Как се лекува разбито сърце?

• 48 719
  • 932
  •   1
Отговори
# 405
Ще има още да се въртиш като хамстер във въртележката за трогването и т.н. Каквото и да правиш, все пак помисли, че идва и утрешният ден и не си заслужава да правиш неща, от които би се срамувала пред себе си. Ако може да ти дава сили запомнИ - трябва да минат два месеца!  Peace Оставам с усещането, че в темата се получи едно стадно настроение на тема отмъщение - все едно вие сте гладиаторите и всички останали крещят "убий го", за да задоволят собствените си низки страсти. Утре тази тема всички ще я забравят, ще забравят дори думите си.
Склонна съм да се съглася с Andariel.  Peace Гледай да сложиш ред в своя живот, а не да опитваш да вгорчиш неговия.

# 406
  • София
А, отмъщение в никакъв случай. Най-доброто решение спорде мен е пълният игнор (по Ази, нали?). Аз бих се обадила по телефона още сега да му кажа, че слагам край. Бих му дала срок примерно до първи да си стегне багажите и да ми пусне ключа в пощенската кутия, а аз бих се прибрала на следващия ден. Ако му нямам доверие - бих му определила среща в апартамента, а там да го чака някой по-ячък приятел, докато бившия възлюбен си стяга куфарите.
Не бих губила и ден повече да чакам да го отрежа, АКО съм решила.

Бял сняг, ако си решила твърдо да късаш - действай! Ако още не си - спокойно, дай си време. Ние тука си лаеме, но истината е, че всеки от нас има нужда от време да намери себе си и верния път. Успех ти желая!

# 407
Ами то ситуацията ясна. Надявам се за толкова време да си му се наситила, но този човек не е за теб. Да си ходи при бившата. Поговори с него.

Не си виновна че му преглеждаш телефона и аз от време на време на мъжа ми му ровичкам в телефона, ама то като няма какво да видя и няма какво да се сърдя пък и той на мен ми ровичка из телефона понякога. Когато имаш истнска връзка и семейство това са нормални неща и би трябвало нищо да не намираш.

Обясни му че, ако им е нужен трети човек във връзката му с бившата това не си ти и че според теб е извратено да си търсят други в ролята на рогоносец(ка)  щом само така им е тръпка.

А за теб измисли си работа работа и пак работа. Взимай в работата още смени изчисти си къщата помагай на приятели, Излизай насам натам с различни хора. Организирай си екскурзии всякакви неща непрекъснато да си заета с нещо и ще се намери и твоя човек. Излизай срещай се с хора и така

Ама тази връзка е супер обречена... И да го хванеш и не все тая. Само ефекта ще е по-драматичен. Ако за теб е тръпка да го направиш като в турски сериал, добре ако не може да си скъсаш с него много цивилизовано.

# 408
Абе момичета, верно ли има мъже, които обичат жените им да им звънят, докато те се забавляват с приятели? Питам сериозно.
Чак да обичат, едва ли.
Но един културен и обичащ мъж няма да се репчи като селски бек, дори да го притеснят на сбирката с приятелите.Особено ако не прекарва празниците с обекта на любовта си.

Но тук ситуацията съвсем не е такава.Авторката няма как да знае дали той е на карти, на лов, в някое кафе, или в банята/тоалетната.Тя просто му звъни да му честити Коледа.И без значение къде си и кой ти се обажда, най-най-елементарното възпитание и етикет на общуване изисква да кажеш нещо от сорта:"Благодаря!Честита Коледа и на теб!С пожелание за .....!"
А не да се репчиш като последен кретен.
Сори, че "връщам" темата толкова назад.
А и нямам време да я чета докрая....    Simple Smile

# 409
Да, няма нужда от кавги, сцени и т.н. и според мен. Всичко това става и се изживява в сърцето, затова и то страда най-много. Веднъж обичах много, чаках много, надявах се много, страдах много по човек, който само си играеше с мен. И един ден, така се случи, че го видях случайно в гръб преди уговорената ни среща и тръгнах след него едва ли не тичайки. А, той прекоси светофара без да ме види като мен ме хвана червеното. И точно в този момент осъзнах, че нямам нужда от такава връзка подобна на твоята - не желая да съм ничии резервен вариант! Че, любовта не е игра, аз не съм играчка и въобще всичко това, което се случва с нас просто не е нормално. Осъзнах, че колкото и да ме боли, ИСКАМ нормална връзка с човек, който ме обича истински и ме цени. И в този миг - на ръба на тротоара на светофара - аз осъзнах какво наистина заслужавам и искам. Светофарът стана зелен, но аз продължавах да стоя, защото вече нямаше смисъл да го пресичам заради него. Просто се обърнах и си тръгнах ПО СВОЯ ПЪТ. Трудно ми беше, няма лъжа, защото сърцето продължава да обича дълго още след като разумът е взел правилното решение. Но, болката преминава след като се появи мъжът, който истински те обича. Когато той те прегърне любовта му ще сгрява твоето болно сърце, ще го лекува и така с времето, чрез любовта на твоето лично семейство, сърцето ти отново ще изгрее. Ти само върви по пътя си и дай време на сърцето си да бъде лекувано от точния човек - този, който истински те обича и ще е до теб. Пази сърцето си и не го пилей за хора, които не заслужават. Дари го, макар и болно, на този, който с любовта си ще го излекува Simple Smile А, до тогава, моят съвет е просто да се обградиш с приятели, да се молиш (ако си православна има Правило за задомяване към Господ и Свети Николай, което може да си прочиташ вкъщи), да работиш и да се грижиш за себе си (екскурзии, почивки, хоби), а и да се грижиш за други, които имат нужда от теб (може да си подариш дори домашен любимец, който ще те чака винаги вкъщи, когато се прибереш-ще гали сърчицето ти и ще те обича, докато се появи точният човек за теб).   bouquet

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 14:15 от LifeIsBeautiful

# 410
Абе момичета, верно ли има мъже, които обичат жените им да им звънят, докато те се забавляват с приятели? Питам сериозно.
Чак да обичат, едва ли.
Но един културен и обичащ мъж няма да се репчи като селски бек, дори да го притеснят на сбирката с приятелите.Особено ако не прекарва празниците с обекта на любовта си.

Но тук ситуацията съвсем не е такава.Авторката няма как да знае дали той е на карти, на лов, в някое кафе, или в банята/тоалетната.Тя просто му звъни да му честити Коледа.И без значение къде си и кой ти се обажда, най-най-елементарното възпитание и етикет на общуване изисква да кажеш нещо от сорта:"Благодаря!Честита Коледа и на теб!С пожелание за .....!"
А не да се репчиш като последен кретен.
Сори, че "връщам" темата толкова назад.
А и нямам време да я чета докрая....    Simple Smile
благодаря. Аз питах по принцип. Не във връзка с темата. Значи няма.

Роузфромстарс, точният човек идва като по поръчка само във филмите. В реалността понякога въобще не идва.

# 411
Точният човек е този, който обича  и цени другия. Който е готов да създаде нормално семейство. Понякога любовта и отговорността идват с времето на съвместното съжителство, но те са имали вече своето време на изпитание, което е дало своите истински плодове - ясно е, че тази връзка е болка и за двамата - а, това вече не е връзка, а взаимно измъчване, на което трябва да се сложи край и всеки да продължи напред (поне докато не си изяснят докрай истинските желания и отношения). А, какво има напред - напред има малко болка и тъга, но напред са и надеждата, вярата и любовта Simple Smile

Към авторката: Защо не го питаш лично и ясно - с нея или с мен искаш да продължиш живота си? И аз съм правила грешки и съм изпращала смс-и на бившия ми приятел в моменти на мъка, но знам едно - човекът, който истински ме обича и се грижи за мен е до мен и не бих го изоставила или изневерила. Просто понякога ми става мъчно на сърцето и се чудя другия как ли е, дано да е добре-все пак е бил част от живота ми. Знам, че не трябва, но понякога така ми е по-леко. Сигурно с времето ще изчезне и това... Така, че според мен, ако ти изневерява с бившата - няма място вече в твоя живот. Но, ако просто от любопитство е питал, може и да те обича, но да му трябва още време за да забрави другия.... Защо не го питаш дали те обича или не?

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 13:50 от LifeIsBeautiful

# 412
Стига де, не слагайте всички лъвове под ножа, моля. Моя татко е лъв ...
Говоря от моя опит с "лъвове" и мъжки, и женски. И моят баща беше "лъв".

# 413
"Точния човек" може и да е за филмите, но наистина идва човек с който се чувстваш удобно и ти е приятно и всичко може да е добре Simple Smile
Ако в една връзка постоянно трябва да се "доказваш" и да се "спазваш определено поведение" за да му се харесаш и все "да не правиш нещата по правилния начин" то тя няма бъдеще.

# 414
Бившият ми мъж е Лъв. Не казвам , че са лоши, напротив.Но не са подходящи за Водолей. А авторката е моята зодия. Иначе и аз съм съгласна, че полза от отмъщение никаква няма, просто трябва пълен игнор оттук нататък. Демонстриране на безразличие първоначално, а след време ще започнеш и да чувстваш такова. Не бях оптимист, че Бял сняг ще приключи тази връзка, поне не тази година, но вече съм. Тя осъзнава, че подобна " връзка" я изтощава и рано или късно ще я приключи. Бял сняг Hug
ps хич не са ни кратки влюбванията напротив, големи бели птици сме Peace

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 14:08 от камъчка

# 415
 sinapovaaya, така е. Според мен точния човек е онзи, който те приема такава каквато си и не се опитва да те направи подобие на себе си.  Peace

# 416
Точно. Simple Smile Бял сняг, ти сама знаеш и чувстваш, кое за теб е най-правилно, какво заслужаваш и искаш! Желая ти мъдрост и смелост в тези моменти на преоткриване на себе си! Hug

# 417
  • София
Ами то ситуацията ясна. Надявам се за толкова време да си му се наситила, но този човек не е за теб. Да си ходи при бившата. Поговори с него.

Ама тя и бившата не го иска  Mr. Green Mr. Green

# 418
Ами баш. Той това си заслужи- от два стола, та на земята.  hahaha

# 419

Знам само, че ще си тръгне, убеден в това, че аз правя най-великата грешка в живота си.  Rolling Eyes  Знам му репертоара дори: "ти така и не ме разбра, не знаеш какво искаш, ще се осъзнаеш някой ден...."  Whistling

Ми ти па му кажи,че вече си се осъзнала и съжаляваш за едно нещо..Че си изгубила толкова много време от прекрасния си живот,в безполезни опити да прочетеш книга без текст..Омръзнало ти е да гледаш белия лист,и да чакаш да се случи чудо,та на тоя бял лист да се появи некво съдържание. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт