ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 62 883
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 200
кои учени?

учените са все още разделени на няколко лагера на тема "еволюция"

и ако приемам онази част за нагаждане към околната среда и за победа на силния, това не означава, че трябва да приема и идиотизма за преминаване от един вид в друг
причината е очевадна
ако човек има с какво да се замисли

Всъщност си в заблуда,  или не помниш добре уроците по биология.
В природата не оцелява по-силния, а по-приспособения.
Освен еволюционната теория на Дарвин, която предполагам имаш предвид под "еволюция" има и други еволюционни теории. Но нито една не отрича еволюцията като процес, в тази материя в  науката се дискутира как точно е протекла и на какви нива, по какви механизми това е станало. Например на микро-ниво има различия и т.н. Това по никакъв начин не отрича теорията на Дарвин, а я допълва, разширява , вече сме във 21ви век и знанията от 19ти са надградени и тн.
Видовете са произлезли точно така, както са учени в училище  ( просто там са обяснени простичко като за деца, както и например 'строежа на атома", за да се възпиреме от тях) и това е доказано ч/з наличието на междинни видове, законът за филогенезата и тн. Не са идиотии.

Естествено ти може да мислиш, че всички сме се пръкнали от божествената искрица и тн. интернет е пълен с 'истини', това е твое право, а мое е да уточня, че не звучиш особено убедително макар и доста пламенно;-)

# 1 201
Честит Рожден Ден, Гад Чевръста. Simple Smile

Вегетарианците, според мен, може и да не празнуват повече рождени дни от останалите, но мисля че остават по-здрави до последните...

А според сравнителни физиологични данни на различни биологични видове, излиза че човекът е вегетарианец физиологично. За тези които разбират английски може да е интересно тук http://blogs.naturalnews.com/humans-are-biologically-herbivores/

Става въпрос за тип и характеристики на челюст, слюнка, стомашно pH, дължина на черва, черен дроб, нокти и т.н. при Месоядни, Всеядни, Растителноядни, Хора.

За мен това е най-голямото доказателство, че хората са биологично предназначени да са вегетарианци. Това, че са се приспособили към други хранителни режими отдавна е благодарение на "интелекта" им.

Оффф, не се ли научихте, че не може да се вярва на всеки източник? Какво очаквате да напишат в naturalnews.com? Хората си имат адженда и си я следват. Тези разговори вече ги водихме на втора страница. Може ли да не повтаряме всичко наново?

# 1 202
кои учени?

учените са все още разделени на няколко лагера на тема "еволюция"

и ако приемам онази част за нагаждане към околната среда и за победа на силния, това не означава, че трябва да приема и идиотизма за преминаване от един вид в друг
причината е очевадна
ако човек има с какво да се замисли

Всъщност си в заблуда,  или не помниш добре уроците по биология.
В природата не оцелява по-силния, а по-приспособения.
Освен еволюционната теория на Дарвин, която предполагам имаш предвид под "еволюция" има и други еволюционни теории. Но нито една не отрича еволюцията като процес, в тази материя в  науката се дискутира как точно е протекла и на какви нива, по какви механизми това е станало. Например на микро-ниво има различия и т.н. Това по никакъв начин не отрича теорията на Дарвин, а я допълва, разширява , вече сме във 21ви век и знанията от 19ти са надградени и тн.

Естествено ти може да мислиш, че всички сме се пръкнали от божествената искрица и тн. интернет е пълен с 'истини'.

Надградени, и то как!
Понеже вече не е ясно кой в какво вярва, науката, в която аз вярвам и изповядвам е доказала, че  хората и животните имат еднакви гени:
http://nationalhogfarmer.com/news/human-to-pig
http://www.genome.gov/10001345

Сега не ми обяснявайте как нямаме гени и как всичко това е огромна конспирация. ок?

# 1 203
защото sophiemmaspencer
е много по-забавно, интересно да се забиваш по сайтове за 'знание' вместо да седнеш и да си преговориш учебника по биология например, ако изобщо се помни нещо от училище то е досадата от ученето. Затова например планетата се върза на филма за Русалките, ако не си гледала, предполагам си чула. защто слабо грамотни хора са много податливи на 'интересности', и идеално се запълват дупки в образованието им с малко манипулация, драматичен речетатив и музика , компютърна анимация и ето, че се оказа, че филма за съществуването Русалките е най-гледания в историята на Анимал Планет. Това е парадокса на слабата грамотност. Много е податлива на всякакви манипулации, щото й е трудно да седне и да започне от 1+1=2. Трудоемко е, досадно е.
Виж ако е някоя Алена да дойде да обясни какво й говорят звездите е друго:)

# 1 204
Еволюцията не е наблюдавана и не е тествана. Еволюционната теория е базирана единствено на вяра, спекулации и фалшификации. По кой научен метод е описана еволюцията в Древна Индия?  Simple Smile Да няма връзка с "теорията" за прераждането?  Laughing
Еволюционната теория пасваше перфектно на комунистическата идеология. Затова и някои са си останали със спомените от часовете по биология за 5-ти клас. И ги бъркат с научно доказателство.

Еволюцията се наблюдава и тества дори в днешно време. Това, че ти си избрала да отричаш фактите си е твой проблем. Еволюцията в Древна Индия не е описана по научен метод, за сметка на това съответсва почти на 100% с днешните представи за еволюция.
Провери колко % от научната общност вярва в еволюцията и колко в креационизма и ще видиш, че процента креационисти е нищожен.
А еволюционната теория не се учи в 5-ти клас, нито пък се е учела само по времето на комунистите. Присъства и в днешно време във всички учебници по биология за гимназиален курс. И там не пише, че сме създадени от кал Peace .

# 1 205
А летящи пингвини виждали ли сте?  Joy

# 1 206
  • SA
sophiemmaspencer, аз никога не съм твърдяла, че хората вече се лекуват /аз това и лечение не го наричам, поддържане си е за мен на състоянието/ с таблетки инсулин. Казах, че е разработено, но не е пуснато в масова употреба. Те го де е- на предходната страница нейде.  Grinning
Дадох информация за други хапчета, за които изрично е посочено, че не са инсулин. И цитирам и източник давам, за разлика от тези, дето просто ме карат да вярвам в някоя теория.
А дамата, която твърдеше друго, се извини, че не е разбрала.
Не омесвайте така всички потребители, дори и да вЕрвате, че редът е създаден от хаоса и в това има намеса Великият взрив. Не знам дали си по- компетентна, но ССФ си процедира баш по този начин.
Judy, мацка, никакви лоши чувства, ама ти не си ли даваш сметка, че не си особено компетентна на тема диабет и медицина изобщо?
Просто ми е невероятно интересно как някои хора, познаващи 5 диабетика и прочели няколко статии вьв Фрамар на тая тема, си вьобразяват, че са погьлнали цялото познание за диабета на тоя свят. Евала просто! Машалла!
Ама все пак си права, че в клюкарника всеки може да си пише, каквото си иска , де. Инсулин на хапчета... ooooh!

# 1 207
Честит Рожден Ден, Гад Чевръста. Simple Smile

Вегетарианците, според мен, може и да не празнуват повече рождени дни от останалите, но мисля че остават по-здрави до последните...

А според сравнителни физиологични данни на различни биологични видове, излиза че човекът е вегетарианец физиологично. За тези които разбират английски може да е интересно тук http://blogs.naturalnews.com/humans-are-biologically-herbivores/

Става въпрос за тип и характеристики на челюст, слюнка, стомашно pH, дължина на черва, черен дроб, нокти и т.н. при Месоядни, Всеядни, Растителноядни, Хора.

За мен това е най-голямото доказателство, че хората са биологично предназначени да са вегетарианци. Това, че са се приспособили към други хранителни режими отдавна е благодарение на "интелекта" им.

Оффф, не се ли научихте, че не може да се вярва на всеки източник? Какво очаквате да напишат в naturalnews.com? Хората си имат адженда и си я следват. Тези разговори вече ги водихме на втора страница. Може ли да не повтаряме всичко наново?
Ей това и на мен ми се наби в очите.
Още първобитните хора са ядяли месо. Надали на някой си там пещерен Кро, един хубав ден, докато през целия си живот е набивал кълнове, му е хрумнала идеята да иде и да си хване мамут за вечеря.

# 1 208
  • София
Провери колко % от научната общност вярва в еволюцията и колко в креационизма и ще видиш, че процента креационисти е нищожен.

За n-ти път повтаряш за учени, вярващи в еволюцията. Много правилно се изразяваш, в еволюцията може само да се вярва. И това че някой е учен, не го прави експерт по сътворение и антропология. Учените, с изключение на гениалните като Айнщайн, който е бил "креационист", са тесни специалисти и изобщо не се интересуват и не разбират от глобални философски проблеми като сътворението и произхода на човека. Един специалист по органична химия или ядрен физик изобщо не се замисля над тези проблеми, а си върши неговата тясно профилирана работа. И все пак, ядреният физик може да е една идея по-наясно с нещата.

п. п. Няма никакви доказано съществували междинни видове, а твърдението на Хекел, че ''Онтогенезата е кратко повторение на основните етапи на филогенезата'' е нищо повече от спекулация. Отдавна има видеозини, знае се, че това не е вярно, но някои като папагали си повтарят глупостите от 19-ти век.

# 1 209
Учените, с изключение на гениалните като Айнщайн, който е бил "креационист"...

Не е бил.

# 1 210
Айнщайн е бил вегетарианец .

# 1 211
Последното нещо което е бил Айнщайн е креационист Mr. Green - http://carumbasblog.blogspot.com/2012/04/was-einstein-supporter- … -creationism.html !

# 1 212
  • София
Леле, да не си умрял класик! Който откъдето мине и има нужда от рекламно лице за вярванията и практиките си, все дърпа! То не бяха креационисти, то не бяха вегетарианци, вярващи в извънземни!

# 1 213
Айнщайн е бил вегетарианец .

Да, в последната година от живота си.

http://www.ivu.org/history/northam20a/einstein.html

# 1 214
Леле, да не си умрял класик! Който откъдето мине и има нужда от рекламно лице за вярванията и практиките си, все дърпа! То не бяха креационисти, то не бяха вегетарианци, вярващи в извънземни!
Така е,защото има моменти,когато ако ти се е дояла една сочна пържолка
да имаш спирачка - я верую,я Айнщайн...

Общи условия

Активация на акаунт