Къде ги побира в четирите си букви? Името е доста кратко и като повечето кратки имена, има повече от един произход, защото тази комбинация от букви се среща в повече от един език. При положение, че на първо място навсякъде дават значението от Honor, не виждам как може да се заяви, че това изобщо не било вярно. Очевидно е, че има име с английско-ирландски произход, което идва от думата honor. Това може да не е същото име, което идва от арабското нур - светлина, нито пък да е еврейското (Norah) נורא, което значи "поразителна", нито съкращението на Елеонора. В Шотландия Нора е женски вариант на Норман. И въобще не е нужно всички тези имена да идват от един език и от една дума, най-вероятно са възникнали независимо едно от друго. Всеки, разбира се, може да си избере кое е значението, което да приеме за себе си, но да се твърди, че другите не били верни...

. Всъщност поста ми беше в твоя защита, пък излезе негативен
. Идеята ми беше да кажа, че си напълно в правото си да си подбереш каквито искаш критерии, ако ще и никой друг да не си кръщава детето по този начин, ни най-малко не е било, за да ти приписвам някакви изказвания, говорех като цяло, че често се четат такива изказвания в подфорума. Ама здраве да е.
Тези дни чета книгата "Езикът на цветята" от Ванеса Дифенбо, където става въпрос за едно момиче сираче, което се интересува от символиката на цветята и общува чрез викторианското им значение. Отзад има речник със символиката на каквито се сетите цветя, затова ще допълня какво пише за значението на гореизброените от мен имена.
- мечтание
- вдъхновение
А ако овенчето е нетърпеливо и се роди седмица преди това - точно на Цветница, мисля, че цветните имена ще са ти от полза. 
Благодаря за предложенията и че мислиш вместо мен, че аз тук едно чета, друго разбирам. Ако се роди на Цветница, мисля наистина да се спра на цветно име. Харесах си Вероника, Ангелика и с предишното Моника... стават много еднотипни, ама карай.
И Иглика е много хубаво. Лилия ми звучи малко сладникаво, но и него ще обмисля. Препоръчани теми