ДУБАЙ 4

• 61 295
  • 753
  •   1
Отговори
# 585

Колко струвало кафето, къде да си оставим багажа, как да не се минем с 2 лв. и още  #2gunfire #Crazy #Crazy

A Роже, ти ела в "гръцката" тема да видиш.

Отговаря се на едни и същи въпроси 10 000 пъти в една тема.
Има първа страница като слънце и пак се пита: Този плаж пясъчен ли е? Не, камъни. А защо са камъни? А аква обувки ще ми трябват ли? А таралежи има ли? А колко пари ще ми трябват за 2-3-10 човека за таверна? И най-любимото ми: До сега сме били на море само в БГ, но сега искаме да разнообразим и сме решили да е Гърция. Искаме хубав All In, да е на плажа, плажа да е пясъчен, да е тихо но да има къде да се ходи (заведения т.н.).... и ако може за 50 евро на ден (примерно).

Като кажеш има търсачка. Ами аз рових ама нищо не излезе. И започваш да обясняваш как работи търсачката. И сега за такива дето не знаят как работи, в началото на всеки пост ще се болдва за кой хотел, село, остров ще говорим по-долу. 

Както и да е. Сори за оф-а, ама нещо напоследък ми е прекипяло от подобни изпълнения.

# 586
  • София
roje22 Bliss Колко сте прави, не само в тази тема. Коментират се какви ли не, небивалици. И когато някой иска да намери нещо съществено, необходимо, тежко му. Попада в един чат с десетки теми, ходи ги чети.
Да това е форум, но не е чат, трябва ли със страници да се коментират, толкова излишни неща. Къде да хапнем, вкусно ли е, боли ли, сърби ли, ти това, аз онова ? Времето как е, водата топла ли е, ако ти това не можеш да си намериш в нета-къде си тръгнал ? Половината от това, което се пише е излишно, после се радваме, че темата се пълни, но с какво? По-добре малко и къси теми, пълни с информация, влизаш прочиташ и си готов. Като дойдат нови хора и се почва отначало. Много ми се иска да им помогна, правя го, но с цената на многократно писане на едно и също. И тези, които отдавна са там им става досадно....Но, нищо няма да се отказваме, хората имат нужда от напътствия, ние също.....
Предлагам, освен форум да се отвори и чат към съответната тема и там да е говорилнята.

# 587
Здравейте отново и извинявайте ,но ще си повторя въпросите ,че наистина ми е важно.
Та;
1.Много бихме искали  да посетим Мадинат Джумейра и да се повозим на лодка по каналите. Къде да открием лодките?Каква е цената ?
2.До колкото разбрах монорелсовото влакче води до хотел Атлантис ,но от къде се хваща.
 Hug
3.Ако решим да обиколим с лодка палмата от къде да я наемем и каква е цената?
Благодаря ви засега
Грешката ми беше ,че започнах да чета от 1-ва тема и уж си запивам важните неща,но на тези въпроси не успях да намеря отговора.  Cry
И още нещо се сещам сега .Има ли нужда да се купуват преобразувате за контактите ,или навсякъде има  и от двата вида.

# 588
Аз не виждам нищо лошо в това да се пита колко струват разни неща, къде е хубаво да се храним, да се препоръча някой ресторант и да попиташ за нещо което не ти е ясно т.н. В края на краищата не всички сме ходили в Дубай по 3 пъти и хората искат да знаят с какви пари горе-долу трябва да разполагат. И изобщо не ми излизайте с отговори, че ако се притесняваш, че ще изхарчиш 5 лева повече, защо изобщо си тръгнал за Дубай!

# 589
Bled няма лошо да се пише и коментира всичко по темата. И колкото повече, толкова по-добре. Но когато някой влиза и пита без дори да си е направил труда да прочете назад, да потърси с търсачката (която си работи съвсем перфекто, но преблема е че търсещите ги мързи да ровят и да четат), да прочете 1-ва страница.... ей затова говорим. 

Ти защо отговаряш на въпроси, които са получили отговор в рамките на няколко страници назад? Така стимулираш подобно поведение. И как няма да е досадно?

А кратките теми означават само едно... че малко хора се интересуват от тях и пишат в тях.

# 590
  • софия
Ние тръгваме след седмица  Party живот и здраве де
Пожелавам приятно изкарване на заминаващите скоро!
Като се върна ще разкажа, ако някой го интересува естествено  Mr. Green

Само още едно въпросче имам  Mr. Green
Четох в коментарите на един индиец, че за 50 дирхама си купил 500мв интернет от etisalat, рових им в сайта, но нещо не можах да се ориентирам  newsm78

# 591
  • Sofia
@katy_vall
1. Като отидете до Мадинат Джумейра то е нещо като малък мол с магазинчета, през който ще минете да излезете на каналите. Като се поразходите малко ще видите и спирката на лодките, няма как да не я намерите. Цената е 75AED. Не е много евтино, но поне според мен си струва разходката.
2. Монорелсовото влакче тръгва от началната си станция, която не е свързана с метрото. Имайки предвид цената на влакчето (15 AED на човек в посока) не е нещо особено, но ако все пак ви е интересно ви препоръчвам в едната посока да се придвижите с него, а в другата с такси.
За въпрос 3 нямам никаква идея, а за въпроса за контактите на нас в хотела ни дадоха адаптер. Иначе в самия хотел всички контакти си бяха само uk стандарт.

# 592
  • София
Bliss Говорим еднакви неща, но на различен език, сигурно си права. Ако отсеем от една тема излишните неща, тя просто ще се стопи и всеки ще намери това което му трябва. Но, това не е разговор за тази тема.
Преди малко се питаше за кое колко струва и т.н. Толкова ли е трудно да се прочете примерно това:
http://www.globalen.bg/prices/United-Arab-Emirates/Dubai/
http://www.globalprice.info/en/?p=uae/food-prices-in-uae

# 593
  • софия
katy_vall, на въпрос 3 Роже е отговорил, дори със снимки. Върни се и прочети в неговите постове откъде се взима лодката, по спомен двучасовия круиз е 50 дирхама и повече си заслужава от другия по-евтин, който не обикаля палмата.

# 594
Здравейте  Hug  В момента с приятеля ми планираме почивка в Дубай през септември . Изчетох голяма част от темите, избрала съм Citymax Hotel Bur Dubai и съм намерила самолетни билети, разбрах как стои и въпроса с визите. За съжаление ще имаме малко време там, но се надявам да успея да направя адекватна програма  Rolling Eyes В процеса ако излезе нещо ново или изгодно ще споделя и ако възникне въпрос, който не е обсъждан, ще съм благодарна за помощ  newsm51

# 595
Днес и аз подадох за визи  Crazy, спрях се на бг агенция - визите ни излезнаха по 75 евро на човек, запазих и Ситимакс Ал барша чрез тях, дадоха ми много хубава цена за 5 нощувки със закуски /вкл. такси/ = 550 $, направихме и застраховки, който иска повече инфо - мога да пиша на ЛС, за да не излезне реклама.

Искам да попитам за Ситимакс Ал барша - има само кабелен интернет в стаите, така ли е наистина?

И аз съм почти 100% готова с програмата, направих и резервация за Бурж Халифа за 17 ч, и вече нямам търпение  Crazy

# 596
  • Sofia
gigsy, моля да споделиш коя е БГ агенцията. Цените за визите са много добри, както и за хотела.

# 597
Аз пък не мога да разбера днес да не е някаква фаза на луната, дето влияе на всички? Всичките 4 теми са такива, тази не е по-разводнена от другите. Естествено, че ще се питат едни въпроси по 1000 пъти... Който иска - отговаря, който не иска не отговаря - какъв е проблема? Ми естествено, че ще питам до какви Т стига въздуха в Дубай. И това не е защото не съм намерила всичките 10000 сайта, дето дават Т на въздуха в нета! В единия сайт пише да чакам 21 градуса в другия 30. Аз какво да правя.... Да си избера един по желание ли? И да си взема бански или яке? Или за п-сигурно да взема целия гардероб, а? Ми ако е такава драма няма да питаме нищо... Само ето всеки е бил новобранец на някаква дестинация... И е задавал същите въпроси.

Ето... ще дам и друг пример. Ей сега shhhh... се мъчи да помогне, обаче понеже подготовката и в момента е само и единствено теоритична бърка круизите по мединат джумейра с тези при марина мол.
Блед пуска някакъв линк със цени и в сравнително скъп ресторант в София щяло да ми струва тристепенно меню 17 евра... Ми тази информация е толкова невярна, че дори и в полузакусвалнята Хепи предястие, основно и десерт ще надхвърлят тази сума... Ако тази информация ви устройва - ок. Аз лично не мисля, че в Дубай цените на ресторантите с нивото на хепи ще доближат 70 евра! И не... няма сила на този свят, която да ме накара да повярвам в това. И в дубай пълно олекло на мъж струвало 940 евра, в Бг 190!?!?! Нещо не схванах - Армани в Дубай е 7 пъти по-евтин или просто сравняваме круши със сливи и се чудим що ни продават яълки. Или в Дубай скъп магазин е армани, а в бг гледаме цената на галошите на женския. Този сайт е такава простотия и е толкова неверен, че само човек, който не се интересува въобще от цени може да повярва, че цените вътре са реални. Вие наистина ли си мислите, че това нещо ви ориентира? Нека не вадим от ръкавите некви глупости и да се бием в гърдите, че сме ги намерили. Гугъл е пълен с простотии - нека не приемаме всичко за чиста монета....

И имах въпроси, ма ще си ги отправя към гугъл. Да не досаждам.

# 598
Днес и аз подадох за визи  Crazy, спрях се на бг агенция - визите ни излезнаха по 75 евро на човек, запазих и Ситимакс Ал барша чрез тях, дадоха ми много хубава цена за 5 нощувки със закуски /вкл. такси/ = 550 $, направихме и застраховки, който иска повече инфо - мога да пиша на ЛС, за да не излезне реклама.

Искам да попитам за Ситимакс Ал барша - има само кабелен интернет в стаите, така ли е наистина?

И аз съм почти 100% готова с програмата, направих и резервация за Бурж Халифа за 17 ч, и вече нямам търпение  Crazy

В стаите има само кабелен интернет срещу заплащане , а в лоби бара има безжичен безплатен.Имайте впредвид , че спрямо моят престой интернетът не е толкова добър като в България.

# 599
  • софия
Ааа, моля, моля, този път съм в час, жената баш за круиза на Марината е питала във въпрос №3  hahaha hahaha hahaha

Аз не виждам чак пък какъв е проблема, това е форум и всеки може да си пише каквото си пожелае.
Що не напишете позволените въпроси на първа страница и да се приключи с въпроса  Laughing Laughing Laughing

Аз например досега съм питала все за неща, които ще ми улеснят пътуването, за транспорт, цени и маршрути. На повечето въпроси получих отговор. Емоциите ще си ги откривам лично там на място.

Макар, че въпроса с цената на кафето в Емирейтс все още не е уточнен  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт