ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 65 298
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Че ние си имаме и родни доктори вегани - Гайдурков, Емилова.
Емилова не е веган,нито вегетарианка  Naughty

# 631
СлънцеЛуна,като гледам в колко часа си стояла пред компа да се грижиш за моето здраве,не ми остава нищо друго освен да ти кажа първо да оправиш твоето...Не знам дали е от хранителният ти режим,ама те лекарите, диетолозите и организациите, до които се допитваш знаят по-добре от мен. Laughing

А ти по какво разбра, че в момента съм в същата часова зона като теб  Shocked ?!

Продължавайте да говорите за сивкавите вегани. То всякаш всички месоядци изглеждат така сякаш са в отлично здраве. Като в детската градина се - хайде да намерим веган, който изглежда зле и да кажем, че всички вегани изглеждат така ! А ако случайно изглежда добре, то или тайно яде месо или снимките лъжат !

# 632
Най-големия проблем на вегетарианците и - есетествено - веганите е липсата на холин в храната им. Холинът е нужен за регенерацията на клетките в тялото - органите и кожата, която е и най-големия орган на човека! Основни източници на холин са месото и яйцата. С течение на времето, липсата на холин става еквивалентна на липса на регенерация на тялото. Най-видимите следи за това са по кожата, която при такива хронични липси почва да изглежда значително състарена. Ясно защо - НЯМА от какво да се регенерира..... По-младите вегетарианци и вегани, започнали наскоро този начин на живот може да изглеждат добре така да се каже "по инерция". Т.е. още да не са достигнали критичната липса на холин и невъзможност на възстановяване на кожата, например. Съвсем логично звучи, че продължаването по този път неотклонно ще доведе до гореописаните кофти резултати... Видяхме вече няколко снимки за илюстрация на ефекта. Природата просто няма откъде да вземе градивните елементи.....  Rolling Eyes Можете ли да построите къща без тухли? Или да си отремонтирате стената без тухли?  Stop

# 633
Че ние си имаме и родни доктори вегани - Гайдурков, Емилова.
То па само като я видя Емилова и ми е ясна къв па веган е!Айде моля ти се  Mr. Green баш веган ще да е.

# 634
А ти по какво разбра, че в момента съм в същата часова зона като теб  Shocked ?!

Значи не e от храната,а от часовата зона-някои зони предразполагат към външни внушения Simple Smile.

Проблема на авторте на книги,д-ри и пр. е,че те хората сигурно са открили нещо важно за себе си,но това в никакъв случай няма как да помага на всеки отделен човек с неговата индивидуалност,хранителни предпочитания, климат,възраст и и др. фактори.А иначе може и да имат успешно излекувани пациенти,но те са под някакво реално наблюдение и има като цяло  доста неизвестни фактори за всеки един от тях,които няма как да са изброени.
Емилова и Гайдурков слагат всички хора под общ знаменател,еднакво предписание на храна,което обяснява и временните резлутати или липсата на такива.За да има трайни промени трябва превъзпитание на личността,което не става само с промяна на хранителните навици,а на възгледа за живота изобщо.
Проблема на днешните хора е,че са загубили връзка с корените си.

Да допълня нещо за холина-наскоро разбрах за някакво масло от крил,което било по-по-най-  и от рибените масла,както и богато на холин.

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 16:00 от Оr

# 635
Най-големия проблем на вегетарианците и - есетествено - веганите е липсата на холин в храната им. Холинът е нужен за регенерацията на клетките в тялото - органите и кожата, която е и най-големия орган на човека! Основни източници на холин са месото и яйцата. С течение на времето, липсата на холин става еквивалентна на липса на регенерация на тялото. Най-видимите следи за това са по кожата, която при такива хронични липси почва да изглежда значително състарена. Ясно защо - НЯМА от какво да се регенерира..... По-младите вегетарианци и вегани, започнали наскоро този начин на живот може да изглеждат добре така да се каже "по инерция". Т.е. още да не са достигнали критичната липса на холин и невъзможност на възстановяване на кожата, например. Съвсем логично звучи, че продължаването по този път неотклонно ще доведе до гореописаните кофти резултати... Видяхме вече няколко снимки за илюстрация на ефекта. Природата просто няма откъде да вземе градивните елементи.....  Rolling Eyes Можете ли да построите къща без тухли? Или да си отремонтирате стената без тухли?  Stop

Холин има не само в животинските продукти - http://en.wikipedia.org/wiki/Choline#Food_sources_of_choline. Всъщност в тази таблица ясно се вижда, че от 21 най-богати на храни холин, 16 са от растителен произход.

А по отношение на съсухрените вегани, мога да покажа само това Laughing - http://www.youtube.com/watch?v=-q-0o7eAi50. Със сигурност генът и това, че е афроамериканка са допринесли много на жената, но твърде добре изглежда за 70 годишна баба, при това веганка. Нищо общо с мумията, която би трябвало да се очаква, че е.

# 636
Емилова не е ли веган? Много странно, винаги, когато съм гледала предаване с нейно участие, пропищява ушите на слушателя колко е вредно месото и млякото и как детето, хранено с кюфтета нямало да е здраво. Даже даваше за пример дъщеря си, която също представи като веганка и внучка си, която никога не е опитвала месо. Но щом казвате, може и да не е веган, моето впечатление е, че е. Отделно, че е търгаш. Нейният начин и на Гайдурков не само че не са универсални, но и в някои случаи могат да спомогнат за по-бърза смърт.

# 637
Друго си е да гладуваш под надзора на специалист срещу 1000+ лева на седмица.  Crazy Един приятел беше решил да ходи при нея да отслабва, без много-много да се беше информирал предварително. В общи линии му обяснила, че ще яде една седмици ябълки в Шведския хотел. Той й казал: "Аз ябълки и в къщи мога да ям, това ли е всичко?". Отговорила му, че не е това всичко. Като бонус щял да се вслушва в гласа на душата си. Като се има предвид девиза й: "Глад му е майката, сексът му е бащата" не знам какво точно значи тази работа със слушането на душата.  Mr. Green

# 638
И йога, и хоро, и мерене на кръвно се предлага.

# 639
  • Sofia
...и походи,танци,водна аеробика,фитнес,китайска гимнастика,пилатес и т.н.

# 640
Холин има не само в животинските продукти - http://en.wikipedia.org/wiki/Choline#Food_sources_of_choline. Всъщност в тази таблица ясно се вижда, че от 21 най-богати на храни холин, 16 са от растителен произход.

За имането,може да има,въпроса е колко може да го преработи тялото ти от растителен източник.Друго е преди това да го е сдъвкало животно,има една работа-хранителна пирамида и викат и ненапразно животнтите са под човека,а растенията отдолу.
За справка 1 г крил има 73 мг холин:
http://www.herbamedicabg.com/media/pdfs/NKO_BOEKprofessionals.pdf

Хайде сега сметни c най-богатия раст. източник от твоя линк и ги сравни.

# 641
...и походи,танци,водна аеробика,фитнес,китайска гимнастика,пилатес и т.н.

Това на гладно?  Crazy

# 642
  • Sofia
няма глад,през два часа се приема  плод,фреш,чай или смути

# 643
Е, то във всички дебелариуми това правят - малко (или много спорт) и налагат глад/диета с ограничени калории на свинките, които нямат достатъчно воля да се ограничат сами.

# 644
Мой приятел реши да отслабва, ама при Емилова понеже е скъпо, намерил друг дебелариум. После ми се оплака, че не бил доволен - давали им пилешки пържоли, хляб с лютеница и вместо походи, им организирали леки разходки и вечерински с танци и леки хапки. Не отслабнал въобще.

Общи условия

Активация на акаунт