ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 359
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 635
Аз бих искала да попитам веганите тук   bouquet как разбирате къде да поставите точката, докъде да не ползвате животински продукти и откъде нататък може да се ползват?

Веганите не ползват никакви животински продукти .

ама разбира се, че не ползват
онази почва, дето им отглежда храната, се тори с какво друго, ако не с животински тела и екскременти  newsm78

Joy
Ми могат да минат на фотосинтеза..
Гледах филм за един индийски Йога дето до 65 годишна възраст нищо не бил ял...
Само че бил пил вода от река Ганг, а там има всякаква живинка както знаем...но това го спомена накрая мимоходом та може голяма част от аудиторията да го е пропуснала...

# 1 636
  • София
Отговарям на въпроса за веганите и лекарствата - при хранителните добавки има ясна тенденция всичко да се прави веган, защото е модерно.

# 1 637
тя и кравата е хищник
поглъща целулоза, дъвче и преживя за да нахрани бактериите в търбусите си и после изяжда самите бактерии

# 1 638
  • София
тя и кравата е хищник
поглъща целулоза, дъвче и преживя за да нахрани бактериите в търбусите си и после изяжда самите бактерии

И хапва и някое и друго насекомо с тревата.

# 1 639
Сега и пробиотичните бактерии били хищничекса храна , някои хора изтерещаха.

Облачето , има хора които без месо не сядат на масата, не знам за присъстващите, не ме и интересуват.Аз лично съм съжителствала с такъв индивид и не сме се изклали . Той много обичаше животни между другото , ако изгледа "Земляни ", може и да спре да яде месо Wink.

# 1 640
Отговарям на въпроса за веганите и лекарствата - при хранителните добавки има ясна тенденция всичко да се прави веган, защото е модерно.
Те самите хранителни добавки са си "мода", т.е. абсолютно излишен харч.
Ама.....мода.И печалба, най-вече.      Laughing
Да се чуди човек как ли са оцелели хората преди 20-30-на години само, без прословутите добавки.....    Joy

# 1 641
...
 Има биосметана растителна бадемово мляко, има заместители.
...

за омега6 и фитичната киселина нещо да кажеш?
или няма проблем да се поглъщат отрови само и само да сме хуманни към всичко, но не и към себе си

# 1 642
...
...

или няма проблем да се поглъщат отрови само и само да сме хуманни към всичко, но не и към себе си

Ето УАСП : http://dieti.rozali.com/hranene/p11789.html

Омега-3 ненаситени мастни киселини
Най-добри хранителни източници: с,................... ленено семе, слънчогледови семки.
Оптимална дневна доза: 1000 мг

Омега-6 ненаситени мастни киселини
Най-добри хранителни източници: слънчогледово олио, слънчогледови семки, тиквени семки, пшенични зародиши, сусам, безсолни ядки – орехи, бадеми, лешници.

КАК беше "с твоите камъни по твоята глава". барем да беше прочела от къде се набавят преди да се опитваш да провокираш .

Фитична  newsm78 или фитинова киселина си искала да напишеш ?

# 1 643
  • София
Дори човек да не е чел нито ред от Достоевски, пак не би трябвало да може да повярва, че това е ногова "мисъл". Заради терминологията.

признавам, че за момент се хванах.

според мен почти краен месояден, бих казала дори чревоугодник, да вземе да прегърне вегетарианството, или нещо му се е бъгнало в главата, или изведнъж е решил да живее сто години, или е на умиране. Човек не се променя лесно, да не кажа, че хич не се променя , само задълбочава проблемите.

# 1 644
...
...

Аз съм против заместителите и не бих ползвала бадемово мляко или сметана,но така или иначе в такива продукти няма как да е проблем фитиновата киселина,защото тя се съдържа в обвивката на бадемите,а предполагам в тези продукти е отстранена.Аз лично също си я отстранявам като ям бадеми-доста добър продукт ако не се прекалява.
Какво им е на омега6? Има ги на много места-важното за организма е какво е съотношението спрямо другите омеги 3 и 9.
Така или иначе като ядеш животнински продукти със сигурност поглъщаш доста омега 6,особено когато животното е гледано със зърно и не  е пасло достатъчно.

# 1 645
ама разбира се, че раст.източници на омега3 са най-добри
за тревопасните обаче

за хората трябва да са минали през животното, за да са усвояеми
и децата вече знаят, че кокошките ако се хранят и с ленено семе, дават яйца, богати на усвоим от човека омега3

омега6 - виж пак добре източниците, за да знаеш какво да избягваш
все пак именно омега6 е в основата на много заболявания, вкл и рак

а съотношението 1:1 между омега 3 и омега6 се поддържа трудно в днешно време

фитична, фитинова  са два превода на едно и също нещо

# 1 646
Тиква, ленено и конопено семе, сусам, орехи...Сусамово олио за салати Heart Eyes Тва за омега 3

# 1 647
Тиква, ленено и конопено семе, сусам, орехи...Сусамово олио са салати Heart Eyes Тва за омега 3

ТВА е за крави и кокошки
от ТВА ще усвоиш точно НУЛА

# 1 648
  • София
Масло от крил.
Ама крила не е веган.

# 1 649
ама разбира се, че раст.източници на омега3 са най-добри
за тревопасните обаче
за хората трябва да са минали през животното, за да са усвояеми
и децата вече знаят, че кокошките ако се хранят и с ленено семе, дават яйца, богати на усвоим от човека омега3
омега6 - виж пак добре източниците, за да знаеш какво да избягваш
все пак именно омега6 е в основата на много заболявания, вкл и рак
а съотношението 1:1 между омега 3 и омега6 се поддържа трудно в днешно време
фитична, фитинова  са два превода на едно и също нещо

Ти само на животински източници ли караш?
Растителните източници не са добри за усвояване на омегите-съгласна съм.He съм чувала кокошка да я хранят с ленено семе-бая скъпи яйца трябва да снася.Достатъчна и е трева,което не означава,че и човек ще извлече нещо полезно от нея.
Омега 6 не водят до рак,но ако така вярваш няма проблем.
Съотношението на омегите не е 1:1, a ако е 1:1 има голям проблем.
Фитинова к-на е правилното название,което се ползва с съответните среди.

Общи условия

Активация на акаунт