Пазаруване от Aliexpress.com 17

• 48 515
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Да се изфукам и аз - получих този сутиен за кърмене. Доволна съм, като за тези пари е повече от добре. Шипнаха ми го веднага, не ми се е налагало да си говоря с продавача и размера и цвета отговарят. Вероятно ще поръчам втори по-голям, защото не си предвидих добре растежа и този скоро ще ми е малък.

# 211
Моля някой да даде съвет. Имам пратка задържана на Русенската митница. Цената на продукта е 50лв. и дължа ДДС на стойност 10лв. Искам да науча има ли възможност пратката да бъде изпратена до местния пощенски клон в моя град и на място да заплатя таксата. Защото другия вариант е да отида с Русе до кола и горивото ми струва 50лв. отиване и връщане, което е абсолютно безсмислено. Благодаря предварително за всички отговори на моя въпрос. Весели празници!

# 212
Весели празници.
Да се похваля и аз с първата ми доставена пратка 2 броя калъфи за телефон- - http://www.aliexpress.com/item/New-Retail-Cute-Hard-Plastic-Back … 5/1195095713.html
Обаче тези ботуши още ги чакам - - http://www.aliexpress.com/item/2013-The-new-four-color-fashion-c … s/1386189204.html  От 23 ноември си седят в Пекин и не са мръднали....

# 213
  • Където е сърцето
Предполагам си се регистрирала,сега слагай артикулите  и плащай.

# 214
Първата ми покупка :

http://www.aliexpress.com/snapshot/303947482.html

роклята е много хубава, но за съжаление ми е малка \ s  размер\
 и отива в темата за размяна  \ за м \ или продажба

# 215

Поръчах го за 20$, сега е двойно, но ако попаднете на намаление, поръчвайте. Голям, стабилен и изключително добре ушит портфейл Simple Smile

# 216
Момичета,тези ги бях гледала някъде,но нещо не ги намирам.Може ли помощ
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=625098694224522&set= … ype=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=625096977558027&set= … ype=1&theater

# 217
Моля някой да даде съвет. Имам пратка задържана на Русенската митница. Цената на продукта е 50лв. и дължа ДДС на стойност 10лв. Искам да науча има ли възможност пратката да бъде изпратена до местния пощенски клон в моя град и на място да заплатя таксата. Защото другия вариант е да отида с Русе до кола и горивото ми струва 50лв. отиване и връщане, което е абсолютно безсмислено. Благодаря предварително за всички отговори на моя въпрос. Весели празници!
Genesis, трябва да изчакаш писмото от митницата, на което са дадени телефонен номер и номер на факс. Обаждаш се и учтиво питаш дали биха могли да ти изпратят пратката в населеното ти място. Трябва да им кажеш номера на известието, който е написан на писмото и да ги попиташ за проследяващият номер на твоята пратка. Ако се съгласят да ти я изпратят в твоята поща, трябва да извадиш извлечение на сумата от банката и да напишеш върху него, какво си си поръчал, номера на писмото, номера на пратката, името ти и тел. за връзка с теб. На мен 2 пъти ми се случва да освобождавам пратка по този начин от митница, но живея на 150 км. далеч от Софийската митница. ДДС-то, го плащаш в пощата. Дано да съм помогнала.  Peace

# 218
Аааа,не така че си баба. Който има желание се научава да пазарува от интернет. Днес за пореден път се убедих,че в Бг и за Коледа няма никакви намаления а само лъжат. И колкото и да не случиш с покупката ,ще я продадеш,ще я върнеш и пак ще ти е по-изгодно от нашите магазини. Първия съвет от мен е да си направиш една карта примерно Виза електрон за интернет пазаруване и да я ползваш само за плащане когато пазаруваш. Моя съвет е да не я пълниш много с пари,поне аз така правя винаги държа вътре малки суми или като реша да поръчам отивам и вкарвам сумата. После направи регистрация в сайта. Когато си готова дай линковете тук за да видим дали продавачите не са някой измамници,а и ако някой е пазарувал същата стока от продавач с добър рейтинг ще ти го препоръча. После ще помагаме как да пуснеш поръчката. И още нещо -настрой се ,че ще падне голямо четене на първите страници на всяка тема и магазин който те интересува. После питаш и така ставаш зарибена по интернет пазаруването и няма отърване Grinning
Често пазарувам от интернет магазини в България, но на чужди сайтове не съм била клиент. Aliexpress обаче привлече вниманието ми, но пред мен има доста въпроси. Надявам се някой да има желание да ми разясни. В горецитирания пост на mdr е добре обяснено, но искам да попитам плаща ли се ежемесечна такса за карта Виза електрон. и въобще какви са таксите по обслужването на този вид карти? И как става самото плащане - вкарвам по картата необходимата сума и от сайта си я теглят при поръчка от  моя страна?! Всички цени в Али само в долари ли са? Какъв адрес се посочва за доставка - моя личен или на пощенска станция? Често срещам термина "отварям диспут" - какво точно означава? Щом на стоката пише безплатна доставка това означава до самия клиент, а не само до Митница, нали?
Доста станаха въпросите и все пак се надявам да получа отговори и да мога да се присъединя към Aliexpress.  Hug

# 219
fifi04 Мисля, че е хубаво да започнеш четенето не с определени постове, а от първа страница, на която доста подробно е обяснено пазаруването от този сайт.
За карта не мисля, че някой може да ти каже "Вземи си еди такава..". Това е спрямо на всеки предпочитанията. А и различните банки имат различни условия и такси.
Ако имаш още въпроси след прочитането на 1стр. заповядай.  Hug
Всеки се старае да помогне с каквото може.  Peace

# 220
fifi04 ,взимаш си карта от банката която те обслужва-питай коя става за международни сайтове-пример:виза-електрон на Уникредибулбанк,допълнителни такси за обслужване не се заплащат;при заплащане ти излиза сумата,която дължиш и те приканват към плащане,което става чрез въвеждане на номера на картата,името на картодържателя и т.н.според вида карта-сайта сам те насочва,а има превод и на български;адреса за доставка е личния ти адрес по местоживеене-пратките идват по пощата,препоръчани и се предават срещу подпис;доставката е безплатна,ако това е упоменато,но често има и с платена доставка.при сума над 30лв се плаща ДДС и мито,но като пишеш на китаеца за фактура с по-ниска стойност,той ти пише такава,че да не ти отиде стоката на митница.А относно диспутите-това е ако не си получиш нещата или ако не отговарят,но айде направи една поръчка,сподели и тогава ще помагаме пак.
Като начало те съветвам като харесаш нещо да питаш тук в темата и момичетата ще ти помагат с избора на размер и продавач.Успех Peace

# 221
Eona , прочела съм я, но въпросите си остават. Наистина е описано подробно, но и твърде терминологично, за хора, които пазаруват за пръв път. Отговорът на mdr дава добро начално разяснение / за това и го цитирах/ но пред мен остава въпроса каква е таксата за ежемесечното обслужване на такава карта.
slaveia , сърдечни благодарности за бързите и конкретни отговори на въпросите ми  Hug А и информацията за суми над 30 лв, никъде не я бях срещала и е много полезна.

# 222
Получих:
http://www.aliexpress.com/snapshot/279235498.html форумската рокля в червено, за съжаление също както и черната прозира  ooooh! Crossing Arms И тя ще бъде преправена на блуза. Не случих на продавач за тези рокли  Rolling Eyes

http://www.aliexpress.com/snapshot/287166047.html  тази щуротия, която поръчах в пристъп на умопомрачение  Laughing Изненадана съм приятно, оказа се много мек и приятно топличък пуловер!  Peace

http://www.aliexpress.com/snapshot/289387109.html  този панталон-много ми хареса, цветът е красив и наситен, материята е приятна. Отзиви за размерите му, както и тези на пуловера, щ мога да дам след като изсъхнат и ги премеря.

Желая на всички ви весело посрещане на Нова Година!  Hug

# 223
Eona , прочела съм я, но въпросите си остават. Наистина е описано подробно, но и твърде терминологично, за хора, които пазаруват за пръв път. Отговорът на mdr дава добро начално разяснение / за това и го цитирах/ но пред мен остава въпроса каква е таксата за ежемесечното обслужване на такава карта.
slaveia , сърдечни благодарности за бързите и конкретни отговори на въпросите ми  Hug А и информацията за суми над 30 лв, никъде не я бях срещала и е много полезна.
Относно ежемесечните такси за обслужване-няма допълнителни,осен тези,които са първоначално обявени от банката и те не зависят от пазаруването в сайта.

# 224
А и информацията за суми над 30 лв, никъде не я бях срещала и е много полезна.

от първа страница!
Мито и ДДС Според закона в БГ,за пратки с написана стойност над 30 лв се дължи ДДС 20%,а МИТО за над 150$ ,но винаги пишете молба на продавачите да пишат ниска стойност,за да не се избегне разправията и разкарването по митници,ако е възможно пускайте отделни няколко поръчки,а не за големи суми.(Реалните суми обаче,могат да са с над тези стойностти,стига продавача да бъде помолен за това)
Профил Може да получите ниво VIP Silver /Gold/Platinum ,ако направите поръчки за над 1000 $ и нагоре растете,но не дава особени привилегии.
След получаване на пратката,не забравяйте да поставите оценка на продавача,както и вие ще получите по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт