Когато купувате торта, по какви критерии я избирате - желание на детето, цена?

• 14 231
  • 244
  •   1
Отговори
# 120
  • София
 adelinda, самият факт, че използваш словосъчетания от рода на "раздрънкана кранта" и "елементарна селянка" не говори добре за ерудицията и възпитанието ти. А и доста често противопоставяш града и селото... Спри се по-добре и се върни на хубавите торти от 20 лв.  Peace Очевидно е, че силата ти не е и в скъпите парфюми. Човек когато спори, е добре да го прави интелигентно, не се намираме на мегдана все пак.

Аз самата преди няколко страници казах, че ще съм много благодарна на онази от вас, която сподели сладкарница с хубави и сравнително евтини торти. Още чакам отговор.

Между другото, Little Wingels зададе няколко конкретни въпроса, но отговори не виждам.

# 121
Тонка, ще те питам нещо.
Ако твоя приятелка, ви покани с дъщеря ти на рожден ден и почерпи за рождения ден на детето си с торта за 20 лева, ще забраниш на детето си да яде ли?
А ще я питаш ли колко и струва тортата?
О да, забравих, твоето дете не яде торти....но нали се сещаш, че не в това е идеята всъщност.

# 122
  • София
Тонка, ще те питам нещо.
...
Веднага ще ти отговоря. Никога, при никакви обстоятелства не бих се присмяла или погледнала с лошо око, ако тортата е от 20 лв и знам, че приятелката ми няма финансовата възможност за по-хубава торта. Не бих и забранила на детето ми да опита тортата, при все че не яде торти. Не съм малоумен сноб.

Не е необходимо да питам колко струват тортите. Отлично ги разпознавам.  Peace Дори за някои веднага мога да кажа от кои сладкарници са. И защо всъщност ми е да питам колко струва тортата?! Не мисля, че е особено учтиво. Когато си харесам някоя торта просто питам от къде е поръчана.  

О да, забравих, твоето дете не яде торти....но нали се сещаш, че не в това е идеята всъщност.
Би ли ми разяснила квинтесенцията на това изречение?
В кое е идеята?

О, имам позната, която постоянно си купува новите технологични джаджи, без да жали средства. Но не би дала повече от 30 лв за торта на детето си. Това как да се тълкува?

# 123
  • където мечтите се сбъдват
Абе,момичета какво ви става?Tonkabonka съвсем нормално и адекватно се държи в темата.Явно бедността ви е изпила мозъците  ooooh!

# 124
Абе,момичета какво ви става?Tonkabonka съвсем нормално и адекватно се държи в темата.Явно бедността ви е изпила мозъците  ooooh!

newsm10
Явно някои хора не приемат чуждото мнение, което в случая е, че най-важния критерий за избора на детска торта е желанието на детето. За въпросните хора цената изглежда е най-важния критерий и в това няма нищо необичайно, но е абсурдно и глупаво да се опитват да убедят другомислещите, че най-евтините торти си заслужават именно защото са най-евтиното  Rolling Eyes, т.е. без логика. Аз поне не прочетох никакви логични аргументи, обясняващи горното. Някой да се изцепи, че "Скъпата торта е с по-хубава украса, съответно безсмислено дадени пари" сигурно за да го твърди, знае някаква вселенска супер тайна логика, която убягва на околните по-прости хора.  Mr. Green

И все пак говорим за детски торти и то масови, не дизайнерски  Laughing, а не за покупка на диаманти.  Joy Какво сте се хванали за цената, била тя 80 или 100 лв. - това е цена, която, ако човек иска да плати, го прави веднъж годишно, не го прави всяка седмица. Значи, 1) е въпрос на желание, 2) е въпрос на финансова възможност. Дотук прочетох множество постове защо не може да се изпълни 2) и нито едно обяснение защо липсва 1).

alina_si, още чакам да ми отговориш какъв според теб е смисъла да купиш евтина торта и как си настройваш детето да поиска торта без украса, така щото желанието му да отговаря на най-евтината торта на пазара.

Разбира се, че е до его! ...Скъпата торта не означава качество на всяка цена. Както и евтината не означава пълен боклук!

Ама моля ти се, като платя една торта от 80 лв. страхотно ще ми подхрани егото, например колкото да си купя диамантен пръстен или 10-дневна почивка на Малдивите.  Joy
Разбира се, че не е до его, а до начин на живот и стандарт на живот, който всеки от нас се стреми да поддържа. Що за комплексарщина е, някой да осигурява най-добрите (за неговия стандарт) продукти за вкъщи, но в детската градина да занесе най-евтината торта или най-долнопробната тоалетна хартия.  Mr. Green
Разбира се, че скъпата торта не означава автоматично качество, но е много по-вероятно това равенство да се изпълни, отколкото евтино=качество. И със сигурност компромисът във второто равенство е по-голям отколкото в първото.
Хексе е писала за компромисите:
Не е революционно да откриеш, че е по-добре да си богат и здрав, отколкото беден и болен.  Laughing

Говорим за компромисите, ако не ти се налага да ги правиш, толкова по-добре за теб.  Peace
Сега да се върнем на тези на които ни се налага да ги направим. Вече споделих, че не ми е важно (и на децата ми), тортата да е произведение на изкуството и направена да впечатли изтънчени вкусове.
Картинката по избор ни е достатъчна, оттам нататък държа на качеството на продуктите и на това кой ще я направи.

Хексе, това не са компромиси, а твоите критерии при избор на детска торта и начина, по който ти го разбираш. Не виждам с какво правиш компромис, защо споменаваш "произведение на изкуството". Тортите от 80-100 лв. далеч не са произведение на изкуството и не претендират да са такива!
Не съм прочела някой тук да е писал, че му е важно тортата да е произведение на изкуството. Ако има такова мнение, това би било най-трудно изпълнимо, защото в България няма традиции в сладкарското изкуство, няма култура и традиции нито в изработката, нито в консумацията на дизайнерски торти. Ясно е, че те са висока топка и нямат нищо общо с търговията с масовите торти, не само в България, навсякъде е така. Дори не съм сигурна дали българските шеф-сладкари изработват дизайнерски торти на световно ниво, но и не съм се интересувала за това. 

# 125
  • Варна

Хексе, това не са компромиси, а твоите критерии при избор на детска торта и начина, по който ти го разбираш. Не виждам с какво правиш компромис, защо споменаваш "произведение на изкуството". Тортите от 80-100 лв. далеч не са произведение на изкуството и не претендират да са такива!
Не съм прочела някой тук да е писал, че му е важно тортата да е произведение на изкуството. Ако има такова мнение, това би било най-трудно изпълнимо, защото в България няма традиции в сладкарското изкуство, няма култура и традиции нито в изработката, нито в консумацията на дизайнерски торти. Ясно е, че те са висока топка и нямат нищо общо с търговията с масовите торти, не само в България, навсякъде е така. Дори не съм сигурна дали българските шеф-сладкари изработват дизайнерски торти на световно ниво, но и не съм се интересувала за това.  

Произведение на изкуството беше споменато точно в тази тема, затова го казах. Laughing
Не разбирам защо даваш друго определение на моя избор, след като аз вече съм казала, че е компромис. Няма нужда да мислиш вместо мен.  Rolling Eyes
С удоволствие бих взела красива и скъпа торта за РД детето ми и заради цената правя компромис с украсата и с богатството на вкуса (слагам обикновено само крем).
Но никога не бих направила компромис с качеството.
Вярно е че РД е веднъж в годината (в моя случай три пъти в годината), но децата ми живеят при мен не само през този ден, т.е. предпочитам да платя тренировките по волейбол за три месеца, отколкото да "избухна" с торта за 100 лв на рождения ден.
 Не мога да си позволя и двете, но бих, ако имах възможност.

# 126
  • Бургас
Големи спорове са се завихрили тук.
Мерим се и по тортите ли  Laughing
Питам за мнение, всеки изказва своето, за което благодаря, но не е нужно да има обиди и квалификации.
Аз си казах - правя компромис с цената, защото децата са две, рождените дни са в два поредни месеца, в начало на годината, когато се плащат високи сметки, има и други разходи, та искам или не, такова е положението.Освен това и боледуват често и там си е доста разход за лечение.Човек  понякога иска или не, се налага да прави определен избор, независимо дали му харесва или не.
И като пиша, че правя компромис с цената, не значи, че ще взема от най-евтината сладкарница, в която тортите са основно сметанови, а не се изяждат по рождените дни и са меко казано мнго гадни на вкус /поне за мен/.
Купувам основно от две сладкарници, чиито цени също не са ниски, но пък тортите вкусни и има избор на торти от среден ценови клас /като за нас/.

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 11:28 от Шоколадово бонбонче

# 127
Шоколадово бонбонче , да са ти много здрави и усмихнати децата ! Страхотни празненства за рожденни дни ти пожелавам , зарежи ги тези торти скъпи , евтини , качество , уравнение м/у цена и вкус , виж как максимално можеш да постигнеш забавление и усмивки за децата и техните приятели - за мен и моите деца това е важно , това помнят - имам възможност за торти с по-висока цена  , но за мен е абсолютно безмислено . Инвестирам в клуб с повече атракции за децата , надуваеми те замъци са супер / децата са щастливи и много изморени  Twisted Evil/, пинята , рисуване на лица или да си направят мека играчка плюс хубава торбичка за подарък на всяко от децата и тортата отива на последно място - може би имам късмет , но децата ми и тези на партито въобще не се сещат за торта , обичат да се цапат да украсяват тортата и до там.
Весели празници ! Hug Hug

# 128
И ние ще се опитаме да направим домашна пинята тази година  dance Crazy Ще се опитам да я направя аз, за да вложа повече пари в пълнежа и по-малко в опаковката. И торта ще вземем. Ще видим как ще разпределим бюджета за градината и детски клуб. Но РД на малката е по грипно време и винаги има много малко присъстващи дечица и на ДГ и на клуб.

# 129
  • Плевен
Здравей, последния път и аз заложих на по-евтини торти. Бяха страхотни на вкус и на вид. И според мен няма нужда да се изхвърляме с много скъпи торти, децата наистина повече се вълнуват кои деца са дошли, какви са подаръците, да им изрисуват лицата и да се забавляват, тортата е само за 1 снимка и половината даже не я ядат. Гледах и разни бутикови торти, но бяха на умопомрачителни цени, направо ми стана зле, че трябваше 2 торти да взимам, а те струваха колкото целия рожден ден, няма нужда. Пожелавам ви страхотни рождени дни и да са живи и здрави дечицата!

# 130
А дали ще е фигурална за 100 лева или с фотокартина за 20 лева, това зависи само и единствено от родителя, как е подготвил детето си на тази тема.

Тук наистина си много права. Вкусът към красивото, естетиката и добрия вкус се възпитават от люлката. Явно аз съм се постарала много, но моето дете фототорти не харесва, съответно никога не поръчвам такива.

# 131
  • София
Тук наистина си много права. Вкусът към красивото, естетиката и добрия вкус се възпитават от люлката. Явно аз съм се постарала много, но моето дете фототорти не харесва, съответно никога не поръчвам такива. [/i]
Съгласна съм с теб, Чери.  Peace
Дъщеря ми само веднъж поиска торта с принт, заради принцесите на Дисни.
Но пак между принт и принт има голяма разлика, която няма да обяснявам на уважаемите дами в темата.  Grinning
Последният път тортата ни беше страхотна двуетажна. Така беше изпипана, все едно не е истинска. Разбира се, не беше върха на сладкарското изкуство, по простата причина, че у нас такова не съществува, но беше достатъчно приемлива и на вкус (натрошени бисквити с йогурт), и на вид...

# 132
  • Варна
 rotfImbo
Умря циганката... Много сте забавни..

# 133
  • София
Ако искаш да ти стане по-забавно, мога и снимков материал да приложа.  Peace
Аз мисля, че с Чери сме си съвсем по темата.

# 134
  • Варна
Ако искаш да ти стане по-забавно, мога и снимков материал да приложа.  Peace
Аз мисля, че с Чери сме си съвсем по темата.

Не сте по темата. Stop Вие пишете по темата: Колко добре съм възпитала моето дете, защото не харесва евтини торти.
Какво ще се случи с  детето, ако един ден не може да си позволи скъпа, красива и вкусна торта? Аристократично няма да празнува рождения си ден с по-евтина?

Общи условия

Активация на акаунт