ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 083
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 770
пирожки с алабаш
тиквени суфлета
кисело зеле, готвено
брюкселско зеле-гратен
кладница на тиган
пъстърва на фурна
бургери от соя и камут
лазаня със спанак и чушки
зелен боб със сос
грах и броколи на пара
картофени пелмени с извара, на пара
равиоли с тиква и сирене
печени кореноплоди на фурна
пица с аспержи и моркови
за довечера-пълнени тиквички с кафяв ориз и булгур, на пара
И още:
дип от авокадо
маслинен дип
дип от сушени домати
дип от печени чушки
дип от карфиол
дип от броколи
орехов дип
 и салати, салати, салати, разни и разнообразни-зелева, доматена, от цвекло, глазирани моркови, от ряпи, веге-руска салата,

# 1 771
Еее, Краси, страшна си!  Hug Поздравявам те. Simple Smile

# 1 772
  • София
Ще ме прощава Краси, ама 2/3 от тези яденета са пълна отврат за мен. Голямо разнообразие - няма що.

# 1 773
Ще ме прощава Краси, ама 2/3 от тези яденета са пълна отврат за мен. Голямо разнообразие - няма що.

И уж двама мъже храни с тях

Мен ще ме изгонят от къщи ако сервирам САМО гарнитурата
Или в най-добрия случай мен ще ме изядат  Joy

Тук някой отдавна я открехна, че мъжете и ядат тайно навън, за да не умрат от глад в къщи

# 1 774
  • София
     Краси, бих опитала някои от диповете(тая дума пък от къде дойде?), зеления фасул, зелето киселото,но другите неща изобщо не ми звучат вкусно, дори и за гарнитура.

# 1 775
  • Пловдив
Пирожки са алабаш?
Това звучи наистина потресаващо зле. Като се има предвид, че ям алабаш. Но представата за сготвен алабаш ме  Sick, както и представата за сготвена ряпа.
Камут? Какво е камут? Звучи като хамут, което е нещо вмирисано на конска пот.
Аааа Египетска пшеница. Не разбирам, защо трябва да се яде египетска пшеница - нямаме ли си българска пшеница, защо трябва да се яде киноа и хималайска сол. Защо някакви хора се опитват да ме убедят, че това, което ми е готвела баба ми не е било полезно за мен, а трябва да ям суши. Твърдо вярвам във вкусовете от детството и в това, че това са полезни храни. Вярвам и в чушките с доматен сос и в пълнените чушки със сирене, в сармите постни и месни и т.н. Вярвам, че това са вкусни и полезни храни. Вярвам, че едната ми баба почина на 83 г., а другата на 89 г. без да ас кусвали камут, мамут, хамут или други подобни, същото е и относно тофу, тофуйка, соево мляко и т.н.
Млякото и сметаната са едно нещо, което се добива от крави, овце, кози, биволи, а не от растенията. Мляко дават животните бозайници, които кърмят. Едно растение или едно пиле няма да дадат мляко никога.

# 1 776
Ама аз не ви карам вие да ги ядете......нали ние си ги харесваме.    Grinning
Питахте за вегетарианско разнообразие, "дадох" ви.

Мен ще ме изгонят от къщи ако сервирам САМО гарнитурата
Е, аз нали това твърдя, че основното ви е месо, месо  и пак месо.    Mr. Green  Няма ли месо, гарнитурата не е интересна.И после не ядяли по три пъти на ден месо.....     Joy
Интересно, като не щат само гарнитурата, с какво им заместваш месото, та да не го ядете по три пъти на ден?    Laughing
С най-голямо удоволствие бих прочела едно разнообразно месно седмично меню, в което няма месо или яйца три пъти дневно.

# 1 777
Аз във вегетарианския си период се хранех с големи количество храна, защото трудно се засищах, компенсирах с хляб. А повреме на 90 дневната диета, там трите дни са вегетариански, единия е протеинов. Особено последния, плодовия, беше за мен мъчение, въпреки че ядях към него 100 гр. сурови ядки.

Трудно ми е да разбера как хората се засищат само с постна храна...

# 1 778
  • София
  Нямам меню за три пъти дневно, защото у нас се яде един или два пъти дневно.

# 1 779
  • Пловдив
На 90 дневната съм сега.
Какво готвя ли? Изброявам смесено от различни дни:
пилешко и свинско с кисело зеле,
постни сърми - купени
спанак с ориз,
гъби с ориз,
картофи соте,
картофена салата,
леща,
зеленчуци (чушки, тиквички, патладжан)  с доматен сос - на ресторант;
пиле с гъби и лук;
печено пиле;
капама;
руло от свинска плешка с бекон и зеленчуци;
табуле от кус кус;
броколи със сметана и сирена
суджук от конско и свинско месо
бахур
хамон
сладки неща
еклери
солети от бутер тесто с маслинова паста
кекс
салати от домати с чеснов черен пипер
салата айсберг с авокадо
саламурена туршия
и още и още
Приятеля ми не е на диета и си ги меши, както реши.
О правя и супи понякога. Доматена - от домати и ориз, зеленчукова от гъби, картофи, моркови, чушка и т.н. Зеленчуково месна и т.н.

# 1 780

Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha

Много готино!   bouquet Аз лично не мога да ям 3 пъти на ден месо, понякога и веднъж не ям, и не вярвам , че има много чак толкова месоядни, които гъчат месо нон-стоп.Има дни, когато ми се яде точно пилешка пържола или риба с гарнитура  Wink , и в този момент съвсем не ми се ядат ядки, нищо , че също са богати на белтъци. По-вредния вариант за мене е- някой станал "на сила"  вегетарианец- щото така е модерно, полезно, така казват........и т.н....., на който му текат лигите при вида на сочни кюфтета, отколкото някой, който се храни И с месо.....................

# 1 781
не 3, поне 5 пъти на ден муаме месо, Красо
а дано мирясаш сега
набивай си фуража и спри да гледаш в чуждата чиния

# 1 782
Това ми прилича на веганството,само че в другата крайност.

# 1 783
Ог,
Скрит текст:
не е вярно, ама дано миряса тролката
не спря да ни преследва и д ани обяснява какво имаме в чиниите
 Joy

менюто специално за Красата:
З: пушен бут
О: пълнено прасенце
В: печена гъска

малките хапвания са поне 3
на всяко: по 10 яйца на очи с по кг гауда

# 1 784
Аз не понасям Дюкан, по-ми е нормална ВМ НВД и горе долу у нас така се яде, но не сме съвсем стриктни. Готвя с месо, но обичаме и постни неща и момчетата никак не им се мръщят. От трима ни, само мъжът ми има проблем с теглото, но той тотално си промени двигателния режим и сега се напасва. За мен месо + салата е ОК, но пък и тиквички с ориз са ми вкусни. Гледам да предлагам разнообраззно меню и не купуваме полуфабрикати и фаст фуд.
Никой от нас няма проблем с отделителната система  Joy, а за газоотделянето, ми се струва по-скоро индивидуално - аз имам проблем с лукът, а мъжът ми не преработва чесън, ама наистина, ако яде нещо с чесън в понеделник, мирише поне до четвъртък, така че съм го изключила почти (макар че го обичам).

Общи условия

Активация на акаунт