Когато купувате торта, по какви критерии я избирате - желание на детето, цена?

• 13 979
  • 244
  •   1
Отговори
# 180
Чочко , са хубави сладкарници . Аз моята рецепта за домашна торта я знам от майсторка готвачка , всички казаха , че по-вкусна не са яли . Излиза 20 лв. Като това , че ми излиза по-евтино не ми е било водещо ,а  че ще си я направя както трябва .Единственото по-добро в купешките е , че ги украсяват по-добре .

# 181
  • където мечтите се сбъдват
Чочко , са хубави сладкарници . Аз моята рецепта за домашна торта я знам от майсторка готвачка , всички казаха , че по-вкусна не са яли . Излиза 20 лв. Като това , че ми излиза по-евтино не ми е било водещо ,а  че ще си я направя както трябва .Единственото по-добро в купешките е , че ги украсяват по-добре .

Я,дай рецептата  Embarassed

# 182
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здравейте,

По темата да кажа,че от една година насам открих този цех и поръчвам за детските празници в градината вече само от там:http://www.tortikemi.dir.bg/_wm/gallery/?df=17&dflid=3
Параметрите, които сте споменали за цена, качество и вид напълно се оправдават. Синът ми си изказва сам предпочитанията за картинката, като не е никакъв проблем да я изработят. Преди съм поръчвала от други големи вериги, но цените,за броя парчета, които предлагат е безумен.  ooooh!

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 07:45 от MISHANA13

# 183
  • София
Торти от Гаврош не съм опитвала, но Чочко изобщо не ми харесват. А и всъщност Чочко също не са толкова евтини.
Явно си е въпрос на вкус.

# 184
  • София
Не твърдя, че са евтини, обяснявам компромиса, който направих, съобразявайки се с желанието му за външния вид на тортата.

И говорим за торта в ДГ, и там ли бутикови торти носите?

Виждала съм вашите торти, наистина са страхотни  bouquet

# 185
  • София
yovanka, не ме разбра. Казвам, че на мен не ми допадат като вкус Чочко, а все пак са от скъпите торти.  Peace Иначе на външен вид са хубави. Може пък да не съм уцелвала пълнеж, който да ми хареса. Ти какъв поръча?

Бутикови торти никога не съм купувала.

# 186
  • София
Какаови платки, с карамелен крем и парченца шоколадови бисквити - но моите не ядат нищо друго, освен много шоколадови торти. Mr. Green

# 187
На Чочко , еклерова ям , както и на Неделя  ,също плодовата пита .

# 188
  • София
Какаови платки, с карамелен крем и парченца шоколадови бисквити - но моите не ядат нищо друго, освен много шоколадови торти. Mr. Green
Благодаря ти!   bouquet
Ще я пробвам.

# 189
  • София
От ''Лагуна'' са много хубави тортите.

# 190
На вкус и на цвет, товарищи нет - няма как ще има доволни и недоволни от която и да е сладкарница.
Аз съм луд фен на тортите и избирам според повода,тогава  цената няма значение.
В случаите когато не избирам специално залагам на домашна бисквитена торта обичана от моите хора.

# 191
  • София
Аз избирам сладкарницата, от която ще е тортата и кремовете и платките, а децата избират с каква картинка или фигурки да е.
Наскоро преоткрих тортите на "Вила Росиче" и смятам тази година да проверя какви фигурални детски торти предлагат и да поръчам от тях. Иначе до сега ползвам основно "Лагуна" и "100 грама сладки" - сполучливи и харесвани и "Карамел" - слаб и доста компромисен вариант като вкус.

# 192
Стана ми мъчно за децата на някои потребителки, честно Sad Направо не знам как е възможно за един от най-значимите за децата празници , детето да няма торта, каквато иска, а да бъде убеждавано как е по- добре да купим обикновената. Ако трябва, ще направя компромис с броя на парчетата и възрастните ще ядат проста торта, а на децата ще дам от тази с картинката или герои там някакви, барбита, мики мауси и т.н. според това, което харесва детето в момента. За мен е най- важна радостта в очите на детето ми, ще дам всичко, което е в рамките на възможностите ми и малко отгоре, така съм и с дрехи, и с козметика, и всичко останало, що се отнася до детето. Ако нямам възможност, това ще ме довърши тотално, деца без пари не се гледат, просто ще ми идва да се гръмна, че не мога да осигуря нещо толкова елементарно- радост за детето си.
Изцяло съм съгласна с мнението на Тонка и Литъл Уингълс.

# 193
Не четох цялата тема, само първият пост...

Първите 2години поръчвах торта директно от мястото, на което правихме рождения ден. Работеха с няколко фирми, имаха каталози, харесах и поръчах. Съответно надценката беше по-голяма.
За 3тия рожден ден търсех нещо конкретно, обиколих един куп фирми и не и не. Нито една не искаше или можеше да направи това, което желая.
За това се захванах да потърся човек, който може да ми направи тортата.
Влязох в Тортената тема (Кулинарния подфорум) и намерих жена най-близко до града, в който живея.
От тогава (3години) поръчвам тортите за поводи само и единствено при нея.
Като цена...по-скъпи са от това, което се предлага от фирми и цехове(спрямо цена на парче) но е точно това, което искам.

Съвета ми е, че дамата ако е от София или голям град, може също да види кои момичета правят торти в града и и да се договорят за това, което иска и цена.

Възможно е някои хора да се обидят от мнението ми, но...децата ви имат рожден ден 1път годишно. Само 1път за 365дни. И за този един път не може детето дори желаната торта от него да получи. Не струват милиони все пак. Ако толкова нямам средства, на ден дори по 0.10ст. да отделяте...за цяла година ще се събере сума, с която може да се купи една торта.

# 194
  • Варна
Май нещо не сте разбрали, като чета последните две мнения. Laughing
не става въпрос децата да искат нещо и родителите да му отказват/да не му осигуряват. Приемете, че има деца за които не е важна цената на тортата, и не се впечатляват ако има макадамия и шоколадови трюфели.
 В повечето случаи екстрите и цената изглежда са по-важни за родителите. Wink

Общи условия

Активация на акаунт