Отговори
# 105
  • гр.София
Привет,довлачих се и аз най-накрая от запис   Animal Snail
ЕЕее казвам ви няма такъв ужас като днес в ТК,то не работят повечето кабинети,бременни бол чакащи я за прегледи и ВСИЧКИ за тонове,от 12:30ч влязох чак в 14:45ч  #Puppy dog Накрая ви казвам щях да си тръгна,ММ и той се изприщи от чакане.Тоновете са наред,но си имам контракции,и дата за раждане си имам  Heart Eyes Само дано я удържим,че доки нееднократно повтори,ако случайно ми изтекът водите,дори и нова година да е да и звънна,викам айде нема нужда,дано се видим направо в 2014г .Иначе какъв преглед,какви 5 лева,тя беше след операция и преди следваща,съответно незнам дали имам разкритие,само ми погледна записа и се уговорихме за разни неща.
Казах и за вит.К,че искам да се приложи,и тя ми вика ми то тук не се практикува ей така,все пак ще разпита заради мен,ама е малко скептично настроена,че ще сложат инжекцията на детето.Викам и ,аз всичко ще си платя само някой да я сложи...оффф толкова безсилна се чувствам в такива моменти,когато знам че няма кой да се съобрази с желанието ми  cry
Панди много се радвам че сте добре и сте си у дома.Браво на твоето послушно бебче   bouquet
Фейс и аз у дома в спалнята съм спряла парното и спя по една тениска и отвита,ММ умира от студ и се завива през глава.Аз само се шегувам и викам-ейй,ама друго си е да имаш някоя и друга сланинка по себе си да те топли  Mr. Green
Сияна успех мамче,леко и бързо да мине всичко  Hug
Перо стискаме палци,ама ч не се излагай,гледай си филмчета ама и тук хвърляй по едно-две оченца хихи  Grinning  Hug
Това с размерите и аз го мисля сега,вчера една позната роди момиченце 2660гр,а и бяха казали на последна консултация ,че е 3250гр  Shocked ,доста голяма разлика.

# 106
  • Севлиево
Аааа дюлите ги забрави, Панди. Ми и аз с домашни цярове бе. Сок от сливи. Казаха ми за някакви шоколадчета разхлабителни, но не съм ги пробвала. Пръцкам повечко, ама зор ходя до тоалетната. До сега 2 пъти. Ама че тема отворихме  Crazy
Перо, тука сме бе, стягаме честитките  Hug въпреки че аз съм отнесени от вихъра по принцип, не само след раждането  Crazy
Врътнах една изостанала пералня с бебешки дрехи. Ще си караме с дрехите на бати и туй то. Достатъчно ще са ни.
Пропуснах да ви разкажа за приема в отделението. Влизаме ние в отделението и ни посреща една слънчева акушерка от нощната смяна, като че ли не е била на работа жената, ами не знам...За раждане ли?...Влизайте, влизайте. Грабва ми сака, сбогувам се с ММ и влизаме...Акушерката: Ох, като те видях и ми стана хубаво.../жената в 4:30 беше уж приела една ромка с болки в 8ия месец, гласила се с мъжа си и я хванали някви болки. Както я хванали тъй май и я пуснали, щото си легнала наща и заспала. Акушерката я питала как е що е, тя...Остави ма да спя маааа./ Да са смееш ли да ревеш ли. Почва да ми попълва документите, а дата на раждане 01.01.81 - Козирог, вика и аз съм Козирог на 5.01. Аз и отговарям, че и моя мъж е на 5.01...е страхотен подарък ще си имате. Започва да ми говори едни хубави работи. После в предродилна ми подготвя пелените за бебето и ми подготвила номер 9, аз и викам че и баткото беше номер 9 и пак на същото легло ме настаниха. Въобще толкова много съвпадения, че се успокоих че всичко ще е наред. После е звъняла да пита как съм, дали съм родила. Много мило ми стана.

# 107
записвам се ,да не ви изпусна
 Hug Hug Hug за бебебцата
а за другите не барзайте толкова Stop   Laughing Laughing

# 108
  • София
Панди, радвам се, че писа тук и сте добре вкъщи. Аз вчера сутринта те мислих, че вече трябва да ви изписват и после видях, че си писала във Фейсбука Simple Smile
За разхлабване и круши може да пробваш, компот или сурови, както и сушени сини сливи  Peace

Аз днес от 10и30 в болницата на консултация се прибрах чак сега - голямо чакане беше за да мина на преглед. Важното е, че всичко е добре, доплерите са ми чудесни, консултацията с анестезиолога и кардиолога мина добре, даже анестезиолога се учуди, че чак знам между кои прешлени се слага упойката. Каза ми, че в момента в който усетя, че започва раждането да спра храната и водата.
Другата седмица пак запис на тонове и тогава спирам и магнезия.

Болните да се оправят  Hug

Хубава вечер на всички  Hug

# 109
Здравейте! Аз да се отчета след тонове  и преглед - всичко ни е наред, много шава младежа, наложи се да го прихващат на няколко пъти, за да има изобщо запис. На прегледа плацента и води в норма, бебе е около 3200-3300, няма много място, тясно му е. Според моя лекар ще изкара още вътре, че да видим, предвид че ще се върне от отпуск чак на 14,01 ще ми е супер притеснено, ако изобщо устискам дотогава. Иначе каката е с хрипове на антибиотик, аз съм си с болно гърло и запушен нос, просто чудесно Rolling Eyes
Скорошно оздравяване на останалите болни  Hug

# 110
zlatina.ber Леле, 3200-3300гр.  Shocked Браво!

# 111
Панди, а дано бебка е все така послушна!  Heart Eyes

Фейсче, явно при всеки е различно със секциото, защото при моя приятелка с второ секцио и беше доста леко. Много по-леко от първото и много по-леко от моето. Ето и за кървенето, Панди казва, че не се е справила с превръзки, а аз бях само на нощните на Always и ми бяха достатъчни. И сега не мисля да взимам друго. Веднага след операцията ти слагат еднократни гащи и после вече с моите си гащи и нощни превръзки. Ако този път ми е по силно течението ще накарам мъжа ми да ми купи и да ми донесе. А и долу в болницата има аптека, така че според ситуацията.

На мен вчера корема цял ден ми беше супер твърд. Как пък за секунда не се отпусна. Такова нещо досега не е било.  Crossing Arms Даже се притесних, а аз не съм от най-притеснителните. Понеделник съм на тонове и ще питам за списък какво точно да си нося, че съм забравила от предния път и ще си оправя багажа. Важното е, че имам нощница и превръзки.  hahaha

# 112
  • Между хотелите
Здравейте коремки😄
Искам и тук да честитя на всички нови мамчета, а на останалите да пожелая да си дойдат бебчетата, когато и както мамите искат.
При мен нищо ново-днес бях само на тонове. Добре са, виждаха се някакви контракции, но аз нищо не усещам. Другият път тоновете са ми на 02 януари-на самия термин, като си записах час и за преглед. Та дано устискаме до тогава, че честно казано не ми се стои по празниците в болница, но каквото е писано 😃
От мен лека вечер, да се оправят болните и да ви е спокойна нощта.

# 113
  • София
Говорете си за разхлабителни, а аз и със смектата не се оправих.  Rolling Eyes Ако не бяхте родили - чушки с боб и мандарини 2-3 дни щях да ви препоръчам и после ще ви питам дали сте запечени.  Mr. Green Аз си останах още 1 ден при нашите, ММ не беше много ентусиазиран да се прибирам и реших още малко да помързелувам тук. Явно и той иска да си почине от мен.  Rolling Eyes
Бях на ЖК, слушаха тоновете на бебето и акушерката ми мери кръвното. Дори не го гледаха на ехограф. Само си загубих 1 час да вися пред кабинета.
Панди, оперирана съм от миома на матката, което си е почти същото, като секцио, та и по-зле. Пак същия разрез на коремната стена (при мене почти 2 пъти по-голям от секцио заради размерите на миомата), пак са рязали матката... Ако това захранване няма отношение към кърменето, не виждам разлика. На мен още на следващия ден, след като ме изкараха от реанимация (а там бях яла баницата), ми донесоха обяд, после вечеря и доколкото разбирам, носят за всички еднакво. Не съм имала големи проблеми с червата. Имах някакви колики, но не бях ходила до 00 и на 3-ти ден ми дадоха дуфалак, който помогна.
mariq13, то жегата не е от сланинки, а от хормони Simple Smile))) Аз карам ММ тези дни да си иде до апартамента в Младост да донесе едни по-тънички вълнени одеалца, че като изпишем бебето нали ще сме на по-топло, а завивките, с които спим ме потят много. Обаче не се замислям, че всъщност после и на мен може да ми е студено Simple Smile
Яни, тогава аз за превръзки ще си взема моите, пък ако ми тече силно, някой ще ми купи от аптеката до болницата за родилки. За секциото е индивидуално, да. Пък сигурно има значение и опериращия лекар...

# 114
Фейсче, не мога да коментирам коя операция е по-тежка. Майка ми е оперирана от миома на матката, но не е раждала секцио, че да може да сравни. Единственото, което искам да кажа е, че при секцио лекарите имат стандартен начин на захранване на родилката. (Няма нищо общо с кърменето.) Вече как ще е при теб, ще кажеш когато мине. Wink

Яни, и аз с първото раждане бях с обикновени превръзки, най-вече защото не знаех за съществуването на тези "за родилки". Както казах и сега бях с такива, оправих се, но сега когато видях какво представлват другите см сигурна, че щях да се чувствам по-комфортно с тях първите дни. Сега течението ми намаля и съм по-скоро за обикновените, ама сигурно всичко ще изхабя така или иначе. Пари се е давало. Simple Smile

Алиан, да, ама като съм патка не се сетих да кажа на ММ ей сега да вземе сушени сливи или круши от магазина.  ooooh!

# 115
Здравейте маминки,
Честита Коледа на всички и естествено Честит Имен Ден на всички именници.
Много хубава нова темичка и много бебочета,дай боже още нови сладки съкровища за Новата Година.
На всички ви желая успех и много положителни емоции  Hug Hug Hug Hug

# 116
Перо, голямо честито за финалната права. Hug

Фейсче, ти се бъзикаше, че ще сме си заедно. Та като едното нищо. А температурата си я докарах от климатика. Аз съм много зиморничева, но като съм бременна ми е много топло. Та през нощта съм се изпотила и се отвивам ( гола не мога да спя). Та от там.

Аз врътнах една обиколка на мола, ММ ме одруса на дупките, ей така профилактично.
И да се оплача, много ми се яде. Утре ще правя чийс кейк, ако атане, ще кажа рецептата.

Айде от мен лека и мека Hug

# 117
Здравейте! Hug
Аз от няколко дни все не мога да се разпиша в новата тема-благодаря за Цветно и Възкресителницата! Hug
На всички нови мами и бебчета-много здраве и хубави моменти! Hug

Сияна,какво стана с теб? newsm78 Имате ли бебче? newsm78
Аз днес бях на ЖК,взеха ми МБ, дадоха ми документите,ще ми дадат направлението за раждане на 10.01,когато ми е следващият преглед. Взех си най-накрая 45 дневният болничен,че ми се падна началото му на 11.12,а аз бях на преглед на 04.12 и не искаха да ми го дадат предварително. Смених си личната карта,че и с нея ходих до банката,за да ми въведат новият адрес и да ми изкарат документа за НОИ и социалните за номерът на сметката. Излязох от нас в 10.30,прибрах се в 15.30,докато свърша всичко. Сега съм като пребита,а трябваше да ходим на имен ден. Хубаво,че се отказах навреме.  Сега ми казаха,че картата ми ще е готова заедно с превода на парите-около средата на януари,но какво да се прави.
За контракциите-и аз си ги имам,но не са болезнени всеки път. Вчера вечерта усетих как коремът ми започна да слиза надолу,но не е много. Явно трябва да наглася всичко в сака и да си чакам.
И аз като Панди съм си купила превръзки за родилки,приготвила съм си и на Либрес Натуралис един пакет за всеки случай.
Хайде,оставям ви,че пак написах един ферман. На всички-много  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 118
Здравейте на всички!
Ето ме и мен, след няколко дни липса. Вчера се прибрахме с бебо и от понеделник сме в непрестанна еуфория. Чувствам се сякаш съм на наркотици, вероятно от окситоцина.
Сега по темата:
Раждането беше много изненадващо. Оказа се, че от дни съм била с контракции без да усещам. Водите ми изтекоха в 1,30 сутринта в понеделник, едва бях легнала да спя и веднага започнаха силни контракции на 3 минути. ММ помогна да се преоблека и тръгнахме. Аз се смеех и бях страшно щастлива, че ще си имаме бебе. В 2,00 ни приеха в Родилно отделение, клизма, попълване на документи, преглед, къде ти са изследванията и направление от наблюдаващ лекар - е, при лекаря са, да му звъня ли?!  Joy Това отне към половин час сигурно.
Казах "до скоро" на милото и ме качиха горе в Родилно отделение. Закачиха ме на монитор за тонове да следят бебо и ме боцнаха с атропин и бусколизин, че бях започнала да викам. Когато болката ме отпуснеше се извинявах, че плаша другите болни с викове и предупреждавах екипа /само от жени, с дълги, свободно пуснати коси/ да не се приближават до мен, защото имах нужда да се хвана за нещо, а няма нищо удобно.
Изведнъж сестрата се развика бързо да ме местят в родилна зала, че бебо е тръгнал. Отидох сама до масата за раждане, която беше с удобни дръжки за ръцете и започнах да напъвам по указанията на лекарката. Дори не съобразих да извикам нещо оригинално, а само дишах както ми казваха. Бебо излезе почти веднага, беше малко оплетен в пъпната връв и посинял. Обади се след няколко секунди.
Екипа беше много изненадан от лекото, бързо раждане, искаха да ме черпят с кока-кола, говорихме си и се шегувахме 2 часа докато мине следродилния период.
Бебето ми дадоха в стаята рано сутринта, да си го гледам и храня. Вземаха го само за да го изкъпят.
Ох, преживявам отново щастието ни от раждането!

# 119
От вчера сме вече у дома, гледкаме се, гукаме си и аз треперя от ревност ако някой друг освен мен докосва или държи малкия!
Оплаквания имам - боли ме кръст, гърдите ме болят от кърмата, която е много и сега се цедя и давам на едно друго бебе да хапва, болят ме хемороидите, изнервена съм от хормоните, бебо реве през нощта.
Но е толкова хубаво!!!!!!!!!!!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт