Когато купувате торта, по какви критерии я избирате - желание на детето, цена?

• 14 237
  • 244
  •   1
Отговори
# 105
Ами разбира се, че е съзнателно.
Какъв е смисъла да се купува скъпа торта?
Скъпата торта е с по-хубава украса, съответно безсмислено дадени пари.
За по-вкусна, не съм много сигурна, но и да е така, на децата не им пука особено, щото пак ти казвам, 50% от тях торти не ядат, другите само ги опитват и тук там има някое дете, дето си изяжда цялото парче.
За рожденика е важно да има торта и да духне свещичките с приятелчетата и да стане купона в групата.
А дали ще е фигурална за 100 лева или с фотокартина за 20 лева, това зависи само и единствено от родителя, как е подготвил детето си на тази тема.
Моето дете миналата година, за първи път имаше торта с картинка в градината, предните години бяха дори без украса. Е имаше си празник, беше доволна, дори много.

........ако вярваш, че тези родители го правят съзнателно нарочно, значи съзнателно нарочно проявяват неуважение към себе си, към детето си, към групата и учителките.  Mr. Green

А какъв е смисъла да се купува евтина торта? Да отбиеш номера?  newsm78 
Ако ти е безмислено да даваш пари за хубава украса, смислено ли ти е да даваш пари за грозна украса?! Още повече, сама твърдиш, че за децата не е важен вкуса, а вида?! Laughing Противоречиш си сама.
Хубава торта с фотопринт за 20 лв.- няма! Stop Това, което ще купиш с ваучер за 20 лв., не е продукт на сладкарско изкуство, а продукт-менте, на който в нормалните пазарни условия никой не обръща внимание и не може да бъде продаден за 32 лв. или за 20 лв., заради което се появява в сайт за колективно пазаруване. 
Разликата в цената между фигурална торта и с фотопринт не е чувствителна. Интересно как ще си "настроиш" детето да му се прииска торта без украса, когато то иска торта с украса. Вероятно имаш магически способности. Ако желанието на детето не е критерий № 1 при избора ти на торта, направо си го кажи. За мен това е най-важния критерий. Детето ми има рожден ден само веднъж в годината, толкова "често" избирам детски торти.   

# 106
  • София
Little wingels, с теб сме на едно и също мнение, макар и да усещам, че е революционно.  Mr. Green

# 107
  • Варна
Не е революционно да откриеш, че е по-добре да си богат и здрав, отколкото беден и болен.  Laughing

Говорим за компромисите, ако не ти се налага да ги правиш, толкова по-добре за теб.  Peace
Сега да се върнем на тези на които ни се налага да ги направим. Вече споделих, че не ми е важно (и на децата ми), тортата да е произведение на изкуството и направена да впечатли изтънчени вкусове.
Картинката по избор ни е достатъчна, оттам нататък държа на качеството на продуктите и на това кой ще я направи.

# 108
Само не ми казвайте какво е изкуство.
Това да купиш скъпа торта, съвсем не е.
По-скоро тук ми клони към угаждане на собственото его, на това да купиш по-красива торта на детето си, от на еди кой си, за да може твоето дете, да с най-най-най... всичко!!!

Знам какво значи торта - изкуство и вярвам че всички сте виждали тези торти.
Нямам идея колко струват, но сигурно не са по 80 лева.

Ако имах нормална заплата в нормална държава, може би щях да купя точно таква торта, обаче нямам и точно за това купувам торта отг 20 лева с принт за детската градина, защото тя на вкус не е нещо по-различно от тортите от прехвалената ЛАгуна или Неделя, където са по 50 и нагоре лева. И точно за това за вкъщи торти правя аз, украсявам си колкото и както мога, красиви стават и съм доволна, но пак не струват повече от 20 лева.

# 109
  • София
за това купувам торта отг 20 лева с принт за детската градина, защото тя на вкус не е нещо по-различно от тортите от прехвалената ЛАгуна или Неделя, където са по 50 и нагоре лева.
Не е срамно човек да каже, че няма финансова възможност за нещо. Срамно и абсурдно е да се пишат подобни глупости обаче.  Peace
Приключвам дискусията, поради смехотворните аргументи против хубавите торти.

П.П. Неделя са далеч от качествени торти.  Wink

# 110
tonkabonka, без да искам да те обидя , ми напомняш за една позната , която ми каза, че си купувала панталони от 120 лв. за самочувствие . Честно , ако не ми беше казала , нямаше и да забележа , така и не я видях с дреха да ми направи впечатление . Ако бях на нейно място и чаках от панталони да ми дойде самочувствието щях да се метна в Марица. Да си жива и здрава ти желая . Grinning

# 111
Не разбрах кое точно е срамно.
Ако теб те е срам да купиш такава торта, то мен не ме е.
А ти си опитвала тортите на сладкарница Орхидея ли, че да знаеш че са по-хуабви от Неделя.
Нали знаеш, по вкус и по цвят, приятели няма.
Сега сигурно ще ми кажеш по тоя повод, че и понеже се обличам само и единствено от втора употреба, трябва да ме е срам. Е не ме е.

# 112
Важното е , че комплиментите за тортата ги приема лично , макар че тя друго освен да я плати не е направила за нея , в което няма лошо де. Heart Eyes

# 113
  • София
Момичета, изпростявате!
Ако можехте да се погледнете острани. Недейте с тая злоба, не е хубаво така, ще си навредите. Темата е за мнения. Всеки споделя своята гледна точка. Стига се фръцкахте като девици в първа брачна нощ.

Важното е , че комплиментите за тортата ги приема лично , макар че тя друго освен да я плати не е направила за нея , в което няма лошо де. Heart Eyes
ooooh!

# 114
  • Mediterraneo
Разбира се, че е до его! Същото като панталона за 120 лв  Crazy Скъпата торта не означава качество на всяка цена. Както и евтината не означава пълен боклук!

# 115
 Whistling

Който трябваше ме прочете , трия си постовете, да не развалям на жената темата.   bouquet

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 22:17 от adelinda

# 116
  • София
Ясно ми е накъде биеш. Пожелавам ти и ти някой ден да можеш да си купиш панталон за 120 лв.  ooooh!
Оставам ви дружно да си кудкудякате за хубавите торти от по 20-ина лв и да продължавате да плюете хората, които могат да си позволят по-скъпи торти и панталони, ако това ви кара да се чувствате по-добре.
П.П. Между другото много надълбоко ти е бръкнала твоята позната с панталоните си. Питам се кой е комплексарът тук. Ако претендираш, че нямаш комплекси, изобщо не би ти направило впечатление цената на тъпите панталони. Разбираш накъде бия, нали?

# 117
 Whistling

# 118
  • София
Кой каза , че не мога ?. Дали ще ги дам за панталон е друга тема на разговор  Wink
Ами не знам тогава какъв ти е проблемът и не е моя работа.  Peace Факт е, че този панталон го спомена някълко пъти и това говори колко си впечатлена. Сигурно, ако някой ти каже, че си купува парфюми по 200 лв ще го разнасяш надлъж и нашир. Било й е кеф на мадамата, похвалила се. Айде жива я изяж за това.

Има поставен въпрос от авторката на темата и аз съвсем нормално отговорих на него. Това, че не споделяш мнението ми изобщо не ме вълнува. И както е видно в първия пост, се коментира именно цената на тортите.

# 119
  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт