Отговори
# 510
Пункция се прави с пълна упойка не е със спинална Wink Прави се тоалет, малко е неприятно, но не е болка а умиране Wink
Кате преди пункция няма утрогестан Wink Вероятно си се объркала с трансфера и къретажа Wink

# 511
  • В сърцето на любимия човек
Така нареченият тоалет не е нищо повече от промиване. Слагат ти спекулум и измиват шийката и влагалището с някакъв разтвор, може и физиологичен да е, не знам. С две думи - нищо кой знае какво. Единственото, което по някаккъв начин мога да нарека неприятно е поставянето на спекулума, но предполагам на всяка от вас са го правили безброй пъти.
Прословутата клизма пък изобщо няма да я усетите - малко топла вода и нищо повече. Усещането след нея е, че ти се ходи до тоалетна и толкова.
Не се тревожете за несъществени неща  Peace

# 512
  • Italia
Няма нищо страшно при пункция. Мен толкова ме беше страх, най вече от упойката, че вдигнах кръвно от паника и страх. Не се тревожете, напразно ще е. Успех на всички

# 513
  • София, Бургас
Катето_85 как така ти "правят тоалет (малко е неприятно, но трябва да изчистят урогестана)" Това не го разбрах? Какъв тоалет и как се чисти този урогестан. Също така, упойката пак ли е спинална?  Rolling Eyes

Иначе за клизмата. Следващата я чакам с нетърпение. Имах подуване на корема и газове и голям страх от тази клизма. А след клизмата ми се оправи проблема, дето години ми мъчеше. Няма майтап. Peace
Ами, тоалета е да те изчистят отдолу. Слагат ти спектум(май така се казваше това желязното), после една акушерка полива с топла вода, а друга почиства с марли. Абе, нищо особено не е. За 2 минути си готова. Упойката е венозна през абоката. Спинална са ми правили само при раждането...

# 514
  • София, Бургас
Пункция се прави с пълна упойка не е със спинална Wink Прави се тоалет, малко е неприятно, но не е болка а умиране Wink
Кате преди пункция няма утрогестан Wink Вероятно си се объркала с трансфера и къретажа Wink
Така е да..няма утрогестан Simple Smile на трансфера има. То едно ли е две ли е..вече почнах да се бъркам. Но така де, чистят там каквото има за чистене Simple Smile

# 515
Искам да попитам клиниката основно къс протокол ли прилага? Аз ще съм по къс, още няколко момичета с които говорих пред кабинета и те. newsm78 Не е ли по-успешен дългия протокол? Tired

# 516
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Искам да попитам клиниката основно къс протокол ли прилага? Аз ще съм по къс, още няколко момичета с които говорих пред кабинета и те. newsm78 Не е ли по-успешен дългия протокол? Tired
Dea Sunshine ,
ти не се спря с безумните въпроси!
Обади се на регистратурата и попитай. Или се обърни към лекаря си...
Така се надявах да си сменила клиниката ... Stop

# 517
  • София, Бургас
Аз съм имала един опит по дълъг протокол. РАзбрахме, че не съм за него и следващите опити бяха по къс. Дълъг или къс протокол се определя от докторката. Обикновено при по-млади жени може да се приложи дълъг протокол. Но разбира се факторите са много и лекаря преценява.

# 518
kateto_85 ,
ама как така лекаря ще преценява, Dea Sunshine има други виждания за процедурите. От доста време ръси из форума само бисери.
Не се стърпях да не отговоря на поредната тъпотия, която постна тук.
 #Crazy Crazy

# 519
betray, нека да бъдем толерантни и да не се заяждаме  Peace
не всички сме умни, като теб и можем да преценим кога ръсим само бисери  Mr. Green
все пак това е тема, в която да си споделяме притесненията, тревогите и мненията, а не само да си хвалим докторите  Flutter Flutter

# 520
meche_72 ,
никъде не твърдя, че съм умна и не целя заяждане. Просто въпросите на Dea Sunshine са безумни и то не само в тази тема. Преди време обясняваше как в клиниката я смятали за касичка и лекарите си искали пари направо. Някак не ми допада подобно поведение и е съвсем нормално да реагирам. Посещавам клиниката от 2011 г. и твърдя, че няма подобно отношение към пациентите. Всичко е регламентирано и за всяка платена стотинка са ми давали касов бон. Не смятам, че човек трябва  да поставя под съмнение компетентността на лекаря си, без дори един опит да е минал още. При условие, че го прави явно не трябва да е при този лекар, а в случая на Dea Sunshine и в тази клиника. Защото после ще продължим да четем колко за нищо не става клиниката и тн... Ако не си готов да извървиш пътя на асистираната репродукция по- добре не тръгвай по него.
Това го знаем всички тук. Пътят е труден, болезнен и дълъг и не винаги се увенчава с цветя и рози на финала.
Сега пък се чуди девойката защо ще я симулират по къс протокол като дългия бил по-добре....
Извини ме, но не се сдържам при подобни тъпотии.

# 521
След колко неуспешни инсеминации е резонно да преминем към ин витро?
ХСГ, ХУЗК или лапароскопия за диагностика на проходимостта на моите маточните тръби?
Къс или дълъг протокол ще е подходящ за мен?
С какви медикаменти ще бъде моята стимулация?
Какви хормони ще ми бъдат изследвани?
Какви допълнителни изследвания ще са ни са необходими преди началото на процедурата?
Колко дни смятате, че ще продължи стимулацията ми?
Какви допълнителни техники ми препоръчвате за увеличаване на шансовете за оплождане и имплантация?
На кой ден ще бъде трансферът ми?
Колко ембриона ще ми бъдат трансферирани?
Каква поддържаща терапия ще ми бъде изписана след трансфера?
Кога и какъв тест за бременност да направя?

Това са въпросите, които всеки пациент е редно да обсъжда с лекаря си. Нарочно подчертах частите от речта, които показват индивидуалността на всеки въпрос!

# 522
Margaritka ,
адмирации!   bouquet
Както винаги адекватно и компетентно включване. Дано бъде полезно за търсещите отговори из форума и коридорите на клиниката.

# 523
Понякога отговора на лекаря е като му дойде времето, сега и да ти кажа, пак ще трябва да го повтарям.  Hug

Попитах също така, защото някой някъде беше написал, че някои клиники избират късия, други дават приоритет на дългия. Аз съм "ЗА" късия, защото четох, че бил по-щадящ, а и не съм първа младост. Но пак от четеното останах с впечатление, че по-успешни са ин витро процедурите по дълъг протокол.

Бетрей, спамиш. Peace

# 524
  • София
Dea Sunshine, определено е нужно да имаш повече доверие на лекаря си, а ако не просто го смени. Относно избора на протокол и статистиката, която водиш, един личен пример от мен 5 опита, 3 по къс, 2 по дълъг протокол, 2 деца родени след стимулация по къс протокол.

Общи условия

Активация на акаунт