Как се лекува разбито сърце?

• 48 513
  • 932
  •   1
Отговори
# 765
Хайде престанете вече! Ако момичето пишеше в темата ок, но тя не пише и не е коректно да подмятаме предположения. Как било възможно да е наивна на 30. Ами няма гаранции за това. И на 40 може да те наранят. Влюбила се е. Нима ние не сме се лъгали в неправилните хора. Това е любовта. Има и болка и разочарования. Аз си разбих главата на 36. Обичах и не прецених човека. Но тогава, в онзи момент съм била сигурна , че това е било любов. Сега вече не вярвам в нея. Нека Бял сняг си научи урока по своя начин.   bouquet Още веднъж ще й пожелая през настъпващата година да не позволява на никого да я наранява.   bouquet

# 766
Хубава 2014-та Ви пожелавам, и най-вече на авторката!

Наивна явно съм и аз Simple Smile На 30. Кво толкова. Нали ми е било хубаво, изживяла съм си момента, научила съм си уроците сама. Колкото и съвети да ти дават, ти никога не се вслушваш. Емоциите са по-силни.

# 767
Нали ми е било хубаво, изживяла съм си момента, научила съм си уроците сама.
Това е едно от предимствата на тези, ограбващите душата, връзки. Имаш спокойствието, че си взела всичко от връзката, че си направила всичко, което си могла, че си се борила до край.  Peace

# 768
Момичета, желая ви успешна и красива Нова година. На авторката-много сила, здраве и споделена любов. Много щастие на всички тридесет годишни, наивни момичета (и мен в това число  Laughing)
и всичко прекрасно на останалите възрастови групи!
Аз също с нетърпение чакам Бял Сняг да се включи и надявам се да го направи с добри новини.

# 769
Да бе голямо предимство, а че след това може да се чувстваш тотално ограбена май не го слагаш в сметките си .

# 770
Да бе голямо предимство, а че след това може да се чувстваш тотално ограбена май не го слагаш в сметките си .
След ограбването обаче, тогава, когато успеем да се съберем и залепим, след това вече ставаме цялостни и завършени.И разбираме, че любовта е вътре в нас.Не в Пенчо, Иван или Драган.Когато обичаме себе си и нямаме нужда от никой от тримцата, за да се чувстваме щастливи, тогава вече можем да обичаме и да бъдем обичани.Това е предимството на прекратените съсипващи връзки.След тях израстваме като личности.

Последна редакция: ср, 01 яну 2014, 23:08 от miracle_today

# 771
Предпочитам да  ''израствам като човек'' в друг вид връзка, в която чуствата ни са споделени и ми носи наслада, а не мъка  Peace... съжалявам но ролята на мъченица не ми допада.

# 772
Не ме разбра, но няма значение.

# 773
Предпочитам да  ''израствам като човек'' в друг вид връзка, в която чуствата ни са споделени и ми носи наслада, а не мъка  Peace... съжалявам но ролята на мъченица не ми допада.
Съгласна съм с Трой...Честно не разбирам хора,които дори сами виждат че връзката е обречена,че го лъжат и всички около тях се опитват да им го покажат...и те пак продължават да си измислят безумни сценарии като :Той ще се промени или Той ще си зареже жената или приятелката или Той не ми изневерява или ще спре да го прави...
Всички,включително и аз (айде,изключвам изключенията,намерили принца от първия път)сме попадали някога в разрушителна връзка...обаче моят инстинкт за самосъхранение е по-силен...
Когато страдам в някоя връзка ,предпочитам да спра да страдам(след като преболедувам раздялата) и да се спася,отколкото да си продължа по старо му и да се надявам всичко да се оправи...и той да се промени.

# 774
А колко е по-добре да се приемат нещата такива, каквито са - "ТОй ми изневерява, но това не може да ме спре да го обичам", "той е далече от мен, но това не може да ме спре да го обичам", "той обича друга, но това не може да ме спре да го обичам" и т.н. Все пак "любовта не търси своето".  Wink В такъв случай дори няма как да се почувстваш жертва, защото даваш без да искаш нищо в замяна и без да очакваш нищо.
Разбира се, изключвам случаите на физ. насилие, макар че ако има хора, които ги кефи да живеят така - тяхна си работа. "Всеки луд с номера си" - както се казва.  Laughing

# 775
Не мисля, че е възможно някой да приеме такива неща и да продължи живота си нормално. Сигурно има и такива случай, де. Но според мен избиват на някъде нещата в един момент. Или просто човек се "вроговява", "вмазолява се" - става по-нечувствителен и все по-малко неща го трогват и разтрисат. Сякаш нещо в него се пречупва, живее, но сякаш по инерция. Една постоянна тъга се загнездва в душата му и щастието му, когато го има, е твърде мимолетно. Така смятам не само за случаите на несподелена любов по някакви причини, а и за други сериозни драми в живота. Както и за твърде дълго продължаващ тежък период, макар и несвързан с любовни терзания.
Обичайно обаче е случая "мен ме излъгаха, аз страдах, сега аз ще излъжа следващия/та или просто няма да влагам особено много, за да не се мина пак". Един вид като защитен механизъм, макар и не винаги осъзнат. Така, както е страшно трайно да се демотивираш, да не мечтаеш, да не правиш планове с ентусиазъм и да се пуснеш по течението и да се обезвериш, ако преди това е имало период, в който не са се получавали нещата и дори най-нормални мечти и планове са рухвали. Но това са силните характери, тогава се проявяват наистина - когато живота ги "нагъзи" и се види кой какъв е реално, а не чрез голи приказки и поучителни мъдри статусчета във фейсбук.

# 776
То ако нещата са толкова лесни и можехме да приемаме драмите без да ни мигне окото, нямаше да има психолози, психоаналитици, психиатри! Всяко нещо в живота ни дава отражение върху нас, дори без да го осъзнаваме!

# 777
А колко е по-добре да се приемат нещата такива, каквито са - "ТОй ми изневерява, но това не може да ме спре да го обичам", "той е далече от мен, но това не може да ме спре да го обичам", "той обича друга, но това не може да ме спре да го обичам" и т.н. Все пак "любовта не търси своето".  Wink В такъв случай дори няма как да се почувстваш жертва, защото даваш без да искаш нищо в замяна и без да очакваш нищо.
Разбира се, изключвам случаите на физ. насилие, макар че ако има хора, които ги кефи да живеят така - тяхна си работа. "Всеки луд с номера си" - както се казва.  Laughing
HAPPY_QUEEN, това, за което говориш, е т.н.безусловна любов, възвишената, истинската любов.Тя е трудно постижима.Това е любов в най-чистата си форма-обичаш, без да искаш.Щастлив си защото обичаш, без да искаш нещо в замяна.Щастлив си, защото другия е такъв.И сега като се замислям, ако това, което изпитваме е любов, тя не би трябвало да зависи от това дали той ни обича, или не."Спирам да го обичам, защото той не ме обича.". newsm78Само си размишлявам на тема любов, но горенаписаното НЕ означава, че толерирам страданието във връзката Peace

# 778
Хахахха, и аз бях приела нещата с БНД, ама той си тръгна. Нали разбираш, че нещата никога не зависят само от нашите решения. Все пак всеки е отделен човек и може сам да реши какво да прави, без нзачеие ние на какво сме готови.  Peace

miracle_today, има хора с толкова много ограбващи връзки, една след друга, че не знам колко израснали трябва да са духовно, колко целокупни и обичани трябва да се чувстват. А не е така. Напротив. Стават все по-смачкани. Това, което казваш, нищо не го гарантира, че ще се случи.  Peace

# 779
miracle_today, има хора с толкова много ограбващи връзки, една след друга, че не знам колко израснали трябва да са духовно, колко целокупни и обичани трябва да се чувстват. А не е така. Напротив. Стават все по-смачкани. Това, което казваш, нищо не го гарантира, че ще се случи.  Peace
Права си.Въпроса е защо го позволяват и защо попадат в един модел връзки.Намираме това, което търсим.Ако не вярваме, че има верни мъже, попадаме на такива, които ни го доказват.Ако не вярваме в себе си и че можем да бъдем обичани от свестен мъж, няма и да го срещнем.Аз мисля, че не мъжете във връзките са виновни.Ние сме си виновни за това какво намираме, как се чувстваме във взаимоотношенията си, как се отнасят към нас, а ако последното не зависи от нас, тогава какво търсим там и защо стоим?Връзките ни са съсипващи понякога, защото ние сами го позволяваме и ще е така докато не разберем защо се получава така и не намерим начина да бъдем щастливи.А който не желае да разреши проблемите.....негов избор.

Общи условия

Активация на акаунт