Електронни четци - XII

• 61 624
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Спомням си, че някоя мама имаше това: http://www.ebay.co.uk/itm/Stylish-Leather-Case-Cover-with-LED-Li … sh=item3f1c7e6ba4 калъфче, ама не си спомням отзивите за него. Добри ли бяха? И кое бихте препоръчали, да е с лампичка.
Никоя ли притежателка на киндъл 4 не чете на тъмно?

# 91
  • Варна
Спомням си, че някоя мама имаше това: http://www.ebay.co.uk/itm/Stylish-Leather-Case-Cover-with-LED-Li … sh=item3f1c7e6ba4 калъфче, ама не си спомням отзивите за него. Добри ли бяха? И кое бихте препоръчали, да е с лампичка.

А защо трябва непременно лампичката да е вградена в калъфчето? Доколкото си спомням имаше оплаквания от такива калъфчета.
Аз чета на такава лампичка.

# 92
Да споделя малко личен опит: и за на тъмно и за на светло по-добро от PocketBook Touch Lux в момента на пазаря няма. Скъп е в сравнение с по-популярните играчки, но забравяш за конвертиране на неподдържани формати, drm, проблеми с кирилицата, лампи за четене на тъмно... Има си всички екстри като wi-fi, tts, mp3, браузър, речници, достъп до виртуална книжарница, синхронизация с пощенска кутия за обмен на файлове и др. Учудващо лично за мен, след повече от година, все още има обновяване на софтуера и за по-стария модел Touch без подсветка, който притежавах. Чакам скоро да се появи на пазара у нас и модела PocketBook Color Lux с цветен 8 инча E-Ink Triton дисплей оп 2-ро поколение - това ще е следващия ми четец Simple Smile

# 93

А защо трябва непременно лампичката да е вградена в калъфчето? Доколкото си спомням имаше оплаквания от такива калъфчета.
Аз чета на такава лампичка.
И аз с такова впечатление съм останала, но той иска да е вградена с цел компактност и удобство при пренасяне. Thinking

# 94
И аз с такова впечатление съм останала, но той иска да е вградена с цел компактност и удобство при пренасяне. Thinking
Аз чакам ето този след НГ. Ще споделя впечатления.

Като цяло на тъмно не чета, но не се знае, знае ли се. Може пък да ми се наложи. Тря'а съм подготвена  Laughing

# 95
Здравейте, имам проблем. От няколко дни имам Nook. Изправена съм пред следния проблем: ако книгата е снимана по 2 страници на едно и е в pdf формат, четеца не разделя страниците и книгата става неизползваема за моя четец. Опитах да конвертирам с Калибре-то в epub, но стана страшна каша, омеша всички страници...  ooooh! Моля  Praynig ако някой знае какво да направя, нека каже! Благодаря предварително!

# 96
Аз чакам ето този след НГ. Ще споделя впечатления.

Като цяло на тъмно не чета, но не се знае, знае ли се. Може пък да ми се наложи. Тря'а съм подготвена  Laughing
А, този бях харесала, да, но не смеех да пиша, че да не се усети, че съм му купила Киндъл. Сподели впечатления, моля Hug.

# 97
Непременно, само че ще дойде средата на януари така като гледам курсовете на превозвача. Дано не е късно Simple Smile

# 98
Здравейте, имам проблем. От няколко дни имам Nook. Изправена съм пред следния проблем: ако книгата е снимана по 2 страници на едно и е в pdf формат, четеца не разделя страниците и книгата става неизползваема за моя четец. Опитах да конвертирам с Калибре-то в epub, но стана страшна каша, омеша всички страници...  ooooh! Моля  Praynig ако някой знае какво да направя, нека каже! Благодаря предварително!
Трябва да я минеш през разпознаваща програма (например Абби), после да я прегледаш/редактираш, ако се налага, през текстова програма (например Уорд) и после да я направиш на епъб с Калибре.
Тези pdf-и, които се търкалят из торентите са снимки, без преработка/редакция няма как да се четат на четец.

# 99
Трябва да я минеш през разпознаваща програма (например Абби), после да я прегледаш/редактираш, ако се налага, през текстова програма (например Уорд) и после да я направиш на епъб с Калибре.
Тези pdf-и, които се търкалят из торентите са снимки, без преработка/редакция няма как да се четат на четец.

Т.е. ако мина тези процедури има шанс да чета тези PDF-и на четец? newsm78

# 100
  • София
Момичета, търся си калъфче на точки, като това http://www.dbtechnics.com/bg/-/94-case-kindle-paperwhite-kindle- … -touchdotted.html

Ако имате идея  Praynig
Също ако имате разни сайтове за аксесоари, ще се радвам да ги споделите  Heart Eyes

# 101
Т.е. ако мина тези процедури има шанс да чета тези PDF-и на четец? newsm78

Да, това е начина. Ако скана е добър, става бързо и лесно, ако е лош ... може да се наложи да преписваш книгата.

Това е нещото, което правят редакторите в Читанката, за повече инфо може да прочетеш техния форум.

# 102
Здравейте, искам да си взема четец, сведох избора си до  Nook и Pocket Book, но се чудя  кой да взема. Бихте ли ми дали някакви препоръки и насоки.

# 103
 Не съм на мнение, че Pocket Book са най- добри. Какъв ще е този четец с mp3 и цветен дисплей? По- добре таблет в такъв случай. От Kindle до сега май никой не се е оплакал тук. От Нуук се оплакват, и въпреки това Nook или Pocket Book? Моят отговор е Kindle. Има и тъч, има и с подсветка, има и обикновен, има и таблети.
За книгите- защо се мъчите с ПДФ- ите и гадните сканове? В Мейлбуукс и читанка има повечето книги в интернет пространството в моби.

# 104
Покрай постовете на една потребителка от една друга тема и аз се заинтересувах от четците. Май се спрях на Kindle paperlight. Четох положителни мнения тук, а и ми хареса в Амазон, но заслужава ли си парите? 6 инча не идват ли малки за дисплей или за вас е добре? Hug

Общи условия

Активация на акаунт