Пъзели 26

• 49 687
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
gideon_jupiss, много хубави пъзели имаш! Май си падаш по кучета и по градове! Аз най-много харесах пъзела с шоколадовия лабрадор. Отдавна си търся точно такъв, но засега безрезултатно. Скоро ли си го купувала и от къде, ако не е тайна?

# 541
  • Варна (но всъщност съм от Русе)
 Laughing правилно сте забелязали
всъщност аз си падам по градовете и забележителностите, които сме посетили...не че лично сме ходили на всички места - исках да кажа там където родата е пътувала. Пък тя родата - голяма....
а дъщеря ми е по кучетата Joy
за лабрадора се обаждах в Clementoni директно и те ме насочиха към дистрибутора си за България, обадих се на търговският им директор и си поръчах при следващ внос да включат и моите поръчки - 3 на брой бяха тогава- те любезно се отзоваха и воала- получих го на страхотна цена! дистрибутора са Феликс Тойс.

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 18:28 от gideon_jupiss

# 542
  • Варна (но всъщност съм от Русе)
Само да допълня - трябва от сайта на Clementoni да извадиш каталожният номер на пъзела , който искаш...

# 543
И аз тук  Simple Smile Реденето на пъзели ми е любимо занимание, но поради липса на място, а и защото децата бяха по-малки, доскоро го правех основно на компютъра. От една година се захванахме семейно и с по-големите пъзели. Използвам моя край на кухненската маса, после покривам стабилно, че имаме и котарак, чието любимо забавление е да събаря всичко от масата на земята  Laughing
Доста време си ползвах като "подложка" за хранене един пъзел, който се беше закучил - нощна картина бял кон пред тъмни планини. Толкова се мъчихме с него, че реших да не го разваляме. Залепихме го на картон и сега се чудя как да го рамкирам. Давайте идеи, защото такова нещо не съм правила досега. Другите пъзели ги разваляме след 2-3 дена, но за този реших, че втори път не бих се хванала да го редя.
И нещо друго ми стана интересно докато ровех из сайтовете - пъзелите от по 15000 части. Как въобще се нарежда това чудо? Има ли някой тук да се е борил с такъв пъзел. Ще ми е интересно да разбера как се процедира. Дори не мога да си го представя.

# 544
  • Вестерос
Някои ги правят на картини, една рамка и е готов. Моят най-голям е бил от 1000 части, 48 часа се мъчих с него. Аз много обичам , но нямам търпението да го редя с дни, седмици, докато не го наредя не спирам. Бяха безсънни 2 дни  Joy Затова си редя по-малки. А за 15000 части не ми се мисли  Shocked newsm78

# 545
ston, не знам за 15000 части, ама я виж този:
http://www.puzzle.store.bg/p124085/div-zhivot-panorama-ejdrian-c … -chesterman-.html
 Crazy Shocked Да полудее човек!

# 546
  • Вестерос
 ooooh! аз ще се поболея , ако трябва да го редя, иначе е многооо красив!

# 547
Иванита, видях го този  Shocked. После забелязах, че има и "по-малки", под 20000 части. И се зачудих как се реди това чудо. Чисто физически ми е много интересно как се процедира. Трябва една стая само за пъзела да отделиш, с тези размери. Или може би се реди на части. Наистина ще е много интересно, ако има някой с подобен опит да разкаже.

# 548
  • на североизток от Рая

Честита нова година, момичета! Желая ви здраве и много свободно време за личните ви удоволствие!  bouquet

Преди време в темата пишеш Вени от Плевен. Тя редеше пъзели с огромен брой парчета, получавала е и награди. Съжалявам, че вече не пише тук. Дано да е добре.

А парченцата май се разделят цветово ,в отделни торби. Тя Вени най-подробно разказваше и показваше.

# 549
  • София
Ооо, аз пък много си мечтая за такъв пъзел, но наистина сигурно трябва цяла (празна) стая. Като оженя децата, изпразвам им стаята и го захващам Simple Smile

# 550
  • Елин Пелин
Здравейте и от мен! Simple Smile Аз си мислех че съм запалена по пъзелите,но след като прочетах туй-онуй в темата разбрах че има много по запалени от мен! Поздравления на всички за чудесните наредени пъзели! Ще следя темата. И скоро ще кача и моите, които надявам се да имам време да се увеличават!  Laughing

# 551
  • На погрешната планета
В темата пишеше и един мъж-Дани, той също обичаше да реди гигантски пъзели Laughing

http://s1307.photobucket.com/user/hobby_puzzle/media/denifire/02 … l?sort=3&o=34

На Вени галерията не я откривам.

# 552
  • София
...Дани, той също обичаше да реди гигантски пъзели ...
Супер са му пъзелите.

Ето моя замък, който накрая бая ме измъчи.
http://prikachi.com/images.php?images/812/7828812v.jpg
Пъзелът е от тези, които вървят с подложка. Със смесени чувства съм към нея - наистина е много удобна, когато трябва да раздигна пъзела, но много "лепи", всяка трохичка и косъмче й се лепват. Освен това е с около 2 педи по-широка от конкретния пъзел и стърчи от масата, и всеки, който мине, може да я бутне. Трябва да я подгъвам. А пък понеже е грапава, не мога да местя пъзела по нея. Може би е до навик, досега съм редила директно на масата и лесно местех парченцата по гладнката повърхност.

# 553
  • Sofia
Красота, Узи! Sunglasses  Много ми харесва!
Много си права за подложката, описа и моите чуства.
Ние на земята редим, там е и по-удобно за снимка. С подложката се пренася де.
Сега довършваме един от коледните на детето.

# 554
  • София
Узи, разкош е този пъзел!
За подложката - приятели ми подариха подобна на твоята - мъчих се с нея
миналата година, но изобщо не ми е удобно да не мога да приплъзвам парчетата, докато ги наместя.
Върнах се към старата си импровизирана подложка - лист подова изолация.
Не си спомням как се казваше материалът, но е много удобен и достатъчно голям и
за 2000-ци, а с него пъзелът може да се мести навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт