! Simple Smile

# 294
  • Пловдив
Здравей те мами аз искам да ви питам нещо?Имам 16 мес.във фирмата,но другите 2 мес. Съм самоосигуряваща,но от 16.10-29.10.2014 съм болнични и от 30.10-29.11.как ще ми ги изплатят на това което фирмата ме осиг.или някакво преизчесляване с другите два месеца и кога трябва да ми бъдар изплатени?благодаря много предварително! Simple Smile

Изплащат на база 18 м назад.Каквито са ти осигуровките,това ще ти вземат за всеки месец съответно
Плащане чакаш края на ноември,при спазване на сроковете от работодателят

# 295
Здравейте Simple Smile Интересува ме дали в тези 180 дни болничен по време на бременност  влизат и болнични издадени от личния лекар ,преди да ти бъде регистрирана бременността ?

# 296
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте Simple Smile Интересува ме дали в тези 180 дни болничен по време на бременност  влизат и болнични издадени от личния лекар ,преди да ти бъде регистрирана бременността ?

Тези 180 дни са непрекъснат болничен, без значение дали е започнат от лл или лкк

# 297
Здравейте,бих искала да попитам след като ми свършат болничните след раждането необходимо ли е да се подават някакви документи в социалните за да почнат да ми изплащат майчинство или автоматично се прехвърля от работодателя?

# 298
  • Пловдив
Здравейте,бих искала да попитам след като ми свършат болничните след раждането необходимо ли е да се подават някакви документи в социалните за да почнат да ми изплащат майчинство или автоматично се прехвърля от работодателя?

Сциалните нямат нищо общо с майчинството ти
Попълваш декларации при работодателя ти.ще ти ги дадат от работата

# 299
Благодаря ♥Elfita♥ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт