ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 292
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Обаче забелязвам, че авторката на темата се скъса да пише по въпроса  Whistling

# 121
...
Сериозно ли си вярваш, че хората, които са пълнолетни и ядат месо, не са наясно с пътя на месото? Laughing

ПП Все още не съм разбрала защо пусна снимките от кланицата?

Какво не ясно виждаш в това : Според мен всички знаят от къде идва месото
, но като го видят в магазина не си представят целия процес през който то преминава за да дойде в чинията им ?
ключови думи : знаят ; представят
И след това онагледих процеса . Толкоз !  Wink

И по какъв начин се очаква "представянето" да промени нещо?

ПП Какво ненормално има в убиването на животно за ядене?

Ти говориш за промяна . А ако има такава - зависи от човека .

Самия акт на убийство за мен е ненормален .И не намирам за нормално някой да го кефи или да е резистентен към това .
  Да убия нещо и да го изям за мен е  изродщина . Виж по разбирам да си го купя в приведен вид от магазина.  

kameloth, за мен е и въпрос на избор .
Да разправя някой ,че не вижда нищо странно в убиването на животни и му е гот и му е вкусно -ок . Ама да казва ,че това е нормално , щото то природа , от не'ам кога се прави - това не го приемам . Който е избрал това - ок .

# 122
Спазвам всички пости, ако се изчисли, излиза, че през повечето време не ям месо, на съвременен език - на веганска диета съм тогава. Веган ли съм? Не, не съм, като свърши постът, пак си хапвам месо и всичко останало. Преди време имах проблеми с хемоглобина, причините нямат нищо общо с постите, и тогава се поразих, че всъщност депата се зареждат с желязо, което стига за два месеца, точно колкото са най-дългите пости. Това го разбрах от хематолога, който ми обясни колко време да се пият лекарствата и кога пак да го посетя. Нарочно съм изследвала хемоглобин по време на пости и в блажен период - никаква разлика. От друга страна много ми е мъчно за закланите животни. Ако трябва да избирам между ядене само на месо или веганска диета, със сигурност ще избера второто. Доколкото разбирам обаче месо трябва да ям по послушание /и по "схема"/, по-умни от мен глави са съставили правилата за хранене, на мен лично ми е много удобно да следвам този хранителен режим, намирам го за съвършен.

# 123
Да убия нещо и да го изям за мен е  изродщина . Виж по разбирам да си го купя в приведен вид от магазина.

Toва е така, защото си разглезен съвременен човек, който има лесен достъп до храна. Ако децата ти гладуват, ще те питам дали няма да убиеш нещо, за да ги нахраниш. Спомни си, че когато Робинзон попадна на острова, първо убиваше, за да се наяде, после одомашни една коза и накрая чак накрая зася земята.

# 124
Брезичке, много си наивна да смяташ, че зад чинията ти с боб няма убити животни
Гледам, че обичаш кучетата
Известно ли ти е, че съвременните модерни и скъпи кучешки храни съдържат много малко месо и предимно бързи въгл.  и че резултатът е бум на кучешки диабет
Би ли заменила естествената месна кучешка храна с такава, която ще докара диабет на кучето ти само и само ти да си морално удовлетворена?

И един линк от мен
http://www.marksdailyapple.com/vegetarian-myth-review/

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 11:08 от Анонимен

# 125
Добррутру Simple Smile Днес съм на веганска закуска - кренвирш с кашкавал. Нито кренвиршът има месо, нито кашкавалът мляко  Mr. Green

# 126
  • София
...
Самия акт на убийство за мен е ненормален .И не намирам за нормално някой да го кефи или да е резистентен към това .
...

"Изродщина" казваш. Току-що нарече "изроди" немалко хора, които живеят на места, в които убиват храната си, защото нямат друг избор. Мдаааа, W'A'S'P'  е 10000% права за лицемерието.

# 127
  • София

Цитат
В тихо очакване съм да прочета и колко полезно е кучешкото
Намека беше към мен, защото споменах Корея! Но там предпочитани са свинското- колкото по-мазно, по-добре, телешкото и пилешкото месо.

# 128
Добррутру Simple Smile Днес съм на веганска закуска - кренвирш с кашкавал. Нито кренвиршът има месо, нито кашкавалът мляко  Mr. Green

И аз - квасен хляб със сланина, нито в хляба има месо, нито в сланината.

# 129

Пусто му , не знаеш колко си права  Joy
Има една приказка , който е ял кренвирш - ял е всичко  Joy

W'A'S'P', идеалист съм може би . . . но съм на ясно ,че в конкретика нещата са различни. В боба слагат месо ? Може .. Ако нещо не съм го правила аз , всичко предполагам ,че може да има вътре .

И все пак в нормалните представи боба не е месо . Все още .  Wink

# 130

moresmile Ще ме умориш !

# 131
По-добре кажи обувките ти дали са кожени или не. И ако са кожени, не ти ли е болно на всяка крачка, защото теленцето са го одрали точно в оная кланица, от която пусна снимки  Sad

# 132
...
В боба слагат месо ? Може .. Ако нещо не съм го правила аз , всичко предполагам ,че може да има вътре .

И все пак в нормалните представи боба не е месо . Все още .  Wink
Или си тъпа или успешно се правиш на такава   bouquet
Казах, че земеделието убива животни и че за да получиш храната си, за нея са умрели животни
И че за да може почвата да отгледа твоя фураж, тя трябва да е обогатена от животински трупове
Това го пиша за втори път, дано поне сега ме разбра

Хиляди пъти предпочитам аз да си отгледам едно щастливо прасе и после то да бъде заклано от местния спец пред това да взимам месо от супера, от незнайно как отгледано животно и заклано кой знае как

Имам роднина, който е местен коляч там, където живее, и от него съм чувала какво и как се прави
Особено важно е да се действа бързо, за да не чувства животното страх дълго време и после цялата кръв да се източи, вместо да се оставя вътре в месото, както е с купеното месо

# 133
W'A'S'P', идеалист съм може би . . . но съм на ясно ,че в конкретика нещата са различни. В боба слагат месо ? Може .. Ако нещо не съм го правила аз , всичко предполагам ,че може да има вътре .
Не знам идеалист ли си или просто се опитваш да се извисиш на гърба на гадните изроди, ядящи месо, ама е добре да четеш какво ти пишат всички до тук, защото много упорито пропускаш какво ти казват.
Зад чинията ти с боб има убити животни, не в нея. Защо? Върни се и прочети пак какво написаха останалите до момента.

С тази простотия може да откажеш от храна и месояден и вегетарианец.  Sick Сега остава на тебе някой да ти постне снимки на избити дребни животни в процеса на добиване на вегетарианската ти храна.

# 134
Обаче забелязвам, че авторката на темата се скъса да пише по въпроса  Whistling

Какъв ти е проблема ? Сподели,ще разрешим терзанията ти!

Общи условия

Активация на акаунт