ДЕКЕМВРИйки 2013

• 29 917
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
Въпрос към ЛЛЛ: бебето ми заспива почти веднага като я сложа на гърда. Понякога издържа само 5 минути. После суче, но определено не е активно. Опитвам с компресия, но и тя действа за кратко. Просто не мога да я събудя после и мисля, че за 10 минути не е приела достатъчно мляко. Понякога издържа и по 20 минути, но това е много рядко. Изплюва гърдата и повече не си отваря устата. След половин час ако се разбуди може да засуче за малко, но в повечето случаи не иска дори и това. Не се буди често за ядене. А да я храня на 2 часа е почти невъзможно, тя не се буди и нямам успех. Въпроса ми е освен компресията как мога да я стимулирам по време но ядене , за да не заспива. Опитвам с масажче, с леко пощипване, но и звуци не и влияят много. Имам чувството, че е доста вяла понякога. А иначе си ака и пишка редовно. Не мога да кажа дали наддава, защото я кърмя само от 10 дни и цялото и наддаване може да се дължи на това, че беше на АМ преди. Вече е на 27 дни.
Вчера се изцедих (70мл) и и го дадох с шише, което плюеше първоначално, а после продължихме на гърда за кратко. Когато е биберон не заспива, но на гърда много се унася.
Предварително благодаря и се извинявам ако е коментирано.
gerryto_1, разбирам, че вече се кърмите и опитваш доста неща да върнеш момиченцето си на гърда и да му помогнеш да суче по-ефективно!   bouquet
Пишеш, че ака и пишка редовно – би ли уточнила – приблизително по колко наакани и напишкани пеленки на денонощие има? А колко кърмения? Изцяло ли преминахте на кърма, или я дохранваш? Кърмите ли се през нощта? Забелязала ли си да има някакви моменти, в които тя суче по-ефективно? Ако си усетила подобни моменти, може да се възползваш и тогава да и предлагаш гърда (например – някои бебета са по-склонни да сучат, когато сънени, други – на разбуждане и т.н.).

Действително, компресията обичайно спомага за това – бебето да се задържи по-дълго на гърдата и да суче по-ефективно. Споделяш, че тя действа за кратко – как мислиш, дали би могла да опиташ да я прилагаш по няколко пъти на едната гърда - докато и с компресия бебето вече не суче, а после да предложиш и другата гърда, като и на нея приложиш няколко пъти компресия?
Често се случва бебето да заспива на гърдата – от една страна, там то намира комфорт, уют, топлина, успокоение,  от друга – сукането може да го изморява и да има нужда да си почине мъничко. Ти пробвала да я поразбудиш с масажче, пощипване, звуци; може би някои идеи от тези статии – Поспаливи бебета и Събуждане на сънливо бебе също могат да бъдат полезни при вас.
Би могла да опиташ и дали смяна на позата няма да има ефект.

Количеството изцедена кърма не е показател колко мляко има всъщност в гърдите ти - ефективно сучещо бебе може да изсуче повече мляко и от най-добрата помпа; от друга страна – доста майки споделят, че не са успявали да изцеждат голямо количество мляко, но въпреки това са кърмили успешно (не всяка гърда поддава на изцеждане и това е нормално). Wink

Надявам се постепенно да се напаснете с твоята дъщеричка, тя да укрепне и суче по-ефективно и да се наслаждавате на приятно кърмене. Ще се радвам да споделяш как се развиват нещата при вас
. Hug

# 631
Въпрос към ЛЛЛ от два дни се случва понякога докато Роси суче и изведнъж започва да се дърпа, да плаче. Успокоявам я и пак я слагам на гърдата - засмуква и отново почва да се дърпа и да плаче. И така се успокояваме и се пробваме пак около 2 часа и накрая идва време за следващото ядене и така няколко часа докато се измори и заспи. Предполагам, че не и стига кърмата и за това така се нерви. Размразявам кърма , за да и давам, но като я опитам има отвратителен вкус. Нещо като на пластмаса или нещо подобно, нагарча. И аз не мога точно да определя на какво има вкус, но определено е ужасно. За това не и я давам. Първия път реших, че е развалена и я хвърлих, но сега от друго контейнерче има пак същия вкус и не знам дали да я давам.
snej_vk, как мислиш, дали е възможно силата на струята да оказва влияние на това Роси да започва да се "сърди" на гърдата? Thinking Ако е така, може да опиташ да си помогнеш с компресия и с лек масаж на гърдата – всичко това, за да се спомогне по-лесното потичане на «следващата порция» мляко, ако тя евентуално се сърди на по-отслабена струя. Някои майки правят и нежен масаж с бутилка от минерална вода, пълна с топла вода – като я търкалят в посока от мишницата към зърното – така има ефект «2 в 1» - като топъл компрес и масаж едновременно – ако идеята ти допада, може да пробваш дали при вас това е приложимо. Друго, което би могло да има ефект, е да опиташ да я кърмиш в поза, в която и гравитацията да помага – така, че гърдата ти да се пада над главата Роси.

Случва се майки да определят миризмата и вкуса на съхраняваната кърма като леко метален или с дъх на сапун или перилни препарати. Mr. Green Причините за това не са определени със сигурност, но е възможно една от тях да бъде свързана с необичйно бързото разграждане на млечните мазнини. Липазата (ензимът, който помага за усвояването на мазнините и започва да разгражда мазнините в изцеденето мляко), би могла да придаде някакъв метален привкус на кърмата. Това обичайно се случва известно време, след като кърмата е изцедена (и по-често – когато е била замразена, при нейното размразяване). Понякога е възможно и миризми от хладилника или фризера да проникнат в съхраненото мляко.
Този дъх не е признак, че кърмата е развалена или негодна (разваленото мляко има кисел мирис или лош вкус). Някои бебета спокойно пият размразена кърма, а други не я харесват. Ако прецениш, би могла да я дадеш на Роси да я опита - ако я пие с охота и не наблюдаваш някакви промени при нея (в изпражненията, например), вероятно по-скоро няма нещо притеснително и би могла да и я даваш. Wink
Още за съхраняването и размразяването на кърма може да прочетеш и в статията Съхранение и третиране на кърма.. Peace
Пиши как сте.
Hug

# 632
Добро утро!
Кажете по кое време давате Вигантола,понеже на мен педито ми каза сутрин на гладно да е?

и на мен ми каза на гладно сутрин,15мин преди хранене,но се случва да го забравя и го давам когато се сетя...споделих с педиатърката и ми каза че няма проблем,важното е да се приема

# 633
Вкъщи сме с двете принцески  Heart Eyes

Теа е толкова мъничка обачеееееееееее, какъв глас само има, малейййййй Crazy ММ Laughing Laughing ме остави сама и отиде да черпи в службата, уж са нахранени, ама ако ревнат, незнам!!! :

Как сте, чета че едвам се оправяте с едно дете, пък аз с цели две идея си нямам как ще се случват нещата  Crazy
Тази седмица ММ се уреди с болничен ама в понеделника си е на работа и иииии тогава става интересно Wink

Смятам да ходим долу при майка ми, на нея и предстои операция тази седмица, обаче ние с принцесите ще и бъдем опора да не мисли за болестта си и да има стимул да се оправи по-бързо, така и тя няма да е сама а покрай нас и аз няма да съм сама с нея и татко ще съм. Те живеят на центъра имам възможност за малко да излизам докато мадамките спят, пък и те ще имат нужда от помощ в домакинската работа и в готвене и пазаруване. Малко за ММ ще му дойде нанагорно, че ще трябва да ни води сутрин и да ни взема вечер, но като е кофти времето ставаме там да спим и това е. За мен е идеален вариант, защото се страхувам да оставам сам-самичка в къщи с двете деца Crazy Crazy

Rosinkaaaaa ние се къпем в легенче, коритото ни идва прекалено огромно  hahaha
Вилхелмче дано се оправиш бързо  Hug
Станислава какъв билков чай даваш на бебчо? Против колики ли е?

Моля те,да споделиш
и нас много ни мъчат Rolling Eyes

Дойчинова благодаря  Hug

Да мила,против колики е,но не се намира в магазините.Една баба-билкарка го приготвя

# 634
Здравейте, момичета  Hug! Съжалявам, че нямам време да ви чета и за това направо питам- какви капки против колики давате? Аз започнах с Еспумизан, но нощно време е ужас, по 5-6 часа не спи, а през деня не мога да го събудя. От два дни давам Colief и не смея да се похваля още, но снощи спа много спокойно. При вас как са нещата?
Аз давам Инфакол и Абоколикен.Редувам ги,на всяко хранене давам различни

# 635
Добро утро и от мен  Laughing
Я да ви забия един въпрос  Flutter  Моя ММ ме гони от няколко дни с въпроса "кога можем да правим секс"  Flutter Thinking Embarassed   Понеже не съм питала доки (това не ми е преоритет и не съм се сетила да питам) нямам представа колко време след раждането може да се прави и реших да попитам тук

# 636
Добро утро и от мен  Laughing
Я да ви забия един въпрос  Flutter  Моя ММ ме гони от няколко дни с въпроса "кога можем да правим секс"  Flutter Thinking Embarassed   Понеже не съм питала доки (това не ми е преоритет и не съм се сетила да питам) нямам представа колко време след раждането може да се прави и реших да попитам тук

На мен ми казаха след 40-ия ден.  Peace

# 637
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Добро утро  smile3507

Как изкарахте нощта? Коконче твоите принцеси снощи как се държаха - спинкаха или будувахте дружно?

Моята мома не може явно да си определи режима - снощи сука и заспа в 23ч., след това ме вдигна в 00:30, яде, наака се, сменяхме памперса, пак яде, хълца, пак яде...до 2:30. После в 5 пак нададе гладен вой и заспа към 6. Викам си ОК - ще спим поне до 9....да ама не - в 7:30 пак гладна  Crazy  и сега спи.
Пък аз трябва да сготвя и един куп неща - знаете как е ...... Мисля, че няма да издържа така още дълго, вчера следобед гледах в една точка и буквално ми се гадеше от умора, това след като пробягах с баткото и към 2-3км. в парка  Rolling Eyes

И стигаме до въпроса към ЛЛЛ - ако давам, т.е. мъжът ми дава АМ на храненето в 5 дали ще ми намалее кърмата?
И моята също се дърпа като се храни и се сърди, но при мен струята е много силна, като се дръпне и виждам как продължава като фонтан да извира кърма  Confused  може ли да дадете идеи как да се справя с това?  Praynig
Също защо от 1 хранене вечер, станаха 3? Нещо с кърмата ли не е наред? Скок в растежа ли е това или аз нещо не се храня правилно - ям овесени ядки, пия чай за кърмачки... как да се върнем на 1 хранене вечер?  newsm78

Станислава Димовска-Текьова, аз знам като ти свършат лохиите  Peace

# 638
ми те моите лохии преди около седмица спряха,на 27.01 бебчо прави 40 дни,така че ММ ще си почака,аз викам поне до към 2 месец да се въздържам Simple Smile  Laughing  не са ми махали конци и ме е страх да не стане нещо,ако е толкова скоро след раждането...казаха че сами ще си паднат и не са ме викали за да ги махат

# 639
Моите също уж спряха, ама от време на време има зацапване малко, ама честно казано и след40-ия ден най-вероятно няма да посмея. Ще си почака и ММ.  Grinning

# 640
  • София
Как сте, чета че едвам се оправяте с едно дете, пък аз с цели две идея си нямам как ще се случват нещата  Crazy

Така е. Но пък вчера мернах на Витошка един татко с две бебета близначки и два джак ръсела. Ей на него вече шапка му свалям  Mr. Green

# 641
 Mr. Green Аз пък видях жена с количка ( бебче около 6м.), по-голямо момченце около 3 год., водеща голден ретрийвър и два джак ръсела  Mr. Green Mr. Green
ММ каза хич да не си се оплакала  Laughing Laughing

# 642
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Е, какви са тези Джак ръсел? Сега заради вас, ще взема да питам Гугъл по въпроса  Laughing

Аз вчера установих, че са ми необходими степенки за количката да возя баткото прав отзад  Thinking  Някой да има опит с такива степенки? Универсални ли са, от къде се поръчват  newsm78

С малката вече ходим да взимаме баткото от градина. Майка ми си взе отпуска, да ми помага и се разболя  Rolling Eyes  Та сега с малката щем не - щем ходим да вземам батко й, дано не я простудя, но я обличам добре, а и последните няколко дни не са толковоа студени  Rolling Eyes

И да се похваля какво научих буквално току-що: утре съм на изпит  Crazy  добре, че съм си подготвила презентацията от преди месец и сега ще трябва само да преговоря  Crazy

Нели, много рано на работа? В Испания толкова ли ви е майчинството?  newsm78

# 643
Вярно ли е, че документите за еднократна помощ при раждане 250 лв., децки и еднократна помощ за студентка 2880 лв се подават когато бебето направи месец и му се бие ваксина, със служебна бележка от личната лекарка на бебето, че е имунизирано се подават документите??? newsm78

# 644
  • София
Полина, за еднократната помощ при раждане не се изисква имунизация. Само удостоверение за раждане и за родените от майката деца.

TDI, едни дребни и диви кученца са Simple Smile

А всъщност колко е нормално да наддаде бебето първия месец?
Току що мерих бебе, днес навършва месец и се оказа, че е наддала 1200 грама, а педиатърката каза да внимавам да не е повече от килограм  Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт