ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 62 981
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София
вълнува ме следният въпрос. Защо след като се твърди, че човек е доказано и базисно растителнояден, успява са смила месото и белтъците на 100%, докато усвояемоста на различните плодове и зеленчуци е доста по-ниска. Аз лично парчета месо във фекалии не съм виждал, докато парчета несмляни плодове и зеленчуци , се срещат редовно

# 1 231
вълнува ме следният въпрос. Защо след като се твърди, че човек е доказано и базисно растителнояден, успява са смила месото и белтъците на 100%, докато усвояемоста на различните плодове и зеленчуци е доста по-ниска. Аз лично парчета месо във фекалии не съм виждал, докато парчета несмляни плодове и зеленчуци , се срещат редовно
освен това доста плодове и зеленчуци могат да предизвикат стомашни проблеми
някои даже алергии,а месото(освен ако не е мазно и пържено) не дразни стомаха и е една от
малкото храни,която не предизвиква никакви алергии.

# 1 232
Интересно ми е: хората, които не приемат, че сме в някаква степен животни от клас "Бозайници", и не вярват в произхода ни от маймуните, откъде си мислят, че се е пръкнал човека?    Thinking
Да, за жената явно вярват, че е ребро Адамово, но откъде се е пръкнал Адам?    newsm78

Назад някой писа, че в Библията пишело как колели кози, овце.....
А дали сте чували за жертвоприношение към боговете?
И че тези кози, овце не са били предназначени за поредния хипермаркет, или за партито на любителите на месо?     Laughing
И колко съвременници си купуват цяло агне/прасе/теле/овца, колят го ритуално, за да благодарят на Господ, че и днес ги е нахранил и не ги е оставил гладни, и колко благодарят на самото животно, че се е пожертвало, за да се нахранят те?

Вярно, че неграмотността е "сила".

# 1 233
  • София
Според мен има само 3 причини, заради които съвременният Homo sapiens е всеяден:
1. Невежество
2. Чревоугодничество
3. Навик (стигащ при някои до степен на Пристрастеност)

Ако причината не е първата, то стига известна доза честност към себе си, за да си признае всеки всеяден човек, че е втората и/или третата.

Моля, моля. Аз като ядяща месо, не се смятам за всеядна - кълнове, водорасли и други заместители не ям. И чревоугодник не съм, ям колкото да не се чувствам гладна.

# 1 234
Значи "боговете" са били хищни, а човекът - тревопасен.   bouquet  Този извод ми хрумна на първо четене на Краси, не искам да обидя никого.  Crazy

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 09:39 от Анонимен

# 1 235
Много обичам и плодове,и зеленчуци.
Но те вече не са това,което бяха - както месото съдържа хормони и антибиотици,
така и те съдържат пестициди и всякакви химикали,с които са били поливани,пръскани и инжектирани.
Освен ако не си ги произвеждаш сам-
само тогава може някой вегетарианец да ми твърди,че се храни по-здравословно от мен.

# 1 236
Значи "боговете" са били хищни, а човекът - тревопасен.   bouquet  Този извод ми хрумна на първо четене на Краси, не искам да обидя никого.  Crazy

Ама разбира се
Овцете имат нужда от пастир все пак

Ужасно е смешен и жалък напънът на някои да гадаят за чужда интелигентност и образованост по това дали вярват в някаква теория
 Joy
Вярата може да си я мерят колкото искат

# 1 237
  • София
Теорията, която веганите развиват, че човека не може да яде месо е пълна глупост.
Има десетки белези, които доказват, че човек е всеяден/хищник - кучешките зъби, големия мозък, палците и т.н.
Освен това месото е много хранително. Ако живеем в дивия свят, ни трябва много енергия, която се набавя лесно и на малки порции от месо.
Ако трябва да си набавим същата енергия от зеленчуци, трябва да положим много, много повече усилия и да изядем много по-голямо количество.
Сегашните вредни "калории", едно време са били просто гориво.

И-ха!
Какво намерих!
Двойно-сляпо плацебо проучване върху вегетарианци!
На групата, на която е даван креатин, се е подобрила работата на паметта!

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 10:03 от L'Agent

# 1 238
Аз все още чакам някой, невярващ в еволюцията, да отговори:Откъде се е появил човекът?

# 1 239
  • София
Аз все още чакам някой, невярващ в еволюцията, да отговори:Откъде се е появил човекът?

Аз лично не вярвам чак толкова на Дарвин и чинките.
Склонна съм да вярвам, че е имало извънземна намеса в някакъв момент.
Там, когато им се губят черепите, с които да докажат еволюцията.

То даже според Дарвин трябваше да са ни опадали кучешките зъби досега.
Обаче интересно, те растат най-бавно и са най-здрави.

# 1 240
  • Пловдив
Вярвам в еволюцията. Образованието ми ме кара да вярвам, но ето ти теории, които се ширят.
Теория тип "Страта" - така сме си докарани на земята и хората и животните, а и самата Земя е така създадена и са ни измислили и археологически останки за да се занимаваме. Книгата е на Тери Пратчет, не че той вярва в това, но е измислил интересна приказка за създатели на светови.
На няколко пъти може би от някъде другаде (след няколкото апокалипсиса) редовно ни заселват с различни видове, като експериминт, кои могат да се справят следващия път. Подобно на предната.
Религиозна теория. Всички са създадени от Бог, но някой не са успели да се качат в Ноевия ковчек, например динозаврите, сигурно не е бил достатъчно голям.
Има и други сигурно.
http://chitanka.info/book/1268-strata

# 1 241
Науката не се основава на авторитета на някои си за да бъде вярна. Тя е вярна, защото е наблюдавана и тествана. Еволюцията е описана още в Древна Индия.
И не забравяйте, че в днешната образователна система децата се учат на еволюционна теория, затова е малко смешно да пращате adelinda да се изучава.

Еволюцията не е наблюдавана и не е тествана. Еволюционната теория е базирана единствено на вяра, спекулации и фалшификации. По кой научен метод е описана еволюцията в Древна Индия?  Simple Smile Да няма връзка с "теорията" за прераждането?  Laughing

Александра,поспри се малко.Наука е имало и по онова време-и то доста по-добре развита от сега.Естествено не са се изразявали на днешния висок научен език,а с думи характерни и разбираеми за времето,в което са живяли.

Иначе според "Древна Индия" човек не е произлязал от маймуна,а е еволюирал от риба.Нещо,което и днес някои учени намират,че е било така,но пък в училищата и други заведения няма как да го сложат в материала.

# 1 242

И аз чакам. Чакам също Александра да уточни кои са тези другите теории за произхода на човека, които се изучават в някои страни (според нея).

# 1 243
  • София
Всъщност не виждам за какво е спора за човека и маймуните?
Че маймунките са вегетарианци?
Едва ли. https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR4p0WcSvVM … 3FoP2gxJUuazTlJpg

# 1 244
Аз не мога да разбера какъв е смисъла всеки да се оправдава защо яде или защо не яде месо и какви съображения има. Нали затова имаме глава на раменете си, за да правим избори и да отговаряме за последствията. Вече казах, че аз ям месо и ми харесва, не изпитвам вина, че го правя и не съдя хората, които не го правят. Оставете всеки да вярва в каквото иска.
В отговор на Краси - аз не вярвам в еволюцията, а в това, че Бог е създал небето, земята и цялата флора и фауна, както и човека. Според мен е лицемерно да отричаш основни неща от Библията, а след това да казваш, че си християнин и да празнуваш Рождество и Възкресение Христово (т.е. раждането и възкресението на Божия син).

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 10:34 от invierno

Общи условия

Активация на акаунт