Отговори
# 525
Ели и аз стискам палци да мине раждането бързо и леко  thumbsup

# 526
  • София
desita bonita, памперсите от къде ще ги купуваш?
Кажи му на ТМ, че тези пари, които плащаш за раждането за избор на екип и стая отиват около 60% за болницата. Лекарят, който ще изражда бебето взима най-голяма част, но може би около 200-300 лева, зависи от болницата, анестезиолога доста по-малко, не знам за акушерката, може би и тя някаква смешна сума и то ако не си секцио. (Говоря за държавни болници де.) Обикновено слагат и специализант в екипа като втори опериращ лекар, а той не взима нищо. Така че на акушерките в отделението, които са се грижили за вас, няма да е лошо да им се направи по някоя питка или баничка. На лекарите също е добре да се даде за здраве на бебето. Не се изхвърляйте много, но да не е и без хич.
mariq13, тестовете за упойка не си ли влизат в пакета? На мен не са ми искали пари предния път като лежах.
allian84, за контракциите бях писала, че и аз съм така - като ме стегне корема и не ми стига въздуха. Тези контракции ги имам от 2 месеца някъде. Пия магнерич и но-шпа, но за теб май вече не важи това.
Аз имам въпроси към мамите с бебоци - абсолютно след всяка смяна на памперса ли се мие дупето, независимо дали е наакано или само напишкано? Кога се ползват мокрите кърпички, освен навън? Сигурно са тъпи въпроси, но нямам никакъв опит! Embarassed
happynesss♥, ЧНГ и на теб! Въпросите, които задаваш сме ги обсъдили много отдавна в темите. Трябваше да се включиш по-рано, защото в последния момент сега няма да имаш време за нищо. За триколките всеки има различно мнение, а за извеждането слушай педиатъра. По принцип не над 10 градуса и да няма мъгла, да не вали... Макар че някои ги извеждат и на по-студено. За доброволното завиждане не го разбрах нещо. Да не искаш да кажеш благородно?
Да се оплача пак - влошавам се, въпреки лекарствата Sad. Кашлицата се задълба и ми е трудно да кашлям с този корем. Надявам се да мине до няколко дни.  Hug на всички!

# 527
  • Русе
За много години мами  Simple Smile.
Ели, имаш стиснати палци и от мен. Май бебчо е чакал 03.01  Hug.

# 528
Дано всичко да е ок Elg! Много хора ти стискаме палци, ще е наред всичко, ще видиш!

# 529
Благодаря момичета  Hug От два дни спрях магнерича и днес вече разбрах какво е контракция  Laughing Започва великото чакане и при мен  Wink
 Елг много се развълнувах, стиснати палци и от мен  Hug

# 530
Елииииии, успех мила !!!  Hug Чакаме хубавите новини!

babyface, бебо го миеш след като е акало. Ако е пишкало само тогава с мокрите кърпички.

mandarinkata, desita, allian84Hug
Не мога да го разтягам за съжаление, защото тогава най-много боли.  Confused Даже като седна понякога и съм дотам. Уж трябвало от самосебе си да мине, но имам чувството, че това ще се случи с раждането.  Simple Smile  ooooh!

# 531
babyface76   newsm62 Уча чужд език и се бъркам.Това ми е оправданието.Хич не сум обърнала внимание. Mr. Green А имам едно предложение за теб.Правиш чай.Горещ!!Пиеш го колкото можеш горещ,ама чак да ти поизпари,на гърлото и на долу.Прави я по - често тази процедура и ще видиш   bouquet

# 532
Фейсче, пиеш ли Оксцитоцин? Аз това пиех плюс хапчета Хомеожен.

# 533
  • Стара Загора/Сливен
Ели стискам палци всичко да мине леко и безпроблемно за теб и и бебо ! Hug

# 534
  • София

Яни_Ди, защо Окситоцин?  newsm78

Фейсче, док каза от утре да спирам магнерота. Иначе но-шпа не пия, то и не ме боли толкова. Иначе си спомням, че ти беше споделила подобно нещо. При мен може би е малко по-леко, търпи се. Ще видим от утре ще има ли промяна в контракциите като спра да пия хапчетата  Peace

П.п. сега като Тонини писа Осцилококцинум, предполагам, че това имаш предвид Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 яну 2014, 21:38 от allian84

# 535
Елг, много, много, много стиснати палци - преживяваме всички с теб като на реалити шоу!! Пиши при нова първа възможност Simple Smile

Мама Тодорова, и теб те мислим - дано приключи чакането вече!

happynesss♥, за триколките - аз много ги харесвам, но нямам личен опит. Моята количка е такъв тип. Много майки казват, че децата им се обръщали в тях, защото са по-нестабилни. Според мен нямат разлика според стабилността. А и явно си зависи и от детето. Времето ще покаже. За извеждането - аз няма да мога да устискам положителни температури - 2 седмици тренировки на балкона и при първия слънчев ден излизаме, независимо колко градуса са навън. То бебето ще е така увито, че едва ли ще почувства разлика с вътре.

за кремчето срещу подсичане - и аз засега съм на Судокрем и Бочко, но също така ще пробвам и кремчето, което бях постнала във фб страницата - никоя май засега не се осмелява да си го вземе, но е препоръчано от много майки с проблемни бебета. Иначе при смяна на пелените смятам да ползвам хидратиращ бебешки крем на Бочко - той е в голяма кутия, защото видях върху себе си ефекта му. Наскоро ръцете ми стояха с изпръхнала кожа почти 2 седмици, с какво ли не ги мазах - след като ги мацнах 3 пъти с този вид Бочко минаха. Много мразя мазни кремове по пръстите си, този попива директно.

за мокрите кърпички - чувала съм много лоши неща за тях, заради това смятам да огранича употребата им само докато сме навън, иначе с вода ще обливам дупето при смяна на пелените.

Бейбифейс, Хис принсес не ви пречи да пробвате Осцилококцинум - той е при първи симптоми на настинка, хомеопатично е. Дано да пресече влошаването.

# 536
Хахахахахахаха...оффффф...стори ми се нещо нередно ама пусти мозък вече тотално отказва. Исках да кажа Осцилококцинум. 😃

# 537
  • София

Яни_Ди, защо Окситоцин?  newsm78

Фейсче, док каза от утре да спирам магнерота. Иначе но-шпа не пия, то и не ме боли толкова. Иначе си спомням, че ти беше споделила подобно нещо. При мен може би е малко по-леко, търпи се. Ще видим от утре ще има ли промяна в контракциите като спра да пия хапчетата  Peace
Според мен Яни имаше предвид осцилококцинум, както казва Тонини.
То и при мен контракциите се търпят, но е неприятно... Спират ми дишането направо.
Ха сега объркахте ме с тези мокри кърпи. И на мен не ми се ще всяка смяна на памперс да е съпроводена с миене, че и мивчицата ни е една мъничка...
Тонини, рецептата от твоя крем си я изпринтих и си я пазя. Ще я връча на майка ми заедно със списъка, докато съм в родилното.
За кашлицата имам сироп мукоплант, хапчета бронхикум, пръскам и биопарокс. Чай пия, но съм чувала, че не е много добре да е прекалено горещ.

# 538
Бейбифейс, аз не мия след всяко акане. Нито с каката така съм процедирала, нито сега. Зависи от степента и консистенцията на акото. Simple Smile Ако не е нещо кой знае какво, бърша хубаво с 2-3 мокри кърпи и пак мацвам кремче против подсичане. Не ми допада идеята всеки път да разнясям из стаите  голо/полуголо бебе и да мокря, особено зимата. С времето станах и НЕфен на къпането на бебе всеки ден. За мен е абсолютно излишно. През ден ми е абсолютно ок. Една от причините е и неудобството от слагането на огромното корито, вода, нагласяване на температури и т.н.

babyface76: А имам едно предложение за теб.Правиш чай.Горещ!!Пиеш го колкото можеш горещ,ама чак да ти поизпари,на гърлото и на долу.Прави я по - често тази процедура и ще видиш   bouquet

Всички лекари, при които съм била за традиционно болното си гърло съветват в никакъв случай НЕ горещ, а топъл чай.  Peace

Яни Ди, ох милата, напълно ти съчъвствам за неврва.  Cry Но май майката му е търпение и чакане да мине от самосебе си. Sad Силно  Hug

Последна редакция: чт, 02 яну 2014, 21:55 от ♥Пандичка♥

# 539
Яни_Ди, и аз имах проблем с защипан нерв, или по-скоро коренче на седалищния нерв.Много ме болеше. Отидох на невролог и тя ме накара да вървя на пети и на пръсти.Предписа ми и Кетоспрей плюц Милгама Н.Но аз спрей така и не намерих, а от милгамата няколко витамина изпих. Сякаш от самосебе си мина,но 2 седмци ме държа.

Общи условия

Активация на акаунт