Така че какво пише в Библията и каква е била диетата на Исус няма особено значение за масата, нито пък информацията по тези въпроси може да се счита за достоверна. Моя учител по йога пък е убеден, че Исус 14 години е живял в Тибет и е донесъл будизма под формата на християнство по нашите земи. Всеки си наглася вярата, както му е угодно, ако си много стриктен, освен че ще си като шут в очите на повечето хора, ще ти стане адски некомфортно по някое време.
За мене, постенето от религиозни съображения е лицемерие и няма нищо общо с вярата. А най-лицемерни са много свещеници, които нон-стоп нагъват свинско, но пред паството си уж постят. Това в исторически план, сега едва ли някой се интересува пости ли попа иле не. Никой обаче не може да се дразни, че животинските мазнини се заменяли с растителни по време на пост. Това откъде си го измисли? Яденето на тофу, кокосово масло и безяйчни сладкиши си е напълно според канона.
Аз съм вярваща, но никога не съм постила. Смятам, че постенето е вредно за здравето и имам познати, който си докараха сериозни здравословни проблеми от постене.
Учителят ти по йога е обикновен невежа. Ако имаше поне малка представа от будизъм и християнство, никога нямаше да твърди подобни неща. Апостол Тома е ходил до Индия, Христос не.