Любовната седмица - обичайте и бъдете обичани - 13.02-19.02.2006 г. !

• 5 793
  • 122
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Наде, как сте с Дани?

Сети, не се притеснявай за Лорка, най-вероятно нищо й няма, и Дара е падала на глава и на ръб... Обезпокойтелните признаци са да е раздразнителна или сънлива и не се е разплакала веднага след падането. Обаче знам колко ти става гадно, че си донего, а пък то се случва... Ако има цицина, намажи я с олио, ще премине много бързо.

# 61
  • София / Пловдив
  Сети, щом е изплакала веднага, най - вероятно няма никакъв проблем. Но лекарката се надявам да те успокои напълно.
  Все още си спомням, първия път когато Бояна падна от леглото, беше едва на 6 месеца. Дни след това изпитвах страхотно чувство за вина  Embarassed и не можех да си простя как допуснах детето да падне. Ама то наистина става за стотни от секундата...  Sad Дори сега, на цялото ни пазене, когато нон - стоп има човек до Бубулечката, пак се случва да се чукне тук - там, слава Богу, лекичко. И аз редовно си рева с нея и все се боря с чувството за вина  Embarassed
  Но колкото и да мислим, че не се справяме с децата си, знам, че сме най - добрите за тях родители  Hug

# 62
  • София
Наде, оздравявайте бързо с Дани....
Сети, не се тревожи, всичко ще е наред. Бобо беше на годинка и половина, когато го блъсна една люлка, на която за лош късмет се люлееше едно голямо детенце. Ръба на люлката го удари по веждичката и го изхвърли няколко метра назад, Той падна, като главата му се удари на една плочка, след което започна да плаче, но и да повръща. Когато го гушнах, не можеше да пази равновесие и беше като неадекватен. Заведох го веднага в Пирогов, но по пътя той започна да идва на себе си и снимката не показа нищо обезпокоително. Разминахме се с малкия дявол, но една минута невнимание можеше да ми струва много.
Когато се случват такива неща никой не е виновен. И аз тогава се самообвинявах, че съм си осакатила едва ли не сама детето, но слава Богу всичко е наред след инцидента.

А иначе ние сме болни от вчера също- висока температура, повръщане..Бобо само лежи и мънка, а аз не смея да го оставя с температура над 38 след температурния гърч, който ми направи и цяла нощ, на всеки 15 минути ставам да му меря температурата. И като нищо друго не помага, му давам течен аналгин, а той го повръща и така сме един омагьосан кръг.
Днес му боцнаха пръстчето, за да му изследват кръвта и той не пророни нито една сълзичка..Просто един истински мъж, няма спор. Дадоха ни Зинат, ама още се чудя дали да започна да му го давам. Ама какво ли да чакам....Аман от тия болести..

# 63
болниците да оздравяват, че пролет иде  bouquet
сети, не се притеснявай за малката. наблюдавай я за сънливост, раздразнителност, неадекватност и гледай дали не са и разширени зениците. сигурна съм, че всичко ще е наред.
Ния ми се изтърси от ниската маса в хола на 4 месеца. точно я бях сложила да и правя Войта...а тя от 2 дни се обръщаше и...за секунди стават тия работи -само се обърнах да взема една пелена... не се обвинявай излишно!
ние бяхме на ваксина днес, че сме я отложили от август...докторката малко ни се скара, че никакви не се обаждаме Embarassed ама какво да и се обаждам, като Нията все беше сополива и не ставаше за ваксина. ноември месец ходихме за последно да ни мерят и теглят - тъкмо преди 3 месеца. днес установиха, че Ния е 11 700 и 85 см. и тя си каза, "Ния гояма"
още веднъж пожелавам на болничките хора-  малки и големи - да се оправят бързо  bouquet

# 64
  • София, "Младост 3"
Мила Сети, не се обвинявай! Това което казваш че е правила малката паланица сочи че детето не напълно добре! Успокой се - моето диване преди два месеца падна от стола за хранене 8много се срамувам/ ама той не иска да го връзвам. Падна... и нищо. ТА от дивана щом не се е ударила на нещо остро, щом не са и разширени зениците, не е с нефокусиран поглед и не повръща - най-вероятно няма абсолютно нищо.

Габи, пак ли сте болнички... БОже малкия само боледува - толкова ми е жал - той и с това повръщане... направо не знам кка ти оцелява. ДАно се размине с лежане и мрънкане.

Дани е по-добре - не много но поне сутринта беше буден 2-3 часа. Утре на кръв и урина да видим.
Аз съм болна - за сега гърлото, но да видим. Иначе съм адски зле с повръщането - от 3 дни бях на една миниатюрна филийка сутрин и малко ядене на обед с което се разделях след 10 мин, а вечер хапвах също малко. От днес ново двайсет - повръщам и водата дето пия. От вчера в 9 вечерта нищо не съм яла. Излишно е да ви казвам как съм - нито съм спала последната седмица - детето хърка и проплаква на всеки 2-3 часа, нито мога да ям. Нищо лошо, само дано не влезна в болница щото няма кой да гледа детето... Просто не знам какво ще правя ако се наложи.

# 65
  • София
Наде, недей да подценяваш твоето повръщане и не се самонавивай, че си добре, само защото няма на кой да оставиш Дани.
Аз лежах с Бобо за задържане в 4 месец и в в отделението имаше няколко обезводнени мами, които бяха отслабнали с 5 кг и бяха с ацетон в урината. Не искам да те плаша, а и ти си една смела мама по принцип, но наистина вземи мерки и ако трябва, даже влез в болница за няколко дни..За да ти помогнат, а ти да помогнеш на себе си и на Дани.

# 66
Сети, не се притеснявай, и ние сме падали.
Случи се с баткото и беше доста от високо. Удари си главичката в ръба на  масата, а беше само на няколко месеца.
Казаха ми само да го наблюдавам. Главичките им са още мекички и много по-здрави от на големите.Всичко ще е наред.

Наде, аз понеже си повръщах до 8 месец включително, а в първите 4 месеца въобще не можех да хапна нищо, искам да те успокоя.
Отслабнах в първите месеци с цели 10 кг., наддадох общо 7 и родих бебе (баткото) - 4.100 г.
Постоянно ме плашеха, че ще ми сложат системи, ама си пиех вода и си хапвах само плодове и зеленчуци.
Виж недоспиването, умората и стреса са си друга работа. Така, че хубаво е някой да ти помога, за да си отспиваш поне.

Сега, като се стопли времето пак почнаха едни грипове, едни чудесии. Стискам палци, дечицата бързо и безпроблемно да оздравяват.

# 67
Мерси за успокоението, лекарката сега си тръгна, Лорка е добре.Знаех, че ще ме разберете, просто бях много близо до нея и...не успях да я хвана.Добрата новина е, че май най-после случихме на добър лекар в Кн.Не смея да се похваля, но жената стоя повече от час, запозната е с проблемни пациенти и такива с дцп, така, че знае повечко.Дълго си поговорихме и за масажи и за болницата Св.София, за всичко.Препита Лора с играчка, гледа я как лази и се изправя, изобщо много съм доволна.Обясни ни и пред комисия кога и как да минем.Хареса Лора и се ангажира да я следи.
Габи, бързо оздравяване на смелото детенце, дано скоро му се върнат силите.Ако малкият се сърди като му мериш често Т, нас ни спасява /ако нямате де/ лентичка-термометър за челце.Едва ли са много точни за 1.50лв., но все пак...
Наде и на вас бързо оздравяване, свива ми се сърцето, че всичко на теб чака.Дано поне повръщането попремине, че сега повече от всякога трябва да си здравичка.
А за голямата Ния, мнооого се радвам:))

# 68
  • София
 Cry
мили майчета, Мими пак направи гърчове  Cry Cry Cry
цяла нощ не спа, заспа в 6 и се събуди в 7.30 с гърч, после още един... успоки се и след 1 час отново .... плачеше, скимтеше, мъркаше милата, сложихме й Диазепам по съвет на д-р Литвиненко и спа 3 часа, като още при първият гърч повръща, после пак след като се опитах да й дам 20-30 гр пюре от ябълка.... мн е отпаднала и безпомощна  Cry не изглежда никак добре
Ходихме до Пирогов да й изследваме Амоняка -отново е мн висок 81, а трябва да е 9-35 (47)
Ще се гръмна вече, не издържам ... този ад няма край ... не искам вече да броя гърчове, не искам повече да страда детенцето ми
В Пирогов пък ни се накараха защо е сме я водили на ендокринолог за хормоните, на нефролог за бъбреци, з акуп неща ни овика все едно ние сме лекарите, та тя им беше в ръцете месеци наред при доцентите и рпфесорите... те нищо не са изследвали.... аз ли съм виновна за това...
Само да се поуспокои малката и ще търся такива специалости, пак ще висим пред кабинетите им и те пак няма да направят нищо.... мъжът ми е прав че няма нужда да се занимаваме с лекари-те са станали абсолютно бездушни същества, които се интересуват само от пари .... съжалявам ако вие сте на др мнение и имате добри впечатления от специалсити
крещи ми се .... чупи ми се нещо .... иска ми се да убия някого или себе си...
как може след толкова много лекарства и изследвания нищо д ане може да се направи за детето... при кого да отидем, какво да направим?
Миличкат ами тя.... не беше яла нищичко до 16 часа от 3 през ноща ... сега изпи поне 120мляко надявам се да не се обезводни... тя никак не обича да пие течности, но ще я насиля поне 10-20 вода да пийне, да не направим пък такава беля
Ще отивам при нея милички... поплаках си пак и се оплаках поне на вас, споделям си с вас, защото не смея с мама -тя е достатъчно болна вече с нашите проблеми... на никого от семйството не казвам за състоянието на мИми, а те не са я и виждали-само майка ми милата.
Молете за дъщеричката ми моля ви, нека спрат тези ужасни неща, нека има шанс да живее нормален живот
Прегръщам ви горещо и усещам подкрепата ви

# 69
  • София, "Младост 3"
Нанди, и аз си поплаках с теб.
Горещо те прегръщам и желая от сърце да спре ада... уви не мога да помогна.
Господ да е с вас, защото докторите са ни изоставили - с малки изключения...

Бях в понеделник при педито на детето - невероятен човек. Като влезнах й се обади жена, чието дете е с хидроцефалия.. Тези бездушни машини-докторите /те дори не са животни/ й бяха казали, че детето НЯМА мозък. Излишно е да ви казвам в какво състояние беше жената... и в какво бях и аз после... Още повече, че тази нещасна жена вече е загубила при трагични обстоятелства първата си рожба. От тогава не ми излиза от ума, как с желание уж да помогнеш на някого да реши своята съдба - ти направо го съсипваш, гавриш се с чувствата и живота му...
СЪжалявам за тъжната тема, но провокирана от тъжния пост на Нанди, не се въздържах! Как може тези хора така да закоравяват? Вярно, че това е начин да оцелееш - но майка Тереза е видяла такива нещастия и мъка с каквито повечето доктори не се сблъскват - и пак жената имаше вътрешна светлина, любов и вяра, които да раздава... Вярвам, че ако човек изгуби вярата си, то той не е способен да даде най-доброто от себе си.
Надявам се, нашите лекари, да го разберат това!

# 70
Нанди с теб сме! Имай вяра! Praynig Praynig
Ако трябва крещи, чупи, това помага.

# 71
  • София
Нанди, мила, много ми стана мъчно.  Cry
Не губи вяра, сигурна съм, че това е за последно, няма да има повече гърчове  Praynig Praynig Praynig Praynig Нощта е най-тъмна точно преди разсъмване. Ще видиш, че ще започне подобрение. Стискам много силно палци и се моля за скорошни добри новини.
Само не се отчайвай и нещата ще тръгнат към добро.  Hug

# 72
Нанди, не знам какво да напиша. Знам, че каквото и да кажа в такъв момент е трудно да ти помогна. Има неща, които се случват в живота ни, които са много тежки и за които няма отговори.  Praynig Praynig Praynig малката да е по-добре, да не се налага отново да броиш, но също се  Praynig да имаш сили и мъдрост да приемеш онова, което се случва с нея. Защото тя има нужда от теб, има нужда да усеща силата ти, нежността ти, вярата ти, това че не се предаваш и си готова да продължиш да се грижиш за специалното дете, което Бог ти е дал. А продължавам да вярвам, че сме специални и силни след като Бог е преценил да ги даде точно на нас. Ох, не е лесно и знам колко пъти аз самата си поплаквам и ми се иска да е различно. Но и знам, че това което се случва с всяка една от нас не е случайно и ни е направило по-добри и по-силни майки. Кураж!

# 73
Вярвай миличка, ние сме с теб и малкото ти момиченце и се молим за вас Praynig

# 74
Нанди, искам само да ти пожелая да бъдеш силна и да издържиш този ад, заради малката.Аз рядко пиша , но знам историята ти добре...ти си силна жена и ще се справиш.Дано да е било за последно.Не губи вяра.Молим се за вас и за малката Praynig. Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт