Когато купувате торта, по какви критерии я избирате - желание на детето, цена?

• 14 208
  • 244
  •   1
Отговори
# 165
Тоnka bonbonka , ти определено си трудна за задоволяване дама и майка по отношение на качество - това че си консумирала само "що годе добра" домашна торта е нелепо като изказване , то най -малко сладкарят , който прави тортите от сладкарницата , която ти обичаш прави торта и вкъщи ... И дано да му се получава иначе как още не са го уволнили / ако една торта не може вкъщи да измайстори/ и ако не дай си боже се прави че работи , къде ходи по цял ден ... Аз ще го/ я заподозря като съпруг /а и ще има сериозен разговор Whistling Naughty

# 166
Риъл трябва да ни покани с Ани на торта - домашна.
При положение, че гостите у нас са се "карали" кой да обере с пръст подноса, явно са ни вкусни тортите.  Laughing

Истината е, че на едно парти един прост разбит хайвер домашен да има сред всичко друго, най-напред той се изяжда. Дотолкова им е писнало на хората от изкуствена купешка парфюмирана храна.

Хриси, супер е тортата! Продължавай в същия дух.   bouquet

# 167
Именно, Риъл, направи 2 торти поне и покани само мен и Ани. Аз ще дойда със сигурност.

# 168
Именно, Риъл, направи 2 торти поне и покани само мен и Ани. Аз ще дойда със сигурност.
Hug Ще направя. И после ще ви кажа колко лесно и бързо се правят.  Peace

# 169
Момичета, след като си премерихте тортите, по няколко пъти при това, бихте ли проявили малко такт и отстъпчивост и да приключите? Иначе кой колкото можа се изложи.

# 170
Риъл, щом си и до морето, няма да пропусна Hug.

Блу, арбитър ли се явяваш? Нещо по темата да имаш да ни казваш? А кой с какво се е изложил аз няма да отсъждам, защото който както предпочита - един домашна, втори скъпа купешка, трети евтина от цех. Хора и възможности - различни, както вкусове и предпочитания.

# 171
Веднага погледнах модератор ли пише, администратор ли...  newsm78

# 172
Щом и за една торта стана кютек, чудно.
Може би, както и във всички теми тук, е добре да се започне от броя на децата в семейството. За едно глезанче-писанче на мама чоченцето в семейството (и аз съм от тях) човек може и да не се вторачва толкова в бюджета, а да търси ефекта без да се ограничава. Нормално е хората да си избират преоритетите все пак. 
Сега личният ми принос към темата с конкретен отговор на въпроса. Дъщеря ми е непоправим любител на сладки неща и най-вече на тортите. За нея е особено важно празникът да бъде отбелязван с торта. И на малки, и на големи. За празниците й я оставяме да избира сама, но и насочваме донякъде избора. Пълнежа го избираме обикновено дружно, като цяло процедираме по следния начин. Набелязваме сладкарницата, поръчваме си торти с различен пълнеж и с два от три гласа решаваме кой да изберем. Ако нямаме ясен фаворит - нейното решение е от значение. В градината нямаме право да внасяме торта и това ми тежи, тъй като децата се радват повече на ритуала около духането на свещичката, отколкото на самия вкус. Миналата година, за да има торта, направихме от картон. У дома за рождените дни на баби/дядовци, също иска да си имаме торта. Нищо, че не сме заедно. Правим си с готови блатове и сметана. Т.е .оставяме я да се вихри с лъжицата и за нея това е по-голямата радост. За мама и тате иска или домашна торта, или решава, че е наред да купим торта. Свещичките са задължителни. За мен е по-важно да се радва на празниците и да си обича празниците.
А за домашните торти - ако събирането не е в клубче, аз бих заложила на домашно направена. Моя приятелка прави уникални красоти и вкусотии. Не всичко домашно е равно на намазани с кремче блатове и някакви ядки. Тази година от рано ще реша къде ще правим купона и според това ще преценя дали приятелката ми да не направи тортата, ако има възможност. Много ми се ще да избягам от конфекцията. 
От скъпата, но некачествена "Неделя", не бих поръчала торта за празник. Вече не.

# 173

От скъпата, но некачествена "Неделя", не бих поръчала торта за празник. Вече не.
+1

Специално на Неделя са ми по-елементарни на вкус от суха паста Престиж.

# 174
  • София
Тоnka bonbonka , ти определено си трудна за задоволяване дама и майка по отношение на качество - това че си консумирала само "що годе добра" домашна торта е нелепо като изказване ...
axel_chiara, правиш ли разлика между капризи и въпрос на вкус - явно предпочитам купешкият, пред домашният по отношение на тортите. Може би не си прочела добре поста ми - не от всяка жена става добра сладкарка. Не съм имала честта да гостувам в дома на професионален сладкар, иначе с удоволствие ще опитам всичките му домашно приготвени торти.  Grinning

+1
Специално на Неделя са ми по-елементарни на вкус от суха паста Престиж.
Аз също съм против тортите на Неделя. Имат някои попадения сред стандартните им, но за детска торта не бих я избрала. Наскоро ядох именно детска торта от Неделя - някаква шоколадова с еклери и изобщо не ми хареса.

# 175
Веднага погледнах модератор ли пише, администратор ли...  newsm78

И аз  Laughing

# 176
Tonkabonbonka, явно сега е момента да попитам ПРЕДПОЧИТАНИЯТА ти са въпрос на каприз или вкус ? Много близък мой приятел е професионален сладкар и е ценен като такъв в няколко държави и приготвя невероятни домашни торти , не съм опитвала по-добри, не се съмнявам че пренася уменията си при приготвянето на тези в сладкарският цех , което подкрепя твърдението ти за скъпи торти , опровергава твърдението за недотам вкусни домашни и е повече от нормално да е по-скъпо в сладкарницата / не съм чак такъв идиот , за да не съм наясно с това/ , но авторката на темата тържище идеи как да се справи с две партита едно след друго при лимитиран бюджет , а не дали да купува евтина , скъпа или по-скъпа торта . Като всяка майка иска да направи празника запомнящ се за децата й , а не да й се набива в носа кой колко дълбоко може да бръкне в джоба си , доста от момичетата помогнаха , това беше идеята , някои изказаха и доста дълго настояваха да се приемат от останалите - тяхно право , успех!
Шоколадаво бонбонче дано си имала някаква полза от този форум .

# 177
  • София
Tonkabonbonka, явно сега е момента да попитам ПРЕДПОЧИТАНИЯТА ти са въпрос на каприз или вкус ?
Ако беше прочела първото изречение на предния ми пост, нямаше да питаш.  Peace
Също така погледни заглавието на темата, преди да ми търсиш сметка.  Grinning

# 178
Изобщо не мога да схвана за какво спорите?! Факт е, че ако не можеш да се возиш в Порше се возиш в каквото можеш, да не сме на по 5 години ...

Въпросът е - как избирате тортата - пишете как го правите и толкова! Не е нужно да разплисквате опита и мнението си върху всички! Един поръчва воден от едни критерии, друг от други, а авторката да си направи изводите ... Не ми се иска да ви заключвам ...

Хубава вечер, дами!

# 179
  • София
Моите деца имат РД през три дни - натоварващо е, да. Каката, слава богу, не черпи с торта в училище, но за малкия-почти на 7 г. е приключение.

Съобразявам се единствено с темата на желаната торта. Оттам нататък си правя сметката - пример от последния РД - желание футболен стадион с определени отбори и фигурки на играчи. Четох тук - Гаврош, та Гаврош, божествени торти...е дадоха цена близо 100 лв., а на външен вид - доста неугледна изработка. Поръчах в Чочко - на външен вид перфектна, както и на вкус - идеална и прясна, цена - наполовина. Не се съмнявам, че в Гаврош и подобните вкуса ще е по-фин и изтънчен, но....компромиса ми е в това-в по - обикновения вкус.

Общи условия

Активация на акаунт