Няма нищо смешно. Специално с инсулиновата резистентност имам опит (това не е диабет и панкреасът не е отказал - тъй че не спада към ситуацията "вече имаме проблем с панкреаса и затова да спрем сладкото").
Инсулиновата резистентност се счита за преддиабетно състояние. Панкреасът работи извънредно (макар и да е работоспособен) и бълва инсулин. Както казах, първият съвет на лекарите в този случай е диета - и то обикновено започват с "никакво сладко".
Освен че захарите натоварват панкреаса, високите нива на инсулин пряко влияят върху чувството за глад - така че човек и се тъпче доста повече. Това е друг начин, по който въглехидратите са свързани с диабета. Високото тегло се счита за фактор при разболяването - нищо, че ти познаваш някой си, дето не бил дебел и се разболял.
Имам леля болна от диабет, имаме го в рода , баба беше болна. Та и баба ядеше месо , във времена в които за да купиш захар е било малък празник . леля без месо не може , вземеше ли пенсията първо месо купува , после всичко останало. Сладко не помня да яде много , за макдоналдс изобщо не говорим , че не вкусва.
Отивам на края на библията, когато Бог слезе на земята, дори лъва ще пасе с агнето заедно. Какво носи Бог , любов , свещена и безкрайна . Тогава човека още ли ще яде мръвки. Това за кланицата , е някои го могат други не. Припомня ми филма мълчанието на агнетата , то и сериен убиец не става от всеки , аз също съм далеч от светица.